Οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 53 χιλιομέτρων

8ος “Γύρος Πάρου”

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο 8ος “Γύρος Πάρου”. Ο μη ανταγωνιστικός Υπερμαραθώνιος Αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου (Α.Ο.Π.) με τη συνδιοργάνωση της Ευζωίας Wellness Activities, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, με την υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων, φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών καθώς και πολλών εθελοντών του νησιού. Για τον αγώνα έχει συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή. Η Εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στην Παροικία της Πάρου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:00 το απόγευμα.

Ο αγώνας διεξάγεται μέσω του Επαρχιακού περιφερειακού οδικού δικτύου του νησιού. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι: Παροικία – Βουτάκος - Αλυκή – Αγκαιριά – Άσπρο Χωριό – Δρυός – Λογαράς – Πίσω Λιβάδι – Μάρπησσα – Πρόδρομος – Νάουσα – Καμάρες – Παροικία. Από τα 53 χλμ. του αγώνα τα 50 χιλιόμετρα είναι ασφαλτόδρομος και τα 3 χλμ. βατός χωματόδρομος.

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα έχει οριστεί στις 7 ώρες. Στη θέση/σταθμός Χειρόλακας (35 χλμ.) θα υπάρχει σημείο ελέγχου (κόφτης). Δεν θα επιτραπεί σε κανένα αθλητή να συνεχίσει τον αγώνα αν από το σημείο αυτό δεν έχει περάσει στις 21:30. Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μεταφορά των αθλητών που θα αποσυρθούν, στην Παροικία.

Οι Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 3 – 4 χλμ. Η διοργάνωση θα φροντίσει για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, καθώς και την τροφοδοσία τους με τα απαραίτητα υγρά και τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών, με τη βοήθεια πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του νησιού.

Ο αγώνας έχει “μη ανταγωνιστικό” χαρακτήρα και όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα τιμηθούν με μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα με σειρά τερματισμού, χωρίς να υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην Παροικία την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 11:00 π.μ.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν

 

 Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ενήλικοι δρομείς, με προηγούμενη δρομική εμπειρία τουλάχιστον τερματισμό σε ημιμαραθώνιο. Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των 10,00 € και περιλαμβάνει: Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Συμμετοχή στο ενεργειακό γεύμα υδατανθράκων (pasta party) και στο μπουφέ απονομών. Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού δηλώσεων συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της σειράς κατάθεσης της αίτησης. Όλοι οι δρομείς κατά την διαδικασία πιστοποίησης και παραλαβής του αριθμού του αγώνα, θα υπογράφουν και έντυπη αίτηση συμμετοχής στην οποία θα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο αθλητής έχει περάσει από πρόσφατο ιατρικό έλεγχο, ότι του επιτρέπεται να λάβει μέρος σε σχετικό αγώνα καθώς επίσης ότι συμμετέχει σε αυτόν αποκλειστικά με δική του ευθύνη και ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε οτιδήποτε πρόβλημα προκληθεί στην υγεία του. Ο συμμετέχων παρέχει στην διοργάνωση το δικαίωμα δημοσιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο πιθανόν να εμφανίζεται ο ίδιος.

 

Το Σάββατο 10 Ιουνίου η ενημέρωση των αθλητών

Η ενημέρωση των αθλητών και η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Ν.Ο.Π.) στην περιοχή Λιβάδια Παροικίας το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. Στο ίδιο σημείο μετά το πέρας της ενημέρωσης και την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, θα δοθεί το ενεργειακό γεύμα υδατανθράκων (Pasta Party).

Στην διαδρομή θα υπάρχει μέριμνα για την μεταφορά αθλητών που εγκαταλείπουν, καθώς και η ανάλογη ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.  Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τρόφιμα και προσωπικά αντικείμενα στην διοργάνωση για να τα παραλάβουν στον σταθμό τροφοδοσίας της επιθυμίας τους.  Τυχόν εναπομείναντα πράγματα (εκτός τροφίμων ή ποτών) που δεν έχουν παραληφθεί από τους αθλητές στους σταθμούς, θα βρίσκονται στον τερματισμό.  Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για νυχτερινό τρέξιμο καθότι για ένα διάστημα θα κινούνται νύχτα σε δημόσιο δρόμο. Για το λόγο αυτό η διοργανωτική επιτροπή θεωρεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη στους αθλητές η χρήση φακού καθώς επίσης και διακριτικά αντανακλαστικά ή φωτάκι νυκτός στην ένδυση και υπόδησή τους.

Τέλος, στα πλαίσια του Γύρου Πάρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή προετοιμασία και καλή αντάμωση στο νησί μας, για να απολαύσετε την ομορφιά του αγώνα και της Πάρου.