Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Αναπτυξιακό τουρνουά Ξυλορακέτας «Beach Racket 2017” στην παραλία της Βάρης

Αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλορακέτας Σύρου  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Βάρης το 1ο Αναπτυξιακό Τουρνουά   Ξυλορακέτας Βeach Racket 2017 στη Σύρο.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 34 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μια φορά πως ανεβάζουν συνεχώς επίπεδο και πως η Ξυλορακέτα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό σπορ. Βέβαια οι αθλητές του Ομίλου της Σύρου προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τον χειμώνα.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Ομίλου Ξυλορακέτας μετά το τέλος των αγώνων και των απονομών συνεχάρη όλους τους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά για το ήθος και τις επιδόσεις τους. Η προσπάθειά που κατέβαλαν όπως τονίζει οι διοικούντες τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και πως αισιοδοξούν και ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Το τουρνουά ξεκίνησε όπως συμβαίνει βέβαια όλα αυτά τα χρόνια με τους μικρούς σε ηλικίας αθλητές, αλλά και με τους εφήβους. Η ικανοποίηση στα πρόσωπα των νέων αυτών αθλητών με τα χειροκροτήματα γονέων και φίλων του αθλήματος γέμισε με υπερηφάνεια τους ανθρώπους της διοίκησης του Ομίλου Ξυλορακέτας και ταυτόχρονα τους έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθειά τους αυτή, αφού είδαν πως τα μέλη τους ανανεώνονται και πως κοντά τους πλέον υπάρχουν και νεότεροι αθλητές.  

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με τις κατηγορίες των μικτών δυάδων και μικτών τετράδων και ολοκληρώθηκαν με τις δυάδες ανδρών. Έγιναν πολύ ωραία και δυνατά παιχνίδια που ενθουσίασαν τον κόσμο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία μια πρωτοποριακή για το άθλημα της ξυλορακέτας εκδήλωση.

Συγκεκριμένα με κλήρωση και όχι με προεπιλογή προέκυψαν τρείς αξιόμαχες και ανταγωνιστικές τετράδες ανδρών, οι οποίες συναγωνίστηκαν με σθένος, αλλά και με ήθος.

Η τελική βαθμολογία που προέκυψε έδωσε το αναμνηστικό κύπελλο και τα χρυσά μετάλλια στην τετράδα των Πολίτη, Τασιούλη, Δαφνά και Χριστοφδόρου.  

Την 2η θέση και τα αργυρά μετάλλια πήραν οι: Πρίντεζης, Αλεξόπουλος, Μαντής, και Δουράτσος, ενώ την 3η θέση κατέλαβαν οι: Μαραγκός Ιωσήφ, Κωστόπουλος, Λυσσαίος, Μαραγκός Δημήτρης.

Νικητές ήταν όλοι, διότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή τους.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάρκος Πρίντεζης και Μαρίζα Αγγελοπούλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιωσήφ Σαργολόγος.

 

Επίσης ο Όμιλος της Σύρου ευχαρίστησε τον παλαίμαχο αθλητή της ξυλορακέτας  κ. Αντωνόπουλο (Pasarella) που ήλθε από την Αθήνα και τίμησε με την παρουσία του την αθλητική εκδήλωση. Την Ε.Φ.Ο.Α και την Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ υπό την αιγίδα των οποίων έγινε η διοργάνωση. Ακόμη ευχαρίστησε και όλους όσους πρόσφεραν τόσο ηθικά όσο και με  την υλική υποστήριξη, για την άρτια διοργάνωση του τουρνουά.

Στο τέλος των αγώνων ο Σύλλογός μαζί με τα συγχαρητήρια απένειμε σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες αναμνηστικό μετάλλιο για την συμμετοχή τους και την αγωνιστική τους παρουσία.