Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 10ος επετειακός διαγωνισμός ψαρέματος στην Φάμπρικα

Χρόνο με τον χρόνο καλύτεροι… ψαράδες

  • Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2017 - 17:59
  • /   Eνημέρωση: 11 Ιουλ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Ερασιτεχνικό Αλιευτικό Όμιλο Βάρης «Η Φάμπρικα» και τον Fishing Syros Point, ο 10ος επετειακός διαγωνισμός ψαρέματος στην παραλία της Φάμπρικας. Πρωταγωνιστές για ακόμη μία χρονιά οι μικροί… ψαράδες, που και φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έδωσαν στους μεγαλύτερους να καταλάβουν πως τα μικρά ψάρια πρέπει να επιστρέφονται στο νερό και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας πως  χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και καλύτεροι. Βέβαια τα αλιεύματα ήταν λίγα, αφού το αεράκι που υπήρχε την Κυριακή το πρωί δεν διευκόλυνε το έργο των μικρών ψαράδων, όμως και πάλι τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα. Τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους έδειχνε πως ο διαγωνισμός έκλεινε με μεγάλη επιτυχία. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ως επετειακός αγώνας, επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις με πλούσια δώρα. Οι επιχειρηματίες τόσο από το νησί της Σύρου, όσο και εκτός έδειξαν έμπρακτα την στήριξή τους σ’ αυτήν την πολύ όμορφη διοργάνωση, αφού πρόσφεραν δώρα και ότι άλλο τους ζητήθηκε.

«Τα παιδιά έδειξαν τον… δρόμο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «Η Φάμπρικα» Ραφαέλος Στεφάνου μίλησε για την πολύ όμορφη και φιλόξενη διοργάνωση. «Ο διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, έχει επετειακό χαρακτήρα και από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ήταν μία άκρως πετυχημένη διοργάνωση, με τα παιδιά να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Ο καιρός αν και δεν ήταν ο καλύτερος, παρόλα αυτά ο άνεμος είχε πέσει κάπως σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι διαγωνιζόμενοι να δείξουν καλά στοιχεία. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για πολλούς λόγους και ένας εξ αυτόν είναι πως είδαμε τα παιδιά να έχουν αποκτήσει συνείδηση, αφού μετά το τέλος του αγώνα, όλα τα ψάρια τα οποία ήταν ζωντανά επέστρεψαν στο νερό, ώστε από γόνος να γίνουν γονιός. Αυτό είναι κάτι που δείχνει πως τα παιδιά παίρνουν τις σωστές βάσεις, αφού μόνο έτσι να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι», είπε αρχικά ο κ. Στεφάνου. Ο πρόεδρος του Ομίλου της Βάρης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συμμετοχή των παιδιών που και πάλι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Για ακόμη μία φορά μικροί και μεγάλοι – οι γονείς ήταν συνοδοί – έδωσαν δυναμικό παρών στην Φάμπρικα, αφού περίπου 100 παιδιά διαγωνίσθηκαν στον επετειακό μας αγώνα. Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο είναι όλο και καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, αλλά και τους μικρούς… ψαράδες για την συμμετοχή τους και την πολύ καλή τους παρουσία. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, αλλά και για πρώτη φορά είχαμε τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ήταν κοντά μας, αλλά και καταστήματα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ήταν χορηγοί στην εκδήλωσή μας δίνοντας διάφορα δωράκια. Η κα. Καλαϊτζή από Θεσσαλονίκη, η εταιρία του κ. Σημαιοδορίδη, αλλά και το κατάστημα του κ. Κεφαλά από την Αθήνα ήταν κοντά μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την στήριξή τους. Επίσης ήταν και πάρα πολλοί οι τοπικοί χορηγοί της διοργάνωσης».

«Μεγάλη η συμμετοχή»

Ο υπεύθυνος του καταστήματος Fishing Point Βαλεντίνος Χατζαντώνης, μίλησε με τη σειρά του στην «Κοινή Γνώμη» για τον διαγωνισμό ψαρέματος στην παραλία της Φάμπρικας. «Ο διαγωνισμός αυτός είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού ήταν επετειακός και από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δώρα και εκπλήξεις για τους μικρούς ψαράδες. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν να φέρουμε εις πέραν αυτή την διοργάνωση και τα παιδιά να μένουν όλα ικανοποιημένα τόσο από την προσπάθειά τους όσο και από τις εκπλήξεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο καιρός μπορεί να μην ήταν και ο καλύτερος, παρόλα αυτά είχαμε καλά αποτελέσματα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού περίπου 100 παιδιά έδωσαν το παρών και διαγωνίσθηκαν στην Φάμπρικα. Τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω τους τρεις χορηγούς εκτός Σύρου, την κα. Καλαϊτζή από Θεσσαλονίκη, την εταιρία του κ. Σημαιοδορίδη, αλλά και το κατάστημα του κ. Κεφαλά από την Αθήνα, που στήριξαν την προσπάθειά μας, αλλά και όλους τους τοπικούς χορηγούς που για ακόμη μια φορά ήταν πάρα πολλοί».