Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο τουρνουά "Beach Racket" στην παραλία της Βάρης

Νίκησαν ακόμη και τον άσχημο... καιρό

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές το δεύτερο τουρνουά Ξυλορακέτας στην παραλία της Βάρης. Οι διοργανωτές είχαν να αντιμετωπίσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν τις προσπάθειες των αθλητών που πήραν μέρος στο τουρνουά. Παρόλα αυτά οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τις αναμετρήσεις των αθλητών. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως κάθε χρόνο η συμμετοχή αυξάνετε και ο Όμιλος Ξυλορακέτας αποκτά όλο και περισσότερους νέους φίλους. Οι αγώνες διοργανώνονται κάθε χρόνο στην παραλία της Βάρης, καθώς εκεί ο Σύλλογος έχει διαμορφώσει τον δικό του χώρο, ώστε κανείς να μην ενοχλείται, αλλά προπάντων έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξεφεύγει κανένα μπαλάκι. Η δουλειά που έχουν κάνει στον Όμιλο είναι πάρα πολύ καλή και γι' αυτό κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός είναι όλο και μεγαλύτερος.

 

 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ξυλορακέτας Κωνσταντίνος Δαφνάς μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το τουρνουά, αλλά και τις συμμετοχές που είχε το δεύτερο τουρνουά του καλοκαιριού.

"Με το τουρνουά αυτό κλείνουμε τον κύκλο των ανοιξιάτικων και καλοκαιριών αθλητικών εκδηλώσεών μας με τη διεξαγωγή του δεύτερου επίσημου τουρνουά "Beach Racket" για το 2017. Βέβαια οι δραστηριότητες του Ομίλου μας δεν σταματούν εδώ, δεν κατεβάζουμε... ρολά, διότι ακόμη και τον χειμώνα βρισκόμαστε στην παραλία της Βάρης. Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω είναι ότι τα παιδιά έδειξαν ζήλο και τεράστιο ενδιαφέρον, υπήρξαν πολύ καλές επιδώσεις, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους ισχυρούς ανέμους, ήταν κάτι το οποίο μας δυσκόλεψε αρκετά. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω ότι τα καταφέραμε και νικήσαμε ακόμη κι αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Θέλω να πω επίσης πως στο τουρνουά αυτό είχαμε και τη συμμετοχή νεαρών αθλητών, κι αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς θα μπορούμε να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον ως σύλλογος. Στον σύλλογό μας έχουμε καλούς αθλητές οι οποίοι έχουν εξαιρετικές επιδώσεις και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα συναθλητές τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εκείνο που έκανε ακόμη πιο σημαντικό και πλούτισε θα έλεγα εγώ το τουρνουά ήταν η συμμετοχή οκτώ (8) αθλητών από την Αθήνα. Οι αθλητές αυτοί ήταν υψηλού τεχνικού επιπέδου κι αυτή η συμμετοχή τους ήταν πολύτιμη. Το θέαμα ήταν πάρα πολύ καλό τόσο από τους αθλητές από την Αθήνα, όσο κι από τους δικούς μας στον σύλλογο. Ο Σύλλογος μας βαδίζει στον σωστό δρόμο και κάθε χρόνο θα είναι και καλύτερος. Κάθε χρόνο θα έρχονται κοντά μας όλο και περισσότερα νέα παιδιά, γιατί ο σκοπός μας είναι να υπάρξει νέο... αίμα στον Σύλλογο ώστε όταν εμείς αποσυρθούμε να έχουμε βάλει τις βάσεις για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να παραμείνει ενεργός".

 

Βλέπουμε πως κάθε χρόνο αυξάνεται και ο αριθμός των συμμετοχών και πως όλο και περισσότεροι έρχονται και δοκιμάζουν το άθλημα αυτό.

"Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί όλο και νεότεροι αθλητές έρχονται κοντά μας, διότι ακόμη ένας σκοπός του Συλλόγου μας είναι η καλλιέργεια, η ανάπτυξη και η διάδοση της Ξυλορακέτας. Μπορώ να πω σε όλες τις ηλικίες και όχι μόνο στους μεγαλύτερους. Θέλουμε να έρχονται κοντά μας από όλες τις ηλικίες, από τον πιο μικρό έως και τον πιο μεγάλο. Είναι ένα άθλημα μπορώ να πω, που γίνονται μεγάλες προσπάθειες όλον αυτόν τον καιρό, ο Σύλλογός μας έχει ενταχθεί στην ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης). Ανήκουμε πλέον σε Ομοσπονδία και το μόνο που απομένει πια είναι να αναγνωρισθεί το άθλημα μας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι αυτό , ώστε το άθλημα να αναγνωρισθεί. Γιατί κακά τα ψέματα το άθλημα μας δεν έχει αναγνωρισθεί από την Γ.Γ.Α. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε, τόσο εμείς όσο και η Ένωση στην οποία ανήκουμε".

 

Είχατε στήριξη σε τοπικό επίπεδο για τη διεξαγωγή του τουρνουά;

"Ο Δήμος είναι εκείνος ο οποίος μας έχει βοηθήσει περισσότερο , καθώς πάντα βρίσκεται κοντά μας, δίπλα μας. Ότι κι αν έχουμε χρειαστεί και ζητήσει μας έχει δοθεί βοήθεια, γι' αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν υλικά, οικονομικά και ψυχολογικά για τη διεξαγωγή του τουρνουά".