Το Σάββατο ο 3ος αγώνας Syros City Trail

Αγώνας διαφήμιση για την Σύρο

  • Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 1 Σεπ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένας ακόμη του δρομικού κινήματος είναι έτοιμος να πραγματοποιηθεί, αφού το Σάββατο το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση για το τρίτο (3) Syros City Trail. Μία προσπάθεια των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Σύρου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται γύρο από τον δρομείς. Το Syros City Trail είναι ένας αγώνας απαιτητικός, αφού τα 10 χιλιόμετρα δρόμου, οι δρομείς θα περάσουν από σοκάκια, θα ανέβουν αρκετές χιλιάδες σκαλάκια και θα περάσουν από τις ομορφότερες περιοχές της Ερμούπολης, της Άνω Σύρου και τα Καμίνια. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να απολαύσουν μία πάρα πολύ καλή διαδρομή. Αυτό βέβαια πλέον γίνεται εβραίος γνωστό, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από το Ντουμπάι, τη μακρινή Βραζιλία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Κύπρο.

Το Σάββατο τα βλέμματα όλων όσων παρακολουθούν στενά τους δρομικούς αγώνες θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σύρο και που κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές των αθλητών.

 

"Το 3ο Syros city trail λοιπόν γίνεται πλέον θεσμός, αγώνας πόλης και όχι μόνο με εναλλαγές τοπίων και κουλτούρας. Η ιδανική διαφήμιση για το νησί μας τρέχοντας στα σοκάκια της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου. Οι Δρομείς Σύρου διοργανώνουν και κερδίζουν άλλο ένα στοίχημα, διπλασιάζοντας τις συμμέτοχες ΧΩΡΙΣ την όχληση των κάτοικων, ΧΩΡΙΣ χρηματική ενίσχυση από τον Δήμο ή κάποια εταιρεία, για μια ακόμα φορά με μεράκι και διάθεση από τους Δρομείς, αλλά και τους επιχειρηματίες του νησιού. Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαδρομές είναι τρεις: 1 χιλιόμετρο για μικρούς μας φίλους,  3 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική διαφορά στα 85 μέτρα. Η διαδρομή αυτή έχει 98% πλακόστρωτα, σοκάκια, σκαλάκια και 2% άσφαλτο. Επίσης υπάρχει και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων με 320 μέτρα υψομετρική διαφορά. Η μοναδική αυτή διαδρομή έχει 95% πλακόστρωτο, σοκάκια, σκαλάκια και 5% άσφαλτο. Το 85% των συμμετεχόντων είναι εκτός Σύρου, όταν οι συμμέτοχες αγγίζουν τις 250 καταλαβαίνει κάποιος την επιτυχία μας αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε συμμέτοχες από Ντουμπάι, Βραζιλία, Σουηδία, Ελβετία και Κύπρο. Να αναφερθεί ότι έχουμε 20 δηλώσεις εθελοντών εκτός Σύρου. Ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με τους Πεζοπόρους Σύρου για μια πεζοπορία στην Επάνω Μεριά. Δωρεάν Pasta-Party, δωρεάν ξεναγήσεις και εκπτώσεις σε εισιτήρια και καταλύματα. Να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι χωρίς χρήματα και εταιρεία, βγαίνει μια διοργάνωση ιδιαίτερου χαρακτήρα λόγω ιδιομορφίας του εδάφους.

Στα πλαίσια του 3ου Syros City Trail, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού ότι οι δρόμοι δεν θα κλείσουν, απλά θα υπάρχει φύλαξη σε μερικά σημεία έτσι ώστε οι δρομείς να νοιώθουν ασφάλεια. Ο αγώνας κατά 90% πραγματοποιείται στα σοκάκια του Βροντάδου, της Άνω Σύρου, της Φλέβας, των Καμινίων και της υπόλοιπης Ερμούπολης.

 

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

 

Ημερίδα

 

Παρασκευή 1/9, ώρα 19:00

Ξενάγηση

Σάββατο 2/9, ώρα 12:00 έως 12:45

Πάστα πάρτυ

Σάββατο 2/9, ώρα 12:30 έως 14:30

Λειτουργία γραμματείας

 

Παρασκευή 1/9 : 15:00 μέχρι και 18:30 &
Σάββατο 2/9 : 11:00 μέχρι και 17:00

 Ώρες εκκίνησης

 

Σάββατο 2/9

Αγώνας ανδρών / γυναικών 3 και 10 χλμ, ώρα 17:45
Αγώνας παιδιών 700 μέτρων, ώρα 17:30

 

Πεζοπορία στην Απάνω Μεριά

 

Κυριακή 3/9,ώρα 7:45

 

Ημερίδα

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, Αγ. Νικολάου 6, λίγο πιο πάνω από το θέατρο Απόλλων στο δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα παρουσιαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι διοργανωτές και γνωστοί και καταξιωμένοι αθλητές. Μετά το πέρας της τεχνικής ενημέρωσης θα ακολουθήσει κέρασμα. Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

 Ξενάγηση

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 έως 12:45 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Συνάντηση των ενδιαφερομένων στην Πλατεία Ερμούπολης.

Η ξενάγηση και η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους : στο Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων και στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες με την επίδειξη κάρτας ελευθέρας εισόδου που θα δίνεται από την γραμματεία.

 

 Πάστα πάρτυ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 έως 14:30 το εστιατόριο "Λύσε Δέσε" στην περιοχή Καρνάγιο Ερμούπολης, προσφέρει δωρεάν το χώρο του και μια μακαρονάδα για κάθε συμμετέχοντα και για κάθε συνοδό του. Οτιδήποτε επιπλέον παραγγελθεί δεν προσφέρεται δωρεάν.

Πεζοπορία με την ομάδα Περιπατητών Σύρου στην Απάνω Μεριά

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν την Απάνω Μεριά της Σύρου μέσω μιας υπέροχης διαδρομής που σχεδιάστηκε από την Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου. Πρόκειται για ένα καθαρό μονοπάτι, εύκολο, με ομορφιές και ιστορία.

Σημείο συνάντησης Κεντρική Πλατεία Μιαούλη και ώρα 7:45 (το πρωί !). Υπολογίζεται η επιστροφή στην Ερμούπολη κατά τις 12:00

Φορέστε κατάλληλα ρούχα, παπούτσια και καπέλο. Πάρτε μαζί σας νερό και μαγιό αν θέλετε να δροσιστείτε με μια βουτιά.

Λειτουργία γραμματείας

Οι δρομείς καλούνται να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα. Το περίπτερο της γραμματείας του αγώνα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης και θα λειτουργήσει τις εξής ώρες: Παρασκευή 1Σεπτεμβρίου : 15:00 – 18:30 και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου : 11:00 μέχρι και 17:00.

Είναι σημαντικό η παραλαβή του αριθμού να μην γίνει τελευταία στιγμή για να μην προκύψουν καθυστερήσεις.

 Ώρες εκκίνησης

Αγώνας ανδρών / γυναικών 3 και 10 χιλιομέτρων : 17:45
Αγώνας παιδιών 700 μέτρων : 17:30

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός, θα πρέπει οι αθλητές να περάσουν από όλους τους τάπητες των σημείων ελέγχου. Στους παιδικούς αγώνες δεν υπάρχει χρονομέτρηση.

Απονομές – Βραβεύσεις

Οι απονομές και βραβεύσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης και θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη των αγώνων στις 20:00. 

Τροφοδοσία αθλητών

Θα υπάρχει πάγκος με νερό, χυμό, μπανάνα, ισοτονικό και λουκούμι σε 2 σημεία της διαδρομής. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό και μπανάνες, ενώ στα παιδιά θα δίνεται νερό και χυμός.

Ετικέτες: