Οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας ήρθαν στη Σύρο για τον αγώνα Syros City Trail

Ένας αγώνας απαιτητικός, με μία πανέμορφη διαδρομή

  • Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, 2017 - 17:44
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος αγώνας πόλης Syros City Trail, από τους δρομείς Σύρου. Ένας αγώνας απαιτητικός, δύσκολος και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι αθλητές που πήραν μέρος ιδιαίτερα στην μεγάλη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων χρειάστηκε να ανέβουν κάτι περισσότερο από 4.500 σκαλάκια. Οι διοργανωτές θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος κι άλλοι αθλητές και γι’ αυτό διοργάνωση και την απόσταση των 3 χιλιομέτρων. Επίσης, έτρεξαν και μικρά παιδιά την απόσταση των 700 μέτρων. Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Μιαούλη, πέρασαν μέσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ακολούθησαν τη διαδρομή Αστέρια, Βροντάδο, Ανάσταση, Άνω Σύρο, Καμίνια και τερματισμό στην πλατεία Μιαούλη. Ο ανταγωνισμός των αθλητών στις αποστάσεις των τριών (3) και των δέκα (10) χιλιομέτρων ήταν μεγάλος, καθώς στη Σύρο βρέθηκαν οι καλύτεροι δρομείς της Ελλάδας, που παίρνουν μέρος σε αγώνες με ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

«Αγώνας χωρίς πολλά έξοδα, αλλά με μεγάλη προβολή»

Ο Μανώλης Αργυρός μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το Syros City Trail, αλλά και για την προσπάθεια των δρομέων να διαφημίσει τη Σύρο μέσα από τους αγώνες δρόμου. Βέβαια ο αγώνας αυτός είναι πολύ απαιτητικός αφού οι αθλητές της μεγάλης απόστασης (10 χιλιομέτρων) χρειάστηκε να ανέβουν περισσότερα από 4.500 σκαλάκια, σε μία διαδρομή που ξεκίνησε από την πλατεία Μιαούλη, πέρασε από τα Αστέρια, την Ανάσταση, την Άνω Σύρου και τα Καμίνια.

«Το Syros City Trail είναι γεγονός, διοργανώσαμε τον τρίτο αγώνα πόλης και πιστεύω ότι είχε μεγάλη επιτυχία. Συνδιοργανωτές στην προσπάθειά μας αυτή είναι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δικός μας σύλλογος των δρομέων. Είχαμε την υποστήριξη της chronosystem η οποία είχε αναλάβει την χρονομέτρηση της εκδήλωσης και γενικά είναι ένα αθλητικό γεγονός το οποίο δεν μας στοίχησε τίποτα, παρά ελάχιστα χρήματα. Παρόλα αυτά η ανταπόκριση είναι μεγάλη από τους αθλητές. Διπλασιάσαμε τις συμμετοχές φέτος, αφού οι αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα ήταν περίπου 250, καθώς την τελευταία στιγμή δήλωσαν ακόμη 50 άτομα.

Είναι ένας ειδικός αγώνας και είχαμε βάλει πλαφόν συμμετοχών στα 200 άτομα. Όμως στη Σύρο ήρθαν αθλητές από διάφορες περιοχής της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, τη Βραζιλία, το Βέλγιο και γενικά δεν μπορούσαμε να πούμε όχι σε κάποιες τελευταίες συμμετοχές. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι έχουν έρθει οι καλύτερες αθλητές πάνω σ’ αυτό το κομμάτι και τρέχουν σε βουνό και αγώνες με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε και από άλλους φορείς του νησιού, όπως είναι οι Πεζοπόροι και οφείλω αυτό να το πω γιατί ξεκινήσαμε μία νέα συνεργασία και πήγαμε Πεζοπορία ώστε οι επισκέπτες μας να δουν τις ομορφιές του νησιού, όπως τις παραλίες μας και τα μονοπάτια. Για να καταλάβετε αυτό που λέω είναι από τις συμμετοχές περίπου το 80% ήταν εκτός νησιού. Οι Συριανοί δεν τρέχουν σε τέτοιον αγώνα, καθώς είναι πολύ απαιτητικός, είναι περίπου 4.500 σκαλιά στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων. Ακόμη και ένας καλός αθλητής το σκέφτεται να έρθει να τρέξει αυτήν την απόσταση και ακούστηκε πολλές φορές στην τεχνική ενημέρωση να αναφέρεται ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του Σινικού τοίχους. Ανάλογος αγώνας δεν υπάρχει πουθενά σε όλη την Ελλάδα. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε της Ερμούπολης, αλλά και γενικά να δουν οι αθλητές τις ομορφιές της Άνω Σύρου, του Βροντάδου, της Ανάστασης, των Καμινίων και γενικά οι αθλητές να περάσουν από περιοχές που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι δεν μπορούν να κατέβουν στην πλατεία.

Ένα επιπλέον που πρέπει να προσθέσω στο σημείο αυτό είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς εθελοντές και ήρθαν αρκετοί εκτός Σύρου, αποκλειστικά για τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός είχε τεράστια προβολή από ΜΜΕ μεγάλης εμβέλειας όπως είναι το national geographic, αλλά και μέσα ενημέρωσης από την Ελλάδα. 

Ετικέτες: