Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου στην Ποσειδωνία «Dellagrazia Run»

Έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής

  • Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 9 Οκτ. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένας ακόμη αγώνας δρόμου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς η Σύρος… διψά για αθλητισμό. Η Ποσειδωνία γέμισε παιδικές φωνές, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 200 με 250 παιδιά έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Dellagrazia Run». Στο σύνολο περίπου 500 αθλητές έλαβαν μέρος στις διαδρομές των 2,5 και 5 χιλιομέτρων, αλλά και των 600, 200 και 100 μέτρων.

Εκτός από τους αθλητές που έλαβαν μέρος αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στην Ποσειδωνία για να δουν την προσπάθεια των μικρών παιδιών, αλλά και να χειροκροτήσουν και των αγώνα των μεγαλύτερων σε ηλικία. Όπως είναι φυσικό το περισσότερο χειροκρότημα το απέσπασαν τα μικρά παιδιά, με τους γονείς να ζητωκραυγάζουν την στιγμή του τερματισμού, αλλά και οι αθλητές μεγάλης ηλικίας αποθεώθηκαν. Στον αγώνας της Ποσειδωνίας, αλλά και σε όλους τους αγώνες που γίνονται κατά περιόδους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, παίρνουν μέρος αθλητές που ξεπερνούν ακόμη και τα 70 με 80 έτη. Οι αθλητές αυτοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς μας περνούν το δικό τους μήνυμα που δεν είναι άλλο, πως όσο χρονών κι αν είσαι, αν η καρδιά θέλει, το κορμί… ακολουθεί.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την πετυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ποσειδωνία.

«Είναι ο τρίτος διαδοχικός αγώνας που συνδυοργανώνουμε με τις τοπικές κοινότητες της Σύρου και όπως βλέπουμε σε κάθε μας προσπάθεια υπάρχει αύξηση των συμμετοχών. Ο κόσμος ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο, ήταν μάλιστα κάτι το οποίο το ζητούσαν και το θέλουν καθώς όπως βλέπουμε από την πρώτη διοργάνωση του Φοίνικα έχουν διπλασιασμό των συμμετοχών. Στον αγώνα της Ποσειδωνίας πήραν μέρος περίπου 450-500 δρομείς, μικροί και μεγάλοι. Οι συμμετοχή των μικρών παιδιών είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα  του αθλητισμού και το πόσο σημαντικό είναι να γυμναζόμαστε. Οι συμμετοχές των μικρών μας δρομέων φτάνουν περίσπου στις μισές, δηλαδή 200 με 250 παιδιά. Εδώ όσον αφορά τον αγώνα της Ποσειδωνίας, η τοπική κοινότητα τον έχει ανοίξει περισσότερο και γι’ αυτό υπάρχουν τόσες πολλές συμμετοχές.  Όλα αυτά είναι ενθαρρυντικά γιατί δεν έχουμε έναν χώρο άθλησης, έναν χώρο συνάντησης των αθλητών θα έλεγα καλύτερα, αλλά ότι κάνουμε το κάνουμε στους δρόμους και τα πάρκα, αν και δεν έχουν έχουμε πάρκο στη Σύρο. Δεν έχουμε στάδιο, αλλά από την πλευρά μας προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εδώ η τοπική κοινότητα έχει συμβάλει τα μέγιστα, όπως δίπλα στην προσπάθεια αυτή είναι και οι τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη μεγάλη είναι η συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων, γιατί διοργανώθηκε κάτι πολύ ωραίο χωρίς χρήματα. Ο αγώνας αυτός όπως και οι προηγούμενοι έχει κοινωνικό χαρακτήρα και τα τρόφιμα που θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε θα τα διαθέσουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο. Ο αγώνας αυτός δεν έχει αντίτιμο, όμως ενημερώσαμε τον κόσμο πως θα μπορεί να φέρει τρόφιμα για τον σκοπό αυτόν. Θέλουμε η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, θέλουμε να τη διαδώσουμε ακόμη περισσότερο, ώστε ο κόσμος να στραφεί στον αθλητισμό».

 

Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσάς απάντησε στην ερώτησή μας για το προπονητήριο στα Πευκάκια και για τις εξελίξεις που υπήρξαν.

«Μετά τα όσα γνωρίζουμε, τα Πευκάκια πράγματι έτσι χαρακτηρίστηκαν. Από την μία δυστυχώς δεν πάει για στάδιο, από την άλλη όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνει ο χώρος αυτός ένα σωστό προπονητήριο, που θα μπορούν να μπουν τα νέα παιδιά και να γυμναστούν, αλλά και τα σχολεία θα μπορούν να κάνουν διάφορες δράσεις εκεί. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς ακόμη και οι Βουλευτές του Νομού μας , μας ενημέρωσαν πως πράγματι θα γίνει κάτι. Βέβαια, όλα αυτά έχουν χρονοβόρες διαδικασίες όπως γνωρίζουμε με το Ελληνικό δημόσιο, όμως ευελπιστούμε να γίνουν πράξει όλα αυτά που μας έχουν πει και το προπονητήριο των Πευκακίων να είναι έτοιμο στα μέσα του 2019».

  «Το «Dellagrazia Run» κάθε χρόνο θα γίνεται και πιο μεγάλο»

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας, οι Δρομείς Σύρου και ο μεγάλος χορηγός Bonus Plus Card, διοργανώσαμε για πρώτη φορά στην Ποσειδωνία το «Dellagrazia Run». Πάνω από 450 άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, έτρεξαν στους δρόμους της Ποσειδωνίας και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μια νέα διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις και πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια αυτή θα γιγαντωθεί. Είναι μεγάλη η χαρά μας, καθώς πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του και έδειξε την αγάπη του για τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους ήρθαν εδώ και συμμετείχαν στους αγώνες, τους Δρομείς Σύρου για την άψογη συνεργασία μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδών" και τον Φυσιολατρικό και Ερασιτεχνικό Όμιλο Αλιέων Ποσειδωνίας για τη στήριξή τους, τους μεγάλους μας χορηγούς, τους πολλούς υποστηρικτές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές μας, χωρίς την βοήθεια των οποίων τίποτα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Τέλος να ευχαριστήσω τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την υλικοτεχνική του υποστήριξη, την Καθολική Επισκοπή Σύρου για την παραχώρηση του γηπέδου του Αγίου Παύλου, τον συνοδοιπόρο μου στην Τοπική Κοινότητα Γιώργο Βαρθαλίτη και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, τον Στράτο Λαγουδάκη, ο οποίος είχε την ευθύνη της οργάνωσης του μεγαλύτερου κομματιού των αγώνων. Αυτό που έγινε ήταν μόνο η αρχή. Το «Dellagrazia Run» κάθε χρόνο θα γίνεται και πιο μεγάλο και πιστεύουμε πως θα εξελιχθεί σε μια διοργάνωση που η φήμη της σύντομα θα βγει εκτός νησιού και θα προσελκύσει δρομείς από όλη την Ελλάδα».