Με περισσότερους από 40 δρομείς η Σύρος συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Κάθε χρόνο και… περισσότεροι

  • Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2017 - 17:27
  • /   Eνημέρωση: 14 Νοε. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Περισσότεροι από 40 αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων πήραν μέρος στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η Σύρος για ακόμη μία φορά είχε δυναμική παρουσία και ταυτόχρονα έδειξε πως στο νησί το δρομικό κίνημα συνεχώς αυξάνετε. Οι κάτοικοι της Σύρου βγαίνουν όλο ένα και περισσότεροι στους δρόμους και προπονούνται και ταυτόχρονα, η καθημερινή προπόνηση έχει γίνει τρόπος ζωής.

Από εκεί και πέρα, ο Κενυάτης δρομέας Σάμουελ Καλαλέι είναι ο μεγάλος νικητής της μαραθώνιας διαδρομής, καθώς κάλυψε την απόσταση των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο 02:12:17.

Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Λούκα Ρότιτς με χρόνο 02:14:18 και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Γιέγκο Κίπτο με χρόνο 02:16:08.

Μάλιστα, από την αφρικανική χώρα ήταν και οι επόμενοι δύο δρομείς, μια και 4ος μπήκε στο Καλλιμάρμαρο ο Τζον Κομέν με χρόνο 02:16:26 και 5ος ο Έβανς Μπίβοτ με 02:16:36.

Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στην 8η θέση, με χρόνο 02:27:21, με τον Χριστόφορο Μερούση του Φιλοπρόοδου Βροντάδων να τον… ακολουθεί με χρόνο 02:28:19 στην 9η θέση και τρίτος Έλληνας ο Γιώργος Καραΐσκος με 02:28:56. Η Ράνια Ρεμπούλη αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς τερμάτισε σε 2:49.05
Ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου Τάκη Παπουτσάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την συμμετοχή των αθλητών από το νησί στον… Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Η Σύρος ήταν εκεί… στην μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και των παράλληλων διαδρομών των 5 και 10 χιλιομέτρων. Για ακόμη μια χρονιά η παρουσία μας ήταν δυναμική. Όλοι τερμάτισαν υγιείς κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Η πολυπληθείς συμμέτοχη των Δρομέων Σύρου, αλλά και των άλλων παιδιών από το νησί δείχνει έμπρακτα ποσό καλή δουλεία έχει γίνει και ποσό διψάει για να αθληθεί. Γι’ αυτό για άλλη μια φορά να τονιστεί ποσό επιτακτική ανάγκη είναι να έχουμε έναν χώρο για να αθλούνται οι νέοι και όχι μόνο. Καλή αποθεραπεία σε όλους, καλή συνέχεια στους επόμενους αγώνες, υγεία και του χρόνου σίγουρα θα είμαστε ακόμα περισσότεροι».

 

Οι αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων που πήραν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι οι εξής:

 

Στα 42 χιλιόμετρα του μαραθωνίου έτρεξαν

Γιώργος Μενής

Αλέξανδρος Μπόλιας

Ισίδωρος Παλαμάρης

Γιώργος Δεναξάς

Σπύρος Γεράρδης

Γιώργος Χατζαντώνης

Κώστας Σιδηρόπουλος

Άγης Μακριδάκης

Βασίλης Πάσσαρης

Ισίδωρος Βουτσίνος

Μιχάλης Βακόνδιος

Κώστας Χατζηδάκης

Άρης Κορφιάτης

Μαρία Μπισκετζή

Δημήτρης Κούβαρης

Γεωργία Σκοκάκη

Γιώργος Βαρβαρήγος

 

Στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων συμμετείχαν

Ελπίδα Σαγκινέτου

Τάσος Βλάχος

Διονύσης Μεσσάρης

Γιάννης Κεράνης

Γιάννης Νομικός

Τάκης Παπουτσάς

Μιχαήλ Καραμπάτσος

Δημήτρης Αρβανίτης

Λάμπρος Μακρυθανάσης

Αργύρης Ρούσσος

Αλέξης Μενδρινός

Σοφιανός Αγγέλου

Κυριάκος Χερίδης

Γιάννης Παλαμάρης

Γιώργος Κανελλόπουλος

Τερζή Κωνσταντίνα

Στα 5 χιλιόμετρα από τη Σύρο ήταν

Μαρία Συλιβάνη

Ειρήνη Καμπάνη

Χριστίνα Ουίλς

Μαρία Νομικού

Ελένη Γεράρδη

Ιωσήφ Ξανθάκης

Ειρήνη Μπάιμπα

Άκης Γαδ

Έλενα Νομικού