Στις 26 Μαΐου η μεγάλη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Syros run

Η Σύρος και οι αθλητές του κλασσικούς αθλητισμού έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους… προετοιμασία, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Syros Run. Μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση που όπως είναι φυσικό τραβά όλα τα βλέμματα πάνω της καθώς περισσότεροι από 1500 αθλητές αναμένεται και φέτος να πάρουν μέρος στις 3 διαδρομές που υπάρχουν. Μικροί και μεγάλοι είναι έτοιμοι για ακόμη μια χρονιά να βάλουν τα… αθλητικά τους παπούτσια και να τρέξουν στην παραλία της Ερμούπολης. Μία παραλία που όπως άλλωστε έχει συμβεί και τις προηγούμενες χρονιές θα γεμίσει με χαρούμενα πρόσωπα, χαμόγελα παιδιών που θα προσπαθήσουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό και να τερματίσουν πέφτοντας στην αγκαλιά των γονιών τους που με περηφάνια θα τα καμαρώνουν κατά τη διάρκεια του δικούς του αγώνα. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει οι διοργανωτές να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι του τερματισμού γιατί  κάτω από την… αψίδα γίνεται ένα μεγάλος πανζουρλισμός. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι γονείς βέβαια να κατανοήσουν πως θα πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους να τρέξουν και να τερματίσουν όπως συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες. Είναι ένας αγώνας για όλους και όλοι έχουν δικαίωμα στον τερματισμό. Άλλωστε στις μικρές κατηγορίες δεν υπάρχει πρώτος ή δεύτερος ή… τελευταίος. Σημασία για τα παιδιά αυτά έχει ο τερματισμός, ώστε να μπαίνουν σιγά – σιγά στο πνεύμα του αθλητισμού και να βάζουν από την αρχή τις σωστές βάσεις. Το Syros Run έχει γίνει θεσμός, ο κόσμος της Σύρου, αλλά και αρκετοί επισκέπτες – αθλητές το έχουν αγκαλιάσει και φέτος αναμένεται οι συμμετοχές να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Το ρεκόρ των αγώνων είναι εξαρχής δεδομένο, αφού ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Θα υπάρχουν και συμμετοχές κι εκτός… Σύρου

Ο αγώνας της Σύρου έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους όσους θέλουν να αποδράσουν έστω και για λίγες ημέρες. Εκτός από την συμμετοχή αθλητών θα υπάρχουν και δρομείς μεγάλων αποστάσεων που με τις επιδώσεις τους έχουν διακριθεί και μάλιστα είναι πολλές οι επιτυχίες που φέρουν πίσω τους. Στο 3ο Syros Run θα λάβουν μέρος αθλητές εγνωσμένης αξίας, αφού τόσο ο αγώνας όσο και οι ίδιοι οι Δρομείς έχουν κάνει το δικό τους κύκλο. Στη Σύρο για τον αγώνα θα έρθει ο 4 φορές Πανελληνιονίκης Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης, όπως επίσης η Πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Δρόμου, πρωταθλήτρια, Ράνια Ρεμπούλη και ο ταλαντούχος νέος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Μενής ο οποίος πριν από μερικές ημέρες έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στο Βερολίνο.

Τέλος να σημειωθεί πως ο αγώνας της 26ης Μαΐου περιλαμβάνει αγώνες των 2,5, 5 και 10 χιλιομέτρων. Ενώ για τους μικρούς – νέους αθλητές οι αγώνες είναι των 100, 300 και 500 μέτρων.