Το κολυμβητήριο αλλάζει μορφή ενόψει του μεγάλου του διεθνούς μίτινγκ Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Σε ρυθμούς Beetles Cup η Σύρος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα που πραγματοποιούνται στο Κολυμβητήριο της Ερμούπολης, ενόψει της σπουδαίες διοργάνωσης του διεθνούς μίτινγκ Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Κολύμβησης “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 15-17 Ιουνίου, με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως έπειτα την περσινή επιτυχία των αγώνων, η περσινή πρώτη εκδήλωση δεν πέρασε… απαρατήρητη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και φέτος το μίτινγκ εντάχθηκε στα FINA World Series. Είναι ο 9ος σταθμός από τους 10 της σειράς των συγκεκριμένων αγώνων της FINA, από τους οποίους προκύπτει εδική βαθμολογία (Ranking) που δίνει και χρηματικά έπαθλα στους πέντε πρώτους σε κάθε αγώνισμα.

Το “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″ είναι δεδομένο πως θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, καθώς θα φιλοξενήσει αθλήτριες από την παγκόσμια ελίτ του αθλήματος. Οι διοργανωτές έχουν στόχο και σκοπό η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.  Στο μίτινγκ θα μετάσχουν αθλήτριες από 14 χώρες, από δύο (2) σωματεία του εξωτερικού και ενννέα (9) ελληνικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα θα μετάσχουν αθλήτριες και αθλητές από τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, τη Σιγκαπούρη και φυσικά την Ελλάδα, που θα μετάσχει με τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών, αλλά και αυτής των Νεανίδων (στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντίστοιχα). Τα ξένα σωματεία είναι οι Σάντα Κλάρα και Σοι Λίμα Νίξεν. Από τους ελληνικούς συλλόγους που θα μετάσχουν ξεχωρίζει ο πρωταθλητής ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και θα είναι παρόντες οι ΝΟΒΑ, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΚΟΗ, ΝΟ Χανίων, Ωρίων, Ηρακλής, Αρίων Γλυφάδας, Ροή.

 

Το πρόγραμμα του Beetles Cup

 

15 Ιουνίου

10:30 Duet Technical Routine

17:20 Solo Technical Routine

20:30 Team Technical Routine

 

16 Ιουνίου

09:40 Highlight routine

12:00 Solo free routine

17:50 Team free routine

20:30 Mixed duet Technical routine

 

17 Ιουνίου

10:25 Mixed duet free routine

15:50 Duet free routine

18:50 Free combination

20:30 Gala