Αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού βρέθηκαν στη Σύρο για τη δοκιμασία του… τριάθλου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Syros Triathlon”

Έπεσε η… αυλαία του 3ου τριάθλου με τους αγώνες της Κυριακής. Μία διοργάνωση η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών,  καθώς τα πάντα ξεκίνησαν από την Πέμπτη με την προσέλευση των αθλητών και το στήσιμο των περιπτέρων στην Πλατεία Μιαούλη. Οι διοργανωτές την Πέμπτη το βράδυ διοργάνωσαν το “Pasta Party” για τους αθλητές από την Σύρο, την Ελλάδα, αλλά κι όλους όσους ήρθαν από διάφορες περιοχές του κόσμου. Την Παρασκευή το πρόγραμμα τον δραστηριοτήτων ήταν γεμάτο, καθώς όλα ξεκίνησαν στην 7:50 το πρωί με την εκκίνηση του Κολυμβητικού Παράπλους ανοικτής θαλάσσης (Αζόλιμνος – Φάμπρικα – Αχλάδι – Μέγας Γιαλός). Από εκεί και πέρα ανά διαστήματα ξεκινούσαν τα κολυμβητικά αγωνίσματα των 10, των 5,5 και των 3,5 χιλιομέτρων. Ενώ υπήρχε και η απόσταση των 500 μέτρων για όσους ήθελαν να πάρουν μία γεύση από τον αγώνα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην παραλία του Γαλησσά, με διάφορες δραστηριότητες όπως το Aqua Aerobic, Yoga και Water Triathlon.

Το κυρίως μενού τον αγώνων ήταν το Σάββατο το πρωί με τους αγώνες τριάθλου. Οι αθλητές του Triathlon Race – Half Iron, Olympic, Half Olympic άνοιξαν την αυλαία μιας επίπονης δοκιμασίας. Από εκεί και πέρα ανά διαστήματα οι αθλητές των υπολοίπων διαστάσεων έπαιρναν την θέση τους στην αφετηρία.

Το πρόγραμμα των αγώνων έκλεισε την Κυριακή με το τρέξιμο πόλης στα 5 και 10 χιλιόμετρα, το παιδικό τριάθλο και τους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες θαλάσσης.

«Αρκετά μεγάλη η συμμετοχή»

Η 3η διοργάνωση του τριάθλου ήταν πολυπληθέστερη από τις προηγούμενες δύο, καθώς αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού ήρθαν στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Μία διοργάνωση που για ακόμη μία φορά πρόσφερε πλούσιο θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν κοντά στους αγώνες, καθώς οι αθλητές από την πλευρά τους έδειξαν πως με θέληση, πείσμα και αποφασιστικότητα όλα μπορούν να επιτευχθούν. Ιδιαίτερα για ένα αθλητή που συμμετείχε στο τριάθλο ο οποίος ήταν διαβητικός, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για ζωή.

Πλούσιο το πρόγραμμα των αγώνων

Οι διοργανωτές όπως είχαν προαναγγέλλει η φετινή Τρίτη διοργάνωση θα είναι μεγαλύτερη κατά μία ημέρα, αλλά και με περισσότερες δραστηριότητες. Πράγματι Από την Πέμπτη που άνοιξε το πρόγραμμα ως και την Κυριακή που έπεσε η… αυλαία υπήρχαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες τόσο στην Ερμούπολη, όσο και σε παραλίες του νησιού.

Ικανοποιημένοι οι επισκέπτες αθλητές

Οι αθλητές που ήρθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και κάποιοι από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των αγώνων έδειξαν την ικανοποίησή τους τόσο για την φιλοξενία, την εικόνα της Σύρου, αλλά και την επιτυχία της διοργάνωσης. Μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που στις προσωπικές τους σελίδες στο διαδίκτυο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί.