Μεγάλη η συμμετοχή των Συριανών αθλητών στους αγώνες του Τυμπακίου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Dragster

Μηχανές που… πετούσαν

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου Κρήτης. Ένας αγώνα με μηχανές που οι ταχύτητές τους ήταν… ασύλληπτες. Αθλητές και μηχανικοί και διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε τα πάντα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά και το θέαμα να είναι υψηλής ποιότητας. Οι συμμετοχές για μία ακόμη φορά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου και δοκίμασαν – τέσταραν τις φτιαγμένες τους μηχανές. Περίπου 1500 θεατές βρέθηκαν στην πίστα του Τυμπακίου ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου η ζέστη και ο ήλιος έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία τους. Σε τουλάχιστον πέντε κατηγορίες έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και ήταν και η πρώτη φορά που πάρα πολλοί χρόνοι σε αμάξια και μοτοσυκλέτες έπαιζαν στα 8 δευτερόλεπτα.

Από πλευράς Συριανού ενδιαφέροντος αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκαν στους αγώνες της Κρήτης, μάλιστα καταλαμβάνοντας σε κάποιες κατηγορίες θέσεις στο… βάθρο. Επίσης, στους αγώνες του Τυμπακίου είχαμε και γυναικεία παρουσία, αφού η Αθλήτρια από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ειρήνη Ξαγοράρη αγωνίσθηκε στην κατηγορία pro street 1.

Μία αρκετά δύσκολη κατηγορία, αφού η συγκεκριμένη περιελάμβανε διαφόρων τύπου μηχανής, αλλά και κυβικών. Παρόλα αυτά η αθλήτρια από τη Σύρο με χρόνο 13:05 κατέλαβε την 7η θέση. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο αγώνες Dragster για την Ξαγοράρη ήταν ο πρώτος της και μάλιστα κατάφερε να πιάσει τα 160 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του αγώνα των 400 μέτρων. Από την πλευρά της η Συριανή αναβάτης μίλησε για την εμπειρία της αλλά και μέσα από τις δηλώσεις της ευχαρίστησε και τον χορηγό της που την στήριξε στους αγώνες. «Ήταν μία μοναδική εμπειρία για μένα, καθώς για πρώτη φορά πήρα μέρος σε αγώνες Dragster. Μία εικόνα που σίγουρα θα μου μείνει να πάντα χαραγμένη. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά το γεγονός ότι είναι σπάνιο να βλέπεις γυναίκες στην πίστα. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον χορηγό μου τον κ. Στέφανο Μπερτάκη και την σχολή οδηγών που έχει για την πολύτιμη στήριξή του. Τώρα, όσον αφορά τον αγώνα, ήταν μία δύσκολη διαδικασία, καθώς ήμουν σε μία δυνατή κατά άλλα κατηγορία. Στην κατηγορία αυτή υπήρχαν πολλές και καλά φτιαγμένες μηχανές οι οποίες δεν ήταν του ίδιου κυβισμού. Για πρώτη φορά πιστεύω τα πήγα πολύ καλά και εύχομαι η συνέχεια να είναι καλύτερη.

 

Δεύτερος ο Ερρίκος Βουτσίνος

Στην κατηγορία mini pro αγωνίσθηκε για μία ακόμη φορά ο Ερρίκος Βουτσίνος, ο οποίος θα μπορούσε να είχε και καλύτερη θέση από τη… δεύτερη καθώς στον δικό του… τελικό είχε άκυρη εκκίνηση.

Παρόλα αυτά η θέση που πήρε ήταν πάρα πολύ καλή και επανέλαβε τον προ μηνών θρίαμβο του. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως πριν από μερικούς μήνες, στην ίδια πίστα ο Συριανός αθλητής είχε καταλάβει και πάλει την δεύτερη θέση. Στους τελευταίους αγώνες έτρεξε την απόσταση των 400 μέτρων σε 11:01 πιάνοντας τελική 180χιλιόμετρα την ώρα. Για την επιτυχία του αυτή ο Βουτσίνος είπε: «Μία ακόμη επιβράβευση για την δουλειά που γίνεται από όλο το τιμ. Είναι μία συλλογική προσπάθεια και αξίζουν όλοι τα συγχαρητήρια. Τώρα όσον αφορά τη δική μου προσπάθεια, έκανε ότι καλύτερο μπορούσα ανέβηκα και πάλι στο βάθρο κατακτώντας τη 2η θέση. Θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη του βοήθεια τον χορηγός μας το “Motopiperos”.

3ος στην Pro street 2 ο Στάθης Δάσκος

Όπως αναφέρουμε παραπάνω η Σύρος είχε αρκετές συμμετοχές στο αγώνα του Τυμπακίου καθώς μετά τη 2η θέση του Βουτσίνου, ο Στάθης Δάσκος κατέλαβε την 3η θέση στη κατηγορία Pro street 2 με Suzuki Hayabusa 1340cc  κάνοντας χρόνο 9,508sec και ταχύτητα εξόδου 253km/h .

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο χρόνος αυτός είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει Συριανός αθλητής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Δάσκος μίλησε για την επιτυχία τους, αλλά και το γρήγορο αγώνα που είχε. «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανικό της ομάδας Ζαννή Γούτη για την βελτίωση της μοτοσυκλέτας,τον σύλλογο "Syros Moto Club"  καθώς και τους χορηγούς: zannis performance, coffee lab, γυμναστήριο Μετάλλαξη, εργολαβίες οικοδομών αφοί Καρυοφυλλίδη και sds motorsports.

Τέλος, ο Γιώργος Γούτης που αγωνίσθηκε στην κατηγορία mini pro αποκλείστηκε στους ημιτελικούς και κατέκτησε την 4η θέση.  

Ετικέτες: