Το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι αγώνες στην παραλία της Βάρης

1ο αναπτυξιακό τουρνουά Ξυλορακέτας

  • Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Ιουν. 2018 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην παραλία της Βάρης θα πραγματοποιηθεί το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά Ξυλορακέτας για το 2018. Συνδιοργάνωτές είναι ο Όμιλος Ξυλορακέτας Σύρου, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης  και την τοπική Κοινότητα Βάρης. Το τουρνουά όπως μας αναφέρει παρακάτω και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δαφνάς έχει ως στόχο την προσέλκυση νέων αθλητών, ώστε το άθλημα να έχει συνέχεια. Η Σύλλογος Ξυλορακέτας από την ημέρα ίδρυσής του έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να φέρει κοντά του νέους αθλητές, αλλά και έχει δημιουργήσει το δικό του… γήπεδο. Καθημερινά αθλητές όλων των ηλικιών δίνουν ραντεβού στην παραλία της Βάρης, όπου υπάρχει χώρος ειδικά για το παιχνίδι με ξυλορακέτα.

Τώρα όσον αφορά το τουρνουά, περίπου 40 αθλητές τόσο από τη Σύρο όσο και από το Λεκανοπέδιο της Αττικής θα βρεθούν στο γήπεδο της Βάρης. Το θέαμα αναμένεται να είναι μεγάλο καθώς οι αθλητές τόσο από τη Σύρο, όσο και από την Αθήνα είναι μεγάλο και οι αγώνες κόβουν την… ανάσα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δαφνάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το τουρνουά ξυλορακέτας που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Βάρης το διήμερο 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

«Ο Α.Ο. Ξυλορακέτας Σύρου σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα διοργανώσει το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά ξυλορακέτας για το 2018. Όπως είναι γνωστό το τουρνουά αυτό θα διεξαχθεί στον αγωνιστικό μας χώρο που είναι στην παραλία της Βάρης. Οι κατηγορίες σ’ αυτό το αναπτυξιακό τουρνουα είναι παίδων, εφήβων, ανδρών και γυναικών. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Ιουνίου από τις 12:30 και θα ολοκληρώνονται στις 19:30 το απόγευμα. Ο βασικός στόχος του τουρνουά είναι η προσέλκυση νεαρών αθλητών και η μύηση τους στο άθλημα της Ξυλορακέτας. Είναι δηλαδή ένα κάλεσμα προς την νεολαία μας για να ενταχθεί στις τάξης του συλλόγου μας. Αυτό γιατί θα πρέπει να μπει νέο… αίμα στο άθλημα και στον Σύλλογο, αν θέλουμε να υπάρχει μέλλον και καλύτερες μέρες. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και η πρώτη σχολή προπονητών ξυλορακέτας. Δεν υπάρχουν προπονητές ξυλορακέτας κι αυτό αναμένεται να συμβεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θέλουμε μέσα απ’ αυτήν την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα τμήμα εκμάθησης παιδιών στο άθλημα της Ξυλορακέτας. Παράλληλα με το τουρνουά αυτό δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές μας και τα μέλη μας να εμπλουτιστούν σε πείρα αγωνιστική και να βρίσκονται σε συνεχή δράση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι στο αναπτυξιακό τουρνουά μας έχουν δηλώσει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 15 μέλη ξυλορακέτας από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές από την Αθήνα θα μας δώσει την ευκαιρία τα μέλη μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία. Οι αθλητές μας για το 2018 δεν έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο τουρνουά Ξυλορακέτας. Δεν λάβαμε μέρος στο τουρνουά γιατί αποφασίστηκε να γίνει σε έναν ενιαίο όμιλο κι όχι σε τρεις. Αν διεξαγόταν τότε ίσως να μας δινόταν η ευκαιρία να αγωνιζόμαστε κι εμείς στο όμιλο των Αθηνών. Οι αγώνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγιναν σε Καβάλα, Λάρισα και Αμαλιάδα. Για πρώτη φορά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από την πλευράς μας διοργανώνουμε τα αναπτυξιακά τουρνουά για να δώσουμε στους αθλητές μας να συμμετάσχουν και να αγωνιστούν, όπως το ίδιο θα γίνει και τον Αύγουστο. Επίσης, από την πλευρά μας θα πάρουμε μέρος και σε κάποια τουρνουά εκτός νησιού. Με τον τρόπο αυτόν θα κρατήσουμε τους αθλητές μας σε ενεργό δράση και σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε να έχουν με τη σειρά τους στα πόδια τους παιχνίδια».

Ο κ. Δαφνάς απάντησε αν υπάρχει αύξηση στις συμμετοχές στο φετινό τουρνουά αναφέροντας πως ο αριθμός των αθλητών που θα αγωνιστούν φέτος θα είναι μεγαλύτερος. «όπως συμβαίνει κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες. Για να καταλάβετε από το Λεκανοπέδιο της  Αττικής θα έρθουν στο νησί μας για το τουρνουά 15 αθλητές. Στο σύνολο πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους 40. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται κι αυτό μας κάνει να νιώθουμε αισιόδοξοι και χαρούμενοι για την προσπάθεια που καταβάλουμε».