Για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα Δήλεια 2018

Καλές επιδώσεις παρά τις κακές καιρικές συνθήκες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 8η συνεχή χρονιά τα Δήλεια 2018. Παρά τον κακό καιρό και τον δυνατό άνεμο οι περίπου 250 αθλητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δικαίωσαν όσους αποφάσισαν να βρεθούν στο γήπεδο του Κόρφου ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες κλασσικού αθλητισμού.

Ο Α.Ο. Μυκόνου που είχε την ευθύνη των αγώνων είχε προνοήσει ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια με αποτέλεσμα οι μικροί αθλητές να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να δουν την πρόοδο που έχουν μέσα από τις προπονήσεις. Αρωγός των αγώνων για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και ο Δήμος Μυκόνου, με τον Δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά να δίνει το παρών. Επίσης σημαντική ήταν και η συνεισφορά των χορηγών που στάθηκαν στο πλευρό των διοργανωτών.

Ο Δημήτρης Πάππας Γενικός Γραμματέας του Α.Ο. Μυκόνου, αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τους αγώνες, αλλά και την επιτυχία αυτών.

«Για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες κλασσικού αθλητισμού στη Μύκονο με την επωνυμία «Δήλεια 2018. Και μόνο αυτό, δηλαδή πως πραγματοποιούνται για 8η χρονιά, δείχνει πως οι αγώνες έχουν παγιωθεί στη συνείδηση των αθλητών και των φιλάθλων. Επίσης ο ΣΕΓΑΣ βλέπει με θετικό μάτι την διοργάνωση και όπως πάντα την στηρίζει. Οι αθλητές για ακόμη μια φορά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς είχαμε συμμετοχές ακόμη κι από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Το κλου των αγώνων ήταν η σφαιροβολία των ανδρών , που αγωνίσθηκαν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές όπως ο Μουζενίδης που είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ζώτος κι άλλοι. Ήρθαν στην Μύκονο αθλητές με μεγάλες διακρίσεις, όπως σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το μόνο αρνητικό που υπήρχε και φυσικά δεν ευθυνόμαστε εμείς σε αυτό ήταν ο καιρός, υπήρχαν δυνατοί άνεμοι και ταυτόχρονα αρκετό κρύο. Βέβαια αυτό συμβαίνει παραδοσιακά, δηλαδή όποτε είναι να διεξαχθούν οι αγώνες υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες. Για εμάς θα πρέπει να το τονίσω αυτό, είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση που κάνουμε ως ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, σε εθνικό επίπεδο. Βέβαια επίσης σημαντική διοργάνωση είναι το διεθνές μίτινγκ που κάνουμε  στη Νάξο και πάντα υπολογίζουμε σ’ αυτό.  

 

 

13 συνολικά μετάλλια ο Α.Ο. Πάρου

Με 7 χρυσά, 2 ασημένια, 4 χάλκινα, ατομικά ρεκόρ, πολύτιμες εμπειρίες και πολλά χαμόγελα επέστρεψε η αποστολή της ομάδας της Πάρου από τα "Δήλεια 2018", που διοργάνωσε για 8η χρονιά ο Α. Ο. Μυκόνου με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση ήταν άψογη και παρόλο τον δυνατό άνεμο (7 μποφόρ) πάνω από 250 αθλητές από 16 σωματεία, έδωσαν τα πάντα και χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όλους όσους παρακολούθησαν τους αγώνες στίβου στο γήπεδο του Κόρφου

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Α.Ο. Πάρου

Χρυσά μετάλλια
Τσαντουλή Ζαχαρούλα - 100 εμπόδια - Κ18
Σελιμάι Ηρα - 80 εμπόδια και στον ακοντισμό - Κ16
Νασκιντασβίλι Θέμης - ύψος - Κ16 με ατομικό ρεκόρ 1.75!
Βλάκα Ουρανία - σφαιροβολία - Κ16
Μπαρμπαρής Δημήτρης - 50 μ. - Κ12
 Η σκυταλοδρομία 4x50 μ. - Κ12 με τους Μπαρμπαρή Δημήτρη, Ραγκούση Φοίβο, Σκιαδά Μιχάλη και Κοντό Σάββα.

Ασημένια μετάλλια
Κρίσπης Νίκος - μήκος - Κ16
Σαρρής Δημήτρης - μπαλάκι - Κ12

Χάλκινα μετάλλια
Ακάλεστος Κωνσταντίνος - μήκος - Κ16
Ραγκούσης Φοίβος - μήκος - Κ12
 Μαυρίδου Λήδα - μήκος - Κ14
Κοντός Σάββας - 600 μ. - Κ12

 

Θετική η παρουσία του Ναξιακού  

Η ομάδα της Νάξου συμμετείχε στα Δήλεια 2018 με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι αθλητές του κατάφεραν να διακριθούν και να φέρου σημαντικές θέσεις για τον ίδιο τον σύλλογο. Ο Ναξιακός  συμμετείχε με συνολικά 10 μικρούς αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να πάρει 3 Χρύσα μετάλλια 1 αργυρό και 2 χάλκινα ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη σκυταλοδρομία ΠΠΒ 4Χ60μ συμμετέχοντας 3 παιδιά από τα 4 όντας μικρότερα κατά 2 χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών του Ναξιακού

 

Ο Τάκος Μιχάλης στην κατηγορία Κ-14 κατέλαβε την 1 θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5.18.

Ο Σταμάτης Βαθρακολοίλης στην Κ-12 κατέλαβε την 1 θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 4.38.

Η Δέσποινα Βαθρακοκοίλη στην Κ-12 κατέλαβε την 1 θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 4.13 κάνοντας ταυτόχρονα προσωπικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ αγώνων.

Ο Χρήστος Σιδέρης στην Κ-12 κατέλαβε την 3 θέση στο μπαλάκι με επίδοση 26.25

Η Ειρήνη Πιτταρά στην Κ-12 στην παρθενική της εμφάνιση και λαμβάνοντας το βάπτισμα του πυρός κατέλαβε την 3 θέση με επίδοση 20.21.

Σειρά είχε η σκυταλοδρομία 4χ60 στην Κ-14 όπου η ομάδα της Νάξου έτρεξε με 1 αθλητή Κ-16 και 3 Κ-12, παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες οι αθλητές του Ναξιακού αν και μικροί στην ηλικία αντιμετώπισαν τους αγώνες με μεγάλη σοβαρότητα.