Ανοίγουν οι εγγραφές για το “Portarathlon”

Παρά το ότι η το Portarathlon, η διεθνής συνάντηση συνθέτων αγωνισμάτων που θα διεξαχθεί στη Νάξο 8-9 Ιουνίου,  απέχει από τη διεξαγωγή της 16 εβδομάδες, οι εγγραφές αναμένεται να ανοίξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 15 ξένοι αθλητές και αθλήτριες από την Ινδία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, αρκετοί από αυτούς πρωταθλητές στις χώρες τους, με διεθνείς  διακρίσεις και μεγάλες ατομικές επιδόσεις.

Για την ομοσπονδία της Ελλάδος, ο αγώνας αυτός αποτελεί κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων αγωνισμάτων, απόφαση που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του ΣΕΓΑΣ τόσο για τα σύνθετα αγωνίσματα στη χώρα μας, όσο και την στήριξη του προς τη διεθνή συνάντηση η οποία ξεκίνησε το 2018.

Με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή ως αγώνα ο οποίος θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διοργανώσεις της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου το αντιμετωπίζουν και οι ξένοι αθλητές βασιζόμενοι στις θετικές εντυπώσεις και τα σχόλια  των αθλητών που πήραν μέρος στον αγώνα το 2018. 

Ο αγώνας το 2019 αναβαθμίζεται όχι μόνο αγωνιστικά, από τον μεγάλο αριθμό των ξένων αθλητών που θα πάρουν μέρος, αλλά και από την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ετικέτες: