Η Σύρος το τριήμερο 28-30 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τον αγώνα τριάθλου «Syrathlon 2019»

Ένας αγώνας απαιτητικός, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακός

Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου η καρδιά του τριάθλου θα χτυπά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Οι αθλητές του τριάθλου θα βρεθούν στο SYRATHLON 2019. Μια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αγώνες όπως το Olympic Triathlon, Sprint Triathlon, σκυταλοδρομίες, παιδικό αγώνα διάθλου, φιλανθρωπικό αγώνα 5χλμ και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Το μεσημέρι της Τρίτη παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία, αθλητών και διοργανωτών. Από την πλευρά του Δήμου το παρών έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο έφορος του Ν.Ο. Σύρου κ. Κανελλόπουλος, ο κ. Μαραγκός Α. ο οποίος συμβάλει με τις ενέργειές του στη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και η κ. Φωστέρη από την Στέγη Ανηλίκων, καθώς η διοργάνωση εκτός από το αγωνιστικό μέρος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου μέρος των εσόδων θα δοθούν προς ενίσχυση στην Στέγη.

 

Ο κ. Πρίντεζης κατά το σύντομο είπε: «Θα ήθελα από την πλευρά μου να καλωσορίσω την αθλητική διοργάνωση Syrathlon η οποία θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ένα νέο… ταξίδι ξεκινά πάνω στο νησί μας, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και φυσικά από αθλητές οι οποίοι θα έρθουν από διάφορες χώρες του κόσμου. Από την πλευρά μου εύχομαι όλα να γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί και φυσικά όλοι όσοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους να απολαύσουν τόσο τη διαμονή τους στο νησί μας όσο και τον αγώνα».

 

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου είπε: «Είναι μία… συνήθεια τα τελευταία 126 χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου να υποστηρίζει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας. Ο όμιλος μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την συν διοργάνωση του Syrathlon, καθώς προσδοκούμαι σε μία πάρα πολύ καλή εκδήλωση, όπου θέλουμε να δούμε πάρα πολλούς αθλητές. Να ευχηθώ καλή επιτυχία τόσο στους αθλητές όσο και σε όσους σταθούν δίπλα στην διοργανώσει και την βοηθήσουν να πετύχει. Θέλω να δω πολλούς Συριανούς στους αγώνες και να συμμετέχουν σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Ο αγώνες εκτός από την αγωνιστική του δράση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς η Στέγη Ανηλίκων θα ενισχυθεί μέσα απ’ αυτήν την εκδήλωση. Η κ. Φουστέρη έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και είπε μεταξύ άλλων «Από την πλευρά μου θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και να σας ευχαριστήσω τόσο εγώ όσο και τα παιδιά της Στέγης, για την τιμή που μας κάνετε να μας στηρίξετε οικονομικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει η Στέγη σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κινδυνεύουμε να κλείσουμε και να μείνουν περίπου 30 παιδία χωρίς φαγητό και βοήθεια».

Ο κ. Αντώνης Μαραγκός είπε: «Δεκάδες επιχειρηματίες της Σύρου θα σταθούν στο πλευρό της διοργάνωσης και θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η Σύρος μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει φίλους, αλλά και να προβληθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό πως ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου της Σύρου είναι δίπλα και στηρίζει την διοργάνωση καθώς όπως ανέφερε μέσα από τον αγώνα η Σύρος θα διαφημιστεί».

Η Εύα Μπέκα βρέθηκε στη Σύρο τόσο για τη συνέντευξη Τύπου όσο και να γνωρίσει το νησί στο οποίο σε μερικές εβδομάδες θα βρεθεί ξανά για να συμμετάσχει και επίσημα στους αγώνες τριάθλου. «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στη Σύρο αυτές τις μέρες και ταυτόχρονα θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά της Στέγης ανηλίκων και θα αναφερθούμε τόσο στους αγώνες όσο και αθλήματα γενικότερα.  

 

 

Το αγωνιστικό σκέλος του Syrathlon 2019

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω. Για αθλητές κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση κηδεμόνα καθώς και η παρουσία συνοδού την ημέρα του αγώνα.

Για την παραλαβή του αριθμού, είναι υποχρεωτική η κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής υπογεγραμμένη από το συμμετέχοντα. Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.

Οι αθλητές πρέπει να προσέλθουν στο χώρο της γραμματείας, στα γραφεία του ΝΟ Σύρου, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, για την παραλαβή των αριθμών και την τακτοποίηση των ποδηλάτων στη ζώνη αλλαγής. Η ζώνη αλλαγής κλείνει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα.

 

Η κατάταξη θα γίνει βάση 4 ηλικιακών κατηγοριών αθλητών/τριών:

ΑΝΤΡΩΝ:

Α1. 18-29

Α2. 30-39

Α3. 40-49

Α4. 50+

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Γ1. 18-29

Γ2. 30-39

Γ3. 40-49

Γ4. 50+

*Κάθε κατηγορία πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 αθλητές. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αναγκαίου αριθμού, τότε η κατηγορία θα ενώνεται με την αμέσως προηγούμενή της.

 

30 λεπτά πριν την έναρξη θα πραγματοποιηθεί η τεχνική ενημέρωση του αγώνα.

Η έναρξη του αγώνα γίνεται με την αντίστροφη μέτρηση και τον ήχο κόρνας. Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού είναι 2.5 και 3.5 ώρες για την Sprint και Olympic Distance αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, όλοι οι αθλητές καλύπτονται με ασφάλεια αστικής ευθύνης. Παρ’όλα αυτά η διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση.

Η διαδρομή του ποδηλάτου και του τρεξίματος ορίζεται από κιγκλιδώματα, κώνους και ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή. Σε καίρια σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές, διασώστες για την ασφάλειά τους ενώ μηχανές θα ακολουθούν τους αθλητές στην ποδηλατική διαδρομή. Κοντά στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχει γιατρός ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται ασθενοφόρο για τη μεταβίβαση αθλητή στο κέντρο υγείας Σύρου.

Η κολυμβητική διαδρομή θα είναι ολυμπιακό τρίγωνο και θα ορίζεται από σημαδούρες. Στην κολυμβητική διαδρομή θα υπάρχουν ναυαγοσώστες και σκάφη που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια της διαδρομής.

Στην ποδηλατική διαδρομή όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ποδηλατικό κράνος καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους, από τη στιγμή που εγκαταλείψουν την ποδηλατική μπάρα (rack) μέχρι να ξαναφήσουν το ποδήλατο στο ίδιο σημείο, τελειώνοντας την ποδηλασία. Το ποδήλατο πρέπει να είναι τοποθετημένο στα racks είτε από τα handlebars/brakes είτε από τη σέλα. Απαγορεύεται αυστηρά η ποδηλασία εντός της ζώνης αλλαγής και το drafting (ποδηλασία ακριβώς πίσω από προπορευόμενο αθλητή). Το προσπέρασμα γίνεται μόνο από αριστερά ενώ όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εθελοντών-κριτών για τη δική τους ασφάλεια.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αθλητές που θελήσουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, θα παραδίδουν τους αριθμούς τους σε κριτές του αγώνα ή σε εθελοντές του σταθμού ανεφοδιασμού, αφενός για τη σωστή ενημέρωση της διοργάνωσης, αφετέρου για την επιστροφή του εγκαταλείψαντα στο χώρο της εκκίνησης από μέλη της διοργάνωσης.

Οι αθλητές δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν βοηθητικά μέσα προώθησης ή αναπνοής κατά την κολύμβηση. Απαγορεύεται η χρήση κολυμβητικών γαντιών, παπουτσιών-πέδιλων και κολυμβητικής φόρμας τύπου skin. Τα πλωτά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξεκούραση από τους αθλητές με την προϋπόθεση ότι δεν κινούνται.

 

 Ζώνη Αλλαγής

Οι αθλητές πρέπει να κατέβουν από το ποδήλατο κατά την είσοδό τους στην ζώνη αλλαγής. Στον ειδικό τάπητα, επιτρέπεται μόνο να προωθούν το ποδήλατο με το χέρι και όχι να βρίσκονται πάνω σε αυτό.

Οι αθλητές δεν ανεβαίνουν στο ποδήλατο μέχρι να βγουν από την ζώνη αλλαγής. Στον ειδικό τάπητα, δεν επιτρέπεται να ανέβουν στο ποδήλατο.

Κάθε αθλητής έχει τον δικό του χώρο στην ζώνη αλλαγής. Όλα τα πράγματα πρέπει να είναι τοποθετημένα μέσα στο καλαθάκι, ενώ το κράνος τοποθετείται στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στη ζώνη αλλαγής, πλην των αθλητών και εθελοντών του αγώνα. Η είσοδος των αθλητών θα επιτρέπεται ύστερα από επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας σε υπεύθυνο της διοργάνωσης.

 

Σκυταλοδρομία:

ο πρώτος αθλητής βγαίνει από τη θάλασσα και μπαίνει στη ζώνη αλλαγής όπου παραδίδει το τσιπάκι χρονομέτρησης στον δεύτερο αθλητή για την ποδηλατική διαδρομή.

ο ποδηλάτης ολοκληρώνει την ποδηλατική διαδρομή φτάνοντας στη ζώνη αλλαγής και παραδίδει το τσιπάκι του για να φύγει ο τελευταίος αθλητής για την δρομική διαδρομή.

ο τελευταίος αθλητής ολοκληρώνει τον αγώνα περνώντας την αψίδα τερματισμού όπου και τερματίζει.

ομάδα αποτελούμενη από δύο άτομα εναλλάσσει υποχρεωτικά τα αγωνίσματα, ο πρώτος αθλητής ξεκινάει με το κολύμπι και τερματίζει με το τρέξιμο ενώ ο δεύτερος αθλητής παίρνει τη σκυτάλη για την ποδηλατική διαδρομή.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

10:00-19:00 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
19:00 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

19.30 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΟΜΙΛΙΕΣ 

21.00  ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

9:30-17:30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
10:30  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΘΛΟΥ

12.00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Olympic & Sprint Triathlon

13.30 BEACH WORKOUT

18:00 ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 5χλμ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 IOYNIOY

08:00 - 09:00 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ OLYMPIC DISTANCE

09:10 ΕΚΚΙΝΗΣΗ SPRINT DISTANCE

12.30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

13.00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

13.30 PILATES BOOTCAMP

 

Ετικέτες: