Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου στην… Κέα

Ρεκόρ συμμετοχής

Με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών μέχρι στιγμής και με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, πραγματοποιήθηκαν για 5η συνεχή χρονιά οι Αγώνες Δρόμου KEA RUN, αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη.

Με αφορμή τους αγώνες, μεγάλος αριθμός κόσμου και μέλη αθλητικών συλλόγων επισκέφτηκαν την Κέα για να συμμετέχουν στη μοναδική αυτή διοργάνωση, να τρέξουν στις όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές, αλλά και να συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στη στήριξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας. Επίσης με τη συμμετοχή τους στον αγώνα είχαν την ευκαιρία όσοι συμμετείχαν και ήταν εκτός νησιού να γνωρίσουν την Κέα.

Η διοργάνωση Kea Run 2019 περιελάμβανε τρεις αγώνες δρόμου, καθώς οι δρομείς είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις αποστάσεις των 10 και τον 5 χιλιομέτρων, αλλά και τα παιδιά στα 600 μέτρα.  Διαδρομές που ξεκινούσαν από το λιμάνι, διέσχιζαν το Γιαλισκάρι και το Βουρκάρι και έφταναν έως την παραλία του Οτζιά.

Στους αγώνες συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών καθώς και πολλοί εθελοντές. Φέτος για πρώτη φορά και ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” έδωσε το παρόν στο Kea Run, με αφορμή τη λειτουργία του Δήμου Κέας ως συνεργαζόμενου Κέντρου της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Οι συμμετέχοντες του αγώνα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, καθώς και να δώσουν δείγμα σάλιου ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Συνολικά εγγράφηκαν στην παγκόσμια τράπεζα υποψήφιων εθελοντών 18 άτομα.

Στους αγώνες δήλωσαν συμμετοχή 336 άτομα και τερμάτισαν 284 δρομείς όλων των ηλικιών. Στην κατηγορία των 10 χιλιομέτρων τερμάτισαν πρώτοι μαζί ο Χρήστος Χασιώτης και η Κατερίνα Ασημακοπούλου, με χρόνο 00:36:42, κάνοντας μια ευχάριστη έκπληξη σε όλους και ρεκόρ στη διαδρομή αυτή. Στην κατηγορία των 5 χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χατζής με χρόνο 00:18:49, ενώ στα παιδιά την πρώτη θέση κατέλαβε ο Marchelo Patinioti.

Τέλος, ο αγώνας έκλεισε με την απονομή των κυπέλλων, με την συμμετοχή των αθλητών, εθελοντών, κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών. Οι επαγγελματίες του νησιού προσέφεραν κεράσματα σε όλους με τους φιλοξενούμενους να απολαμβάνουν την συμμετοχή τους στους αγώνες δρόμου της Κέας.

 

KEA RUN

10 χιλιόμετρα

Κατηγορία ανδρών

Χρήστος Χασιώτης

Αντώνης Μαγγούτας

Νίκος Δελατότας

 

Κατηγορία γυναικών

Κατερίνα Ασημακοπούλου

Παναγιώτα Μπιτζελέρη

Ελισάβετ Αμπατζή

 

Αγώνας για όλους 5 χιλιομέτρων

Κατηγορία ανδρών

Κωνσταντίνος Χατζής

Παναγιώτης Γκανιάτσος

Νίκος Καβαλιερός

 

Κατηγορία γυναικών

Αθηνά Ρασσιά

Ηλιάνα Πλατή

Σοφία Κουυτσογιαννοπούλου

 

Αγώνας 600μ. για παιδιά
Κατηγορία αγοριών

Marchelo Patinioti

Δημήτριος Κωστόπουλος

Άγγελος Παγουλάτος

 

Κατηγορία κοριτσιών

Εμμανουέλα Μπεσίρι

Εύα Πανταζέλου

Ίριδα Τσιακίρη

Ετικέτες: