Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η αθλητική εκδήλωση στο νησί της Ίου

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το «Ios Adventure»

Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου η αθλητική εκδήλωση με την επωνυμία  “Ios Adventure” και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ).

Η αθλητική εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 14km & 24km, (Ios Trail Race 14km,  & Ios Trail Race 24km) αγώνες κολύμβησης 1,5km & 3km, (Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km) αγώνες διάθλου (Ios Challenge Regular & Ios Challenge Extreme),  αγώνες Laser Run για μικρούς και μεγάλους και αγώνες για παιδιά.

Οι αγώνες για παιδιά, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), και οι συμμετέχοντες σε αυτήν, θα λάβουν ξεχωριστό αναμνηστικό δίπλωμα και καπελάκι από την ΕΟΕ.

 

Το Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή 28 Ιουνίου

17:00 Λειτουργία της γραμματείας στην κεντρική πλατεία της Χώρας

17:00-20:00 παραλαβή αριθμών, τεχνική ενημέρωση, pasta party

Σάββατο 29 Ιουνίου

09:00 έναρξη αγώνων Ios Challenge Regular & Extreme

09:30 έναρξη αγώνων Ios Trail Race 14 & 24 km

13:00 (εκτίμηση) απονομές

 Κυριακή 30 Ιουνίου

09:00 έναρξη αγώνων κολύμβησης

10:30 - 11:30 (εκτίμηση) αγώνες laser run

11:30 - 12:00 παιδικοί αγώνες

13:00 (εκτίμηση) απονομές

Το πρόγραμμα της Κυριακής (οι αγώνες laser run & οι παιδικοί αγώνες) θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές, αλλά η ώρα έναρξης των αγώνων κολύμβησης δεν θα επηρεαστούν.

 

 Αγώνες Ios Trail Race 14km & Ios Trail Race 24km

Οι διαδρομές των  αγώνων δρόμου, ακολουθούν λιθόστρωτα και χωμάτινα μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, τρέξιμο στο βουνό και άσφαλτο.

Ο αγώνας Ios Trail Race 14km ακολουθεί τη διαδρομή: Παραλία Μυλοπότα, εκκλησία Άγιος Δημήτριος,  θέατρο, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ο αγώνας Ios Trail Race 24km ακολουθεί τη διαδρομή: Παραλία Μυλοπότα, εκκλησία Άγιοι Απόστολοι, προφήτης Ηλίας, τυροκομεία, Περιβόλια, Ελληνικά, Σκάρκος, Χώρα, παραλία Κατσίβελι, παραλία Μυλοπότα. Η διαδρομή και τα υψομετρικά του αγώνα, μπορούν να βρεθούν εδώ και εδώ.

Οι αγώνες κολύμβησης Ios Swim 1,5km & Ios Swim 3km, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Μυλοπότα. Oι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση. Απαγορεύεται ρητά η χρήση wetsuit.

Οι αγώνες Ios Challenge Extreme & Ios Challenge Regular, αποτελούν αγώνες αναπτυξιακού ορεινού διάθλου και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ). Ο αγώνας Ios Challenge Regular περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 1,5km (Ios Swim 1,5km) και ορεινού τρεξίματος 14km (Ios Trail Race 24km). Αντίστοιχα, ο αγώνας  Ios Challenge Extreme, περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης απόστασης 3km (Ios Swim 3km) και ορεινού τρεξίματος 24km (Ios Trail Race 24km).

Οι αγώνες Laser Run, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της προβολής του αθλήματος, υπό την αιγίδα της ΕΟΜοΠ. Ο αγώνας συνίσταται από σκοποβολή και τρέξιμο. Η σκοποβολή γίνεται με πιστόλι laser σκοπεύοντας σε στόχο 10 μέτρων, ακολουθούμενη από δρόμο, απόστασης όπως πιο κάτω:

 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 

Κατηγορία

Αποστάσεις

Συνολική απόσταση

Βετεράνοι (40+)

4×800

3200

Ενηλίκων (18-39)

4×800

3200

Εφήβων (14-17)

4×800

3200

Νεανίδων (10-13)

2×400

800

Παίδων (μικρότεροι από 10)

1×400

400

 

Εγγραφές

 ι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους το αργότερο έως 21 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει και η  έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα, μπορούν να εγγραφούν στη γραμματεία του αγώνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου  και μέχρι ώρα 20:00, στο χώρο διεξαγωγής του Pasta Party, αφού καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό και να λάβουν το αντίστοιχο πακέτο αθλητή και μετάλλιο με τον τερματισμό τους (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).  Για τον αγώνα Kids Run, εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Κυριακή  30 Ιουνίου  και μέχρι ώρα 08:00, στο χώρο διεξαγωγής του event στο Μυλοπότα.

 

Απονομές μεταλλίων, ηλικιακές κατηγορίες:

Οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 18-40 & 40+. Στον αγώνα «Kids run», μπορούν να συμμετέχουν γονείς με τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Στον αγώνα Laser Run, ισχύουν τα αναγραφόμενα παραπάνω.

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 99 ετών καθώς και παιδιά ηλικίας 16-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους. Στη διαδρομή των 1.000μ για παιδιά, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών έως 15 ετών,  με υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων τους, με ή χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους.

 

Διάρκεια – χρονικό όριο κάθε αγώνα, περιπτώσεις εγκατάλειψης:

Στη διαδρομή των 24χλμ το  χρονικό όριο τερματισμού είναι  5 ώρες, ενώ  στη διαδρομή των 14 χλμ είναι  3 ώρες. Κάθε αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει έντυπο εγκατάλειψης, το οποίο θα βρίσκεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα. Για τα αθλήματα Ios Challenge Regular και Ios Challenge Xtreme, ο παραπάνω χρόνος προσαυξάνεται κατά μισή και μία ώρα αντίστοιχα. Οι αθλητές που υπερβαίνουν τους παραπάνω χρονικούς περιορισμούς, διαγωνίζονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

 

Παράδοση – παραλαβή νούμερων – bib number

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν το νούμερο και το bib number, από τη γραμματεία του αγώνα, η οποία θα λειτουργήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η γραμματεία θα λειτουργήσει στο Far Out Club (Παραλία Μυλοπότα) και την Κυριακή 30 Ιουνίου στον ίδιο χώρο.  Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του χωρίς να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί.

Ετικέτες: