Τρέξε με θέα την Καλντέρα στο 5ο Santorini Experience

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019 - 13:20

Η Σαντορίνη αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, για όλο τον χρόνο και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για το απέραντο μπλε βαθύ της θάλασσας, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, την ηφαιστειακή ενέργεια και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα. Στις 4-6 Οκτωβρίου 2019 όμως, δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψει τον αθλητικό τουρισμό του νησιού, μέσα από το Santorini Experience”, με μοναδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.

 

Συγκεκριμένα, οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την δυνατότητα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Η διαδρομή 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» προσφέρεται για τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. για τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15 χλμ. για αυτούς που αγαπούν την δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη.

Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, κινούνται κυρίως σε χωμάτινο έδαφος, για να τερματίσουν και πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

Με αφορμή το 5ο “Santorini Experience ο τεχνικός διευθυντής τρεξίματος του αγώνα δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά θα βρεθούμε για ακόμα μια χρονιά σε αυτόν τον πραγματικά πανέμορφο προορισμό. Οι διαδρομές που έχουμε χαράξει προσφέρονται για αθλητές όλων των δυνατοτήτων και μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς δρομείς. Περιμένουμε και φέτος να υποδεχτούμε δρομείς από όλο τον κόσμο που θα έρθουν να απολαύσουν τον αγώνα και θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στα γραφικά μονοπάτια της Καλντέρας».

 

Απολαύστε ένα μικρό μόνο δείγμα της μοναδικότητας των διαδρομών τρεξίματος στο βίντεο που ακολουθεί: https://youtu.be/6Ivv_lt20UM

Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons [που αριθμεί περισσότερους από 4.331 αγώνες τρεξίματος παγκοσμίως].

 

Για πρώτη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη!

Στο πλαίσιο του Santorini Experience”, σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6 - 16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες! Το Real Madrid Foundation είναι ένας οργανισμός υπεύθυνος για τη διδασκαλία παικτών με τη προπονητική μεθοδολογία της Ρεάλ Μαδρίτης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διδασκαλία προσφέρεται σε άνδρες και γυναίκες αθλητές. Το Real Madrid Foundation Clinics Ελλάδος ξεκίνησε την λειτουργία του το Δεκέμβριο 2018, με σκοπό να προωθήσει τις αξίες του οργανισμού μέσω του αθλητισμού και της εκπαίδευσης. Δηλώστε τη συμμετοχή σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: http://www.frmclinicsgreece.com

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στα clinics της Ρεάλ Μαδρίτης που θα πραγματοποιηθούν, στη Μαδρίτη. Με αφορμή τα clinics που θα πραγματοποιηθούν στη Σαντορίνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MGC Soccer Central, κ. Γιώτης Παναγιώτου δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με τη Σαντορίνη και το Santorini Experience. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού και τα μυστικά του ποδοσφαίρου, από προπονητές που προέρχονται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον σύλλογο με τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές σε τρέξιμο και κολύμβηση

Από την 1/6/2019 οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν την εγγραφή τους με βάση το τελευταίο κύμα εγγραφών, που ισχύει μέχρι και την έναρξη της διοργάνωσης. Κάντε την εγγραφή σας τώρα στο ακόλουθο link: https://activemedia.travelotopos.com

 

Οι προσφορές του Santorini Experience 2019

Για να ανακαλύψετε τις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικίασης οχημάτων και διαμονών για το Santorini Experienceμπείτε στο: https://bit.ly/2LCydS7

 

Επίσημος χορηγός τεχνολογίας της διοργάνωσης είναι για ακόμα μία χρονιά η Samsung.

Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Ford Motor Ελλάς, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Blue Star Ferries και Alafouzos Sport.

Για ακόμα μία χρονιά, επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της διοργάνωσης είναι η Luanvi.

Στους επίσημους υποστηρικτές της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται οι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts και Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.

Official rental partner της διοργάνωσης είναι η Avance Rent A Car.

Strategic partner της διοργάνωσης είναι το National Geographic και Premium Media Partner είναι η 24 Media.

Επίσημος συνεργάτης μεταφορών είναι η DNA Travel.

Αρωγοί στην διοργάνωση είναι οι West East Suites, Lifeguard Patrol, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club, Atlantis Dive Center και Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης.

Στους χορηγούς φιλοξενίας συμπεριλαμβάνονται οι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, West East Suites, Vedema a Luxury Collection Resort, Mystique a Luxury Collection Hotel, Santo Houses, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini, Loizos Stylish Residencies, Iokasti Villa, Olive Cave Houses, Mesana Stone Houses

 

Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το “Santorini Experience” αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση τελείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com