Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου “Syrathlon 2019”

Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες οι αγώνες

Κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το… κυρίως μενού του αγώνα τριάθλου με την επωνυμία Syrathlon 2019.

Οι περίπου 170 αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες χρειάστηκαν να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια και ταυτόχρονα να δοκιμάσουν τα… όριά τους, αφού ο αγώνας κολύμβησης αν και εντός λιμένα έγινε κάτω από ισχυρά ρεύματα, ο άνεμος έπνεε στα 7 μποφόρ και τα πάντα κυλούσαν με μεγάλη δυσκολία. Παρόλα αυτά όμως είδαμε αθλητές οι οποίοι δουλεύουν εντατικά πάνω στους αγώνες τριάθλου να κάνουν έναν ουσιαστικά γρήγορο αγώνα και να προσφέρουν θέαμα, στους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στην περιοχή… Νησάκι για να δουν την προσπάθεια των αθλητών από κοντά.  

Η αυλαία των αγώνων ουσιαστικά άνοιξε με τους παιδικούς αγώνες διάθλου. Οι αγώνες ήταν σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις ανά ηλικιακή κατηγορία.   6-9 ετών: 50μ. κολύμβηση και 200μ. τρέξιμο, 10-12 ετών: 100μ. κολύμβηση και 400μ. τρέξιμο και 13-15 ετών: 200μ κολύμβηση και 800μ τρέξιμο.  Σκοπός της διεξαγωγής των παιδικών αγώνων ήταν η επαφή των παιδιών της Σύρου κυρίως, με τον αθλητισμό και τις αξίες που τον διέπουν.

Η συνέχεια είχε αγώνες τρεξίματος, αφού οι διοργανωτές στο πρόγραμμα μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων, με την εκκίνηση να δίνεται το απόγευμα του Σαββάτου. Ο αγώνας τρεξίματος είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς  τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής υποστήριξης ανηλίκων και εφήβων «Στέγη».

Την Κυριακή το πρωί αρχικά δόθηκε η εκκίνηση της διαδρομής Sprint Distance. Η διαδρομή αποτελούταν από 750 μέτρα κολύμβησης, 20 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 5χλμ τρεξίματος. Τέλος, λίγα λεπτά αργότερα  δόθηκε η εκκίνηση της Ολυμπιακής διαδρομής τριάθλου. Η απόσταση αποτελούταν από 1500 μέτρα κολύμβησης, 40 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 10χλμ τρεξίματος.  

Ετικέτες: