Με 70 αθλητές οι Κυκλάδες στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες της Χίου

Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις επιστρέφουν σιγά – σιγά, καθώς μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Χίου οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και από το νομό μας, αφού από τα νησιά των Κυκλάδων στους αγώνες της Χίου θα λάβουν μέρος 70 αθλητές. Από την πλευρά του ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Πέτρος Σιδέρης, με ανακοίνωσή του δηλώνει ευχαριστημένος από τον αριθμό των αθλητών που από τις Κυκλάδων θα αγωνισθούν στους φετινούς Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες.

Τα όσα αναφέρει ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

"Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου πελάγους οι «Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου» θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο νησί της Χίου το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με την συμμετοχή όλων τον σωματείων στίβου του Αιγαίου.

Μετά την διακοπή των αγώνων λόγο Covid -19 το 2020, ο στόχος των διοργανωτών για το 2021, εκτός από τη διάδοση του αθλητικού Ολυμπιακού Πνεύματος και των πανανθρώπινων αξιών, είναι και για τη διάκριση των αιγαιοπελαγιτών αθλητών που αποζητούν τέτοιου είδους ευκαιρίες αλλά και την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία αθλητικής υποδομής στα νησιά του Αιγαίου όπου οι υποδομές είναι είτε ελλειπείς είτε απούσες

Επίσης, οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στον πρώην πρόεδρο και γεν. γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο

Ο Β. Σεβαστής έχει συνδέσει το όνομα του με τους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και με την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα γενικότερα.

Η αποστολή των Κυκλάδων θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με σύνολο 70 αθλητών από όλα τα νησιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα συμμετέχουν και αθλητές από το ειδικό σχολείο Σύρου".