Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σύρου Νίκος Σκευοφύλακας μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για το νέο αυτό ξεκίνημα του πινγκ – πονγκ

Ένα άθλημα που μπορεί να αγαπηθεί από όλους

Η διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σύρου «Δημήτριος Βικέλας», με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστή την επίσημη ίδρυση του συλλόγου. Ο νεοσυσταθείς σύλλογος έχει ως στόχο την διάδοση του πινγκ-πονγκ και επιδιώκει να προσεγγίσει μικρούς και μεγάλους. Η διοίκηση από την πλευρά της κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την εξεύρεση μόνιμη στέγης που θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στο άθλημα, αφού θα μπορούν να προπονηθούν και να αγωνισθούν ακόμη περισσότερα άτομα.

«Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σκευοφύλακας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το νέο αυτό ξεκίνημα και την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου. Το «πινγκ-πονγκ» είναι ένα άθλημα που έχει αγαπηθεί και άπαντες στον Σύλλογο θέλουν να το διαδώσουν και να το μάθουν και οι νεότεροι.

Η προσπάθεια που καταβάλατε για την δημιουργία του συλλόγου;

«Πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 04/11/2021 μου ήρθε η επιθυμία να υλοποιήσω ένα διαχρονικό όνειρό μου, το οποίο δεν μπορούσα να το υλοποιήσω, λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την απουσία μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την Σύρο. Αυτό φυσικά δεν ήταν άλλο από την δημιουργία ενός Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Για να θυμηθούμε οι πιο παλιοί και να μας έρθουν ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, είτε σε κάποιο ενοριακό ή προσκοπικό χώρο, που μαζευόμασταν και παίζαμε το αγαπημένο μας πινγκ-πονγκ. Επίσης να μάθουν και οι νεότεροι, αλλά και τα παιδιά μας να αφήσουν λίγο τις συνήθειες τους και να αρχίσουν να μυούνται σε αυτό το ωραίο άθλημα. Όπως είναι γνωστό ο υγιής αθλητισμός μόνο καλά και ωφέλιμα πράγματα έχει να σου προσφέρει».

Ποιοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή;

"Από την πρώτη ημέρα της μερικής κοινοποίησης αυτού του εγχειρήματος, ήρθαν μαζί με εμένα να προσπαθήσουμε για την υλοποίηση αυτού περίπου 20 με 25 άτομα. Μοναδικό μέλημά μας ήταν να βρούμε μία αίθουσα για να αρχίσουμε να παίζουμε το αγαπημένο μας πινγκ-πονγκ.

Από την πρώτη στιγμή βρήκα πολύτιμη βοήθεια από τον Σύλλογο Δρομέων Σύρου και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του εν λόγω Συλλόγου και ιδιαίτερα τον πρώην Πρόεδρο κ. Τάκη Παπουτσά, όσο και τον νυν κ. Ισίδωρο Παλαμάρη για την σημαντική βοήθειά τους. Συγκεκριμένα μας στήριξαν κατά τον πρώτο χρόνο και μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την σύνταξη και έγκριση του καταστατικού μας από το Πρωτοδικείο Ερμούπολης, ως Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στον Σύλλογο Δρομέων Σύρου. Στη συνέχεια προχωρήσαμε και επίσημα στην αίτησης μιας αθλητικής ή σχολικής εγκατάστασης του Δήμου μας, ώστε να τοποθετήσουμε τον εξοπλισμό μας και συγκεκριμένα 2 τραπέζια για να παίζουμε".

Για να φτάσετε στο σημερινό σημείο αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

"Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε και αυτή είναι που θέλουμε να υλοποιήσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε και ελπίζουμε να μας βοηθήσει τόσο η νυν Δημοτική Αρχή, όσο και η επόμενη, είναι η εξεύρεση κατάλληλης και μόνιμης αθλητικής εγκατάστασης, στην οποία να μπορούν τα μέλη του Συλλόγου μας, να πηγαίνουν ανεμπόδιστα όλους τους μήνες του χρόνου και να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα. Μια αθλητική εγκατάσταση, η οποία είμαι σίγουρος και δεσμεύομαι απόλυτα, ότι θα την σεβαστούμε όλα τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης "Δημήτριος Βικέλας", όπως κάναμε και πέρυσι με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και που θα πράξουμε το ίδιο και με την αίθουσα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Μάννα".

Οι φορείς του τόπου στήριξαν την προσπάθεια σας;

"Επειδή η προσπάθεια ακόμη είναι στην αρχή, δεν έχουμε απαιτήσεις να μας αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς του τόπου μας, γιατί πολύ απλά και εμείς κάνουμε τα πρώτα βήματά μας. Ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού μέχρι στιγμής, η πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής, όπου σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των δύο προαναφερόμενων Επιτροπών και ιδιαίτερα την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης κ. Δράκου Ειρήνη για την πολύτιμη βοήθεια της, με την έγκριση και την διάθεση για τον πρώτο χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον μήνα Ιούνιο του ιδίου έτους), της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Επίσης για την ως άνω διάθεση της σχολικής αίθουσας, θέλω να ευχαριστήσω όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του προαναφερόμενου σχολείου και ιδιαίτερα την Διευθύντρια του. κ. Λίτσα Παππά και τον γυμναστή κ. Τσαρτσαλή Δημήτρη.

Για την φετινή χρονική περίοδο, δηλαδή  2022/23, θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του ΚΕΠΕΑ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του κ. Χρήστο Κόλια για την διάθεση μίας αίθουσας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Μάννα, για να μπορούμε από αυτόν τον μήνα, να πηγαίνουμε να παίζουμε εκεί".

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο σ' αυτό το νέο ξεκίνημα;

Είμαστε οι πρώτοι δεκαπέντε με είκοσι ρομαντικοί εραστές του πινγκ-πονγκ και από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η δημιουργία του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης "Δημήτριος Βικέλας", έχουμε δεχτεί περίπου 10 αιτήματα από γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών, που επιθυμούν να ενταχθούν στον Σύλλογό μας. Στο σημείο αυτό θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τους πρώτους ανθρώπους που ήρθαν δίπλα μου και είχαμε κοινό στόχο και σκοπό, την ίδρυση του Συλλόγου μας για να μπορούμε μόνο να παίζουμε και να διαδώσουμε στην νέα γενιά του νησιού μας, την μαγεία του πινγκ-πονγκ, τους:

1.      Πατέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΝΤΟ

2.      ΡΟΥΣΣΟ ΙΩΑΝΝΗ

3.      ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΙΚΟΥΔΗ

4.      ΖΑΡΑΝΗ ΑΝΤΩΝΗ

5.      ΜΠΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

6.      ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ

7.      ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΩΣΤΑ

8.      ΞΑΝΘΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

9.      ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΡΕΝΑ 

10.  ΠΕΛΕΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

11.  ΜΠΟΓΡΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ

12.  GERARD JACQUES ERIC 

13.  ΑΠΕΡΓΗ ΣΕΡΓΙΟ

14.  ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

15.   ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

16.   ΔΑΛΕΖΙΟ ΙΩΣΗΦ 

17.   BARGIGLI ELIO ΤΟΥ ALDO

18.   ΡΟΥΣΣΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

19.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

20.  ΧΑΛΑΒΑΖΗ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

21.   ΤΣΙΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

22.  OLIVIER JACQUOT 

23.  ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΙΡΗ 

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω κάποια νέα παιδιά, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Μελάς, ο Δημήτρης Καπέλλας και κάποια παιδιά του Λυκείου που είχαν έρθει άνοιξη του 2022, όταν το έμαθαν και έπαιζαν και αυτήν την στιγμή δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. Συγγνώμη εάν ξέχασα κανέναν".

Οι στόχοι που έχουν τεθεί από μέρους σας για το μέλλον του Συλλόγου;

"Οι στόχοι μας συνοπτικά, είναι αυτοί που αναφέρονται στην πρώτη μας ανακοίνωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε, δηλαδή να καταφέρουμε να φέρουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας (μικρούς και μεγάλους) πιο κοντά στο συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο εκτός ότι προσφέρει σωματική και πνευματική υγεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διασκεδάσει κανείς και να ξεφεύγει από την καθημερινή ρουτίνα. Που βιώνουμε όλοι μας ...μικροί και μεγάλοι. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υλοποιηθούν πολλά πράγματα, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου μας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου για όλες τις ηλικίες, υπό την καθοδήγηση έμπειρου και κατάλληλου προπονητή, προκειμένου να μας μάθει σωστά να παίζουμε το συγκεκριμένο ωραίο άθλημα. Πρώτο και απαραίτητο βήμα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, είναι η εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας σε αθλητική ή σχολική εγκατάσταση της Ερμούπολης, προκειμένου να την χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα και να μπορούμε να παίζουμε το αγαπημένο μας άθλημα. Εκτίμησή μας είναι, ότι με την ουσιαστική έναρξη του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  Σύρου «Δημήτριος Βικέλας», θα παρατηρούμε το γεγονός κάθε μέρα να αυξανόμεθα σε μέλη όλων των ηλικιών, με μοναδικό σκοπό να παίζουν πινγκ-πονγκ. Είναι σίγουρο ότι  σύντομα θα έρθει εκείνη η στιγμή που μόνο η προαναφερόμενη αίθουσα δεν θα μας χωράει και θα γίνει επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης έτερης αίθουσας, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερα τραπέζια και κατά συνέπεια να παίζουν περισσότερα άτομα, την ίδια χρονική στιγμή. Πρέπει μικροί και μεγάλοι να σηκωθούμε από τον καναπέ και να μυηθούμε στο ωραίο άθλημα του πινγκ-πονγκ  που, όπως προαναφέρθηκε, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για χαλάρωση, άθληση και διασκέδαση και να ξεφεύγει ο οποιοσδήποτε από την καθημερινή ρουτίνα".

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

"Σας ενημερώνουμε, ότι από τις 01 Νοεμβρίου 2022, ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σύρου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»!!! Επιτέλους το όνειρό μας πήρε σάρκα και οστά, προκειμένου καταφέρουμε να φέρουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας (Μικρούς και Μεγάλους) πιο κοντά στο συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο εκτός ότι προσφέρει σωματική και πνευματική υγεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διασκεδάσει κανείς και να ξεφεύγει από την καθημερινή ρουτίνα. Που βιώνουμε όλοι μας …Μικροί και Μεγάλοι!!!

Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υλοποιηθούν πολλά πράγματα, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου μας καθ’ όλη την διάρκεια του Χρόνου για όλες τις ηλικίες, υπό την καθοδήγηση έμπειρου και κατάλληλου προπονητή, προκειμένου μας μάθει σωστά να παίζουμε το συγκεκριμένο ωραίο Άθλημα. Πρώτο και απαραίτητο βήμα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, είναι η εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας σε Αθλητική ή Σχολική εγκατάσταση της Ερμούπολης, προκειμένου να την χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα και να μπορούμε να παίζουμε το Αγαπημένο μας άθλημα!!! Εκτίμησή μας είναι, ότι με την ουσιαστική έναρξη του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σύρου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», θα παρατηρούμε το γεγονός κάθε μέρα να αυξανόμεθα σε μέλη όλων των ηλικιών που μοναδικό σκοπό θα είναι να παίζουν Πινγκ-πονγκ και είναι σίγουρο, ότι σύντομα θα έρθει εκείνη η στιγμή που μόνο η προαναφερόμενη αίθουσα δεν θα μας χωράει και θα γίνει επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης έτερης αίθουσας, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερα τραπέζια και κατά συνέπεια να παίζουν περισσότερα άτομα, την ίδια χρονική στιγμή. Πρέπει Μικροί και Μεγάλοι να σηκωθούμε από τον καναπέ ή να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα PlayStation και να μυηθούμε στο ωραίο άθλημα του Πινγκ-πονγκ που, όπως προαναφέρθηκε, είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για χαλάρωση, άθληση και διασκέδαση και να ξεφεύγει ο οποιοσδήποτε από την καθημερινή ρουτίνα!!!

Επί τη ευκαιρία, θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε τους κάτωθι:

Τον Σύλλογο Δρομέων Σύρου για την σημαντική και υποστηρικτική στήριξή τους, που μας συμπεριέλαβε ως Τμήμα του Συλλόγου τους ακριβώς πριν ένα χρόνο, προκειμένου κάποιοι ρομαντικοί θαυμαστές του ωραίου αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-πονγκ) κατορθώσουμε να βρούμε κατάλληλη αίθουσα και να καταφέρουμε να παίξουμε ξανά το αγαπημένο μας άθλημα. Ελπίζουμε και στο μέλλον, τόσο ο νεοσύστατος Σύλλογός μας, όσο και ο δικός τους να έχουμε καλή και εποικοδομητική συνεργασία και να κατορθώσουμε να διοργανώσουμε κοινές δράσεις με σκοπό τη διάδοση στην νεολαία της γυμναστικής, του αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και του πολιτισμού!!!

Την Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την Διευθύντρια και το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, οι οποίοι συνετέλεσαν θετικά με την σύμφωνη γνώμη τους και μας παραχώρησαν κατά την περσινή εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022 την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, για τις ανάγκες του τότε νεοσύστατου Τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Συλλόγου Δρομέων Σύρου, όπου καταφέραμε κάποιοι ρομαντικοί θαυμαστές του Πινγκ-πονγκ να ξεκινήσουμε να παίζουμε ξανά το αγαπημένο μας άθλημα!!!

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε, ότι προσωρινά από τις 01/12/2022 μας διατέθηκε προσωρινά μία (1) αίθουσα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Μάννα και όπου μπορούμε να παίζουμε το αγαπημένο μας πινγκ-πονγκ".