Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τεντόγλου

  • Κυριακή, 5 Μαρτίου, 2023 - 08:00

Το πρωί της Κυριακής ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενεί η Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κληρώθηκε να πηδάει δεύτερος, μετά τον μοναδικό που μπορεί να τον κοντράρει, τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να έχει πει πως οι πρωινοί αγώνες δεν του αρέσουν όμως αν κάτι τον ενοχλεί περισσότερο είναι το να χάνει.

Έτσι, φαίνεται δύσκολο να επιτρέψει σε κάποιον να τον κερδίσει όμως δεν πρέπει ποτέ να σβήνουμε τα περιθώρια εκπλήξεων στους μεγάλους αγώνες.

Ο Τεντόγλου, με ατομικό ρεκόρ 8.55μ. και φετινό ρεκόρ 8.41μ., έχει κερδίσει ήδη δύο φορές τον τίτλο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και το ποσοστό νίκης του αυτή τη στιγμή είναι στο 100% αφού έχει δύο νίκες με ισάριθμες συμμετοχές.

Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, αν κερδίσει και αυτό τον τίτλο θα γίνει ο μοναδικός μηκίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωπαϊκά κλειστού.

Ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ είνναι αρκετά δυνατός και σταθερός στη σεζόν και τα άλματά του στον προκριματικό ήταν πολύ καλά αλλά δύσκολα θα νικήσει τον Έλληνα. Όμως, μία θέση στο βάθρο -λογικά η δεύτερη- είναι πιθανότατα δική του. Η τρίτη θέση είναι εντελώς ανοιχτή.

Ο Τεντόγλου ήταν 1ος το 2019 στη Γλασκώβη και το 2021 στο Τορούν.

Πηγή: www.gazzetta.gr