Το ροζ φύλλο αγώνα πήραν οι άνδρες, οι παίδες και οι κορασίδες του Α.Ο. Ερμούπολης

Νίκη επί του Α.Ο. Άνδρου

  • Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 8 Νοε. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Α.Ο. Ερμούπολης, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει σε διαφορετικές κατηγορίες και να πάρει τα ροζ φύλλο αγώνα.

Την αυλαία των αγώνων των τμημάτων της Ερμούπολης άνοιξαν οι παίδες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τον Α.Ο. Άνδρου. Οι παίκτες του Ανδρέα Μαύρου έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι πήρα δίκαια τη νίκη κόντρα στους Ανδριώτες. Οι Συριανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτεροι διάρκεια του αγώνα και ήταν μπροστά στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα. Οι αθλητές της Ερμούπολης κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με μία σημαντική διαφορά η οποία ουσιαστικά τους έδωσε στη συνέχεια και τη νίκη. Οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι Συριανοί είχαν τις απαντήσεις και στο τέλος είχαν και μία οριακή πρωτοπορία. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Ανδριώτες πάτησαν... γκάζι, πίεσαν για να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν και πάλι το ματς, όμως το 24-20 δεν ήταν ικανό να δώσει κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους. Οι παίδες του Ανδρέα Μαύρου στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά κράτησαν την διαφορά του πρώτου μέρους, ελέγχοντας το ρυθμό του ματς και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

 

 

Α.Ο. Άνδρου - Α.Ο. Ερμούπολης 49-66 (παίδων) 

Δεκάλεπτα: 7-16, 8-19, 10-11, 24-20

 

Α.Ο. Άνδρου (Κυριάκος Μουστάκας): Ζόγκνα Μ. 7, Μπέλλο 19, Βρεττός, Γκάνας 7(1), Ανύσης 2, Λαμαί, Μανδράκας, Ρούτσι 2, Κωνσταντής, Καλογιέρι 9(2), Μενδρινός, Σουσούδης 3.

Α.Ο. Ερμούπολης (Ανδρέας Μαύρος): Μανανάς 3, Σιγάλας 11(1), Ξαγοράρης, Σαμψωνίδης 12, Λούβαρης, Βελούδος 2, Ζούμπερης, Τομαής 21(3), Ευκαρπίδης 12, Ρούσσος 5, Καρλοβασίτης.

 

 

Πήρε το ντέρμπι επί του Α.Ο. Μυκόνου

Οι φίλοι του μπάσκετ που βρέθηκαν στις αθλητές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο παιχνίδι, μεταξύ ισάξιων όπως αποδείχθηκε παιχνίδι. Η Ερμούπολη του Ανδρέα Μαύρου κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Α.Ο. Μυκόνου, καθώς επικράτησε με 57-48. Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος του. Τα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα ήταν ισορροπημένα, ενώ το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στην τρίτη περίοδο, εκεί που ο Α.Ο. Ερμούπολης έκλεισε με επιμέρους σκορ 12-7 και πήγε στους πάγκους με 7 πόντους διαφορά.

Πάμε να δούμε το αγωνιστικό μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενη μπροστά με 14-15. Ένα ματς που από την αρχή και βάση την εικόνα των ομάδων έδειχνε πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.  Οι Συριανοί στα κρίσιμα σημεία διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στους Μυκονιάτες να ελπίζουν. Η δεύτερη περίοδος ανήκει στους Συριανούς αφού χάρη στο 15-12 κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το οριακό προβάδισμα των δύο πόντων (29-27). Η τρίτη περίοδο ουσιαστικά ήταν ουσιαστικά το δεκάλεπτο που η Ερμούπολης απέκτησε το πλεονέκτημα νίκης, καθώς έκλεισε με επιμέρους σκορ 12-7 το δεκάλεπτο και αύξησε τη διαφορά στους... επτά. Τέλος, οι αθλητές του Ανδρέα Μαύρου διαχειρίστηκαν πολύ καλά την τέταρτη περίοδο και ταυτόχρονα πήραν τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ.    

 

Α.Ο. Ερμούπολης  - Α.Ο. Μυκόνου 57-48 (ανδρών)

Δεκάλεπτα: 14-15, 15-12, 12-7, 16-14

Α.Ο. Ερμούπολης ( Ανδρέας Μαύρος): Ρουμελιώτης 1, Τάκος, Παρμαξίδης 16(3), Γαβιώτης 7, Τζώρτζης, Καραμολέγκος 12, Φρέρης 5, Τομαής, Χατζηαναγνώστου, Χαλκιόπουλος 10, Αληφραγκής 6, Γαδ.

 

Α.Ο. Μυκόνου (Γιώργος Σκόρδος): Μονογυιός 8, Κωσταντάρας  4, Σώχος, Πατσάνι, Κουτσούκος, Ξενάριος, Τζάρος  5(1), Μπάλλας, Τσίλης 2, Βασιλίεβ 15(2), Κέφης 4, Μπέλης 10(1).

 

Χωρίς πρόβλημα οι κορασίδες της Ερμούπολης στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου

 

Οι κορασίδες του Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησαν εύκολα του Άρη Σύρου με 18-69. Ένα ματς στο οποίο οι αθλήτριες του Λάζαρου Τζιοπάνη είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να πάρουν πολλές εμπειρίες κι από την άλλη η Ερμούπολη δοκίμασε διάφορα συστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ανδρέας Μαύρος από την πλευρά του είχε την ευκαιρία και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του.

 

Άρης Σύρου - Α.Ο. Ερμούπολης 18-69 (κορασίδων)

Δεκάλεπτα: 6-21, 0-20, 1-11, 11-17

Άρης Σύρου (Λάζαρος Τσιοπάνης): Βουτσίνου, Δεναξά, Βασάλου 5, Βενέτη, Μαυρή 7, Καβρουλάκη 1, Ρούσσου, Αγγέλικα 3, Ντάφου 2.

 

Α.Ο. Ερμούπολης (Ανδρέας Μαύρος): Φρέρη - Παναγιωτίδη 9(1), Κοτσιπετσίδου 31(2), Βρούτση, Γρηγορίδου 6, Γρηγοριάδου 1, Ξαγοράρη 2, Ρούσσου 12, Μίμογλου, Τζαβάρα, Μαριάννου, Δαλεζίου 4, Μπουντούρη 2.

 

 

Ήττα για τους άνδρες του Άρη στην Τήνο

 

Την ήττα με 64-34 γνώρισε στο ξεκίνημα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων το ανδρικό τμήμα του Άρη Σύρου. Οι Συριανοί δεν μπόρεσαν να φέρουν καμία αντίσταση και να ηττηθούν με 64-34 από τον Περιστεριώνα στην Τήνο.

 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν με το... καλημέρα πως διαθέτουν μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία θα είναι ανταγωνιστική και πως θα διεκδικήσουν ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Περιστεριώνας στο ματς με τον Άρη μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει μία διαφορά 17 πόντων (21-4). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να έχουν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους και να κλείνουν με επιμέρους σκορ το δεκάλεπτο με μ28-8. Οι Συριανοί στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η μεγάλη διαφορά δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια. Μπορεί να έκλεισαν μπροστά στο σκορ στην τρίτη και τέταρτη περίοδο, όμως αυτό οφείλετε στο γεγονός πως οι Τηνιακοί έριξαν ταχύτητα, αλλά και έπαιξαν όσο χρειάστηκε στη συνέχεια για να κρατήσουν τη νίκη και να πάρουν το ροζ φύλο αγώνα.  

Περιστεριώνας - Άρης Σύρου 64-34 (ανδρών)

Δεκάλεπτα: 21-4, 25-8, 11-13, 8-9

Περιστεριώνας: Ρουγγέρης 12, Μπινιάκου 8, Οικονομίδης 2, Στρούμπος 2, Πετρόπουλος 3, Καμπέρι 3, Σιώτης 8, Τσικούρας 4, Διακογιάννης, Γιαβραδέλης 10, Τσακίρης 6, Τριαντάφυλλος 6
Άρης Σύρου: Πολίτης, Χατζαντώνης, Κωστόπουλος, Καπέλλας 4, Βασιλειαδης Χ. 2, Βασιλειαδης Μ. 2, Μαθιάσος 2, Γεωργαράς 12, Λοΐσιος 5, Μαυροκέφαλος 2, Αντωνίου 5.

 

Βαθμολογία πρωτάθλημα Ανδρών

1ος όμιλος

Ομάδα                               Βαθμ.                       Αγών.

1. Περιστεριώνας              2                               1

2. Α.Ο. Ερμούπολης         2                               1

3. Α.Ο. Μυκόνου              1                               1

4. Άρης Σύρου                   1                               1

 

2ος όμιλος

Ομάδα                               Βαθμ.                       Αγών.

1. Πανναξιακός                         2                                         1

2. Α.Ε. Σαντορίνης                    2                                         1

3. Α.Ο. Πάρου                            1                                          1

4. Μαρπησσαϊκό                      1                                          1

5. Φανάρια                                 0                                          0

 

Βαθμολογία Κορασίδων

1 όμιλος

Ομάδα                               Βαθμ.                       Αγών.

1. Α.Ο. Ερμούπολης         4                               2

2. Περιστεριώνας              3                               2

3. Άρης Σύρου                   3                               3

4. Α.Ο. Άνδρου                 2                               1

 

Βαθμολογία Παίδων

1ος όμιλος

Ομάδα                               Βαθμ.                       Αγών.

1. Α.Ο. Ερμούπολης         6                               3

2. Περιστεριώνας              6                               3

3. Γ.Σ. Μυκόνου                6                               4

4. Άρης Σύρου                   4                               3

5. Α.Ο. Μυκόνου              3                               3

6. Α.Ο. Άνδρου                 2                               2

 

2ος όμιλος

Ομάδα                               Βαθμ.                       Αγών.

1. Α.Ε. Σαντορίνης            8                               4

2. Φανάρια                         6                               3

3. Α.Ο. Πάρου                   5                               3

4. Πανναξιακός                  4                               3

5. Πλοηγός Αντιπάρου      4                               4

6. Μαρπησσαϊκός              3                               3