Οι παίδες του Α.Ο. Ερμούπολης συνέχισαν το… αήττητο σερί τους

Βλέπουν… ψηλά

  • Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 25 Ιαν. 2018 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου συνέχισε το σερί νικών της, αφού επικράτησε και του Άρη Σύρου στο τοπικό ντέρμπι του νησιού. Οι παίδες του κ. Μαύρου έπιασαν πολύ καλή απόδοση κι έφτασαν σε μία σχετικά εύκολη νίκη. Από την άλλη πλευρά οι αθλητές του κ. Τσιοπάνη έδειξαν καλά στοιχεία, προσπάθησαν να αντισταθούν, να παίξουν στα ίσια τους αντιπάλους τους, όμως η μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει οι τυπικά γηπεδούχοι στο ημίχρονο λειτούργησε αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών του Άρη. Οι Ερμουπολίτες μπήκαν δυνατά, πίεσαν στο μεγαλύτερος μέρος του γηπέδου και εκμεταλλεύτηκαν όποια ευκαιρία τους δόθηκε. Έκλεψαν… μπάλες και βγήκαν στον αιφνιδιασμό και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το επιμέρους σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (15-3). Η συνέχεια ήταν παρόμοια και στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα με τους αθλητές του κ. Μαύρου να δείχνουν πως για ακόμη μία χρονιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να παίξουν και πολύ καλό μπάσκετ. Το τελικό 72-28, αδικεί την προσπάθεια των παικτών του Άρη που προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 72-28

Δεκάλεπτα: 15-3, 18-6, 21-6, 18-13

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος Α.): Μανανάς Χ. 2, Σιγάλας Κ.7, Ζούμπερης Ε.4, Σαμψωνίδης Ν.15 (1), Ευκαρπίδης Σ. 5 (1), Βελούδος Μ. 2, Λούβαρης Γ.2, Τομαής Φ. 19 (2), Ρούσσος Π.12, Παλαιολόγος Φ., Νικολακόπουλος Α. 2, Καρλοβασίτης  Σ. 2.

Α.Ο. Άρης Σύρου (Τσιοπάνης Λ.): Κοπανιτσάνος Ε. 2, Παλαιολόγος Μ., Κολσούζογλου Κ. 6,  Χατζηγεωργίου Κ., Τομαής Ν., Μορκός Α., Τρούλος Η., Κωνσταντίνου Β. 14, Καπέλλας Κ., Βαμβακούσης Α.4, Λαζαρίνος Ε. 2, Καρυστινός Ν.

 

 

 

Οι έφηβοι του Περιστεριώνα επικράτησαν της… Ερμούπολης

Την ήττα με 69-48 γνώρισαν οι έφηβοι της Ερμούπολης στην Τήνο. Ο Περιστεριώνας που ήταν για ακόμη μία φορά καλός έπαιξε με πάθος και αν και βρέθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ, στη συνέχεια πίεσε από τη… μέση και κάτω και κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου. Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο όπου οι Συριανοί παρέμειναν στα… αποδυτήρια και δεν βγήκαν για να… παίξουν το ματς. Στο πρώτο δεκάλεπτοι οι παίκτες του κ. Μαύρου διατήρησαν παρά την πίεση που τους ασκήθηκε τον έλεγχο του ματς και έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με δύο πόντους (16-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Τηνιακοί ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς και με το +4 στο επιμέρους σκορ κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με δύο πόντους διαφορά (34-32). Στο τρίτο δεκάλεπτα οι αθλητές του κ. Βιδάλη εκμεταλλεύτηκαν την πρωτοφανή καθίζηση των Συριανών και με το 21-4 κλείδωσαν ουσιαστικά και τη.. νίκη. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του Περιστεριώνα ήταν να παίξουν με τον χρόνο, όπως κι έκαναν, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.   

 

 

Περιστειώνας Τήνου – Α.Ο. Ερμούπολης 69-48 (έφηβοι)

Δεκάλεπτα: 16-18, 18-14, 21-4, 14-12

Περιστεριώνας Τήνου (Βιδάλης Α.):  Αντάλης Ν. 2, Παγανέλης Ν. 2, Μαρκουίζος Ν., Καμπέρι  Ι. 5 (1), Γιαβρεδέλης Α.18 (3), Μπινιάκου Μ.7 (1), Ρουγγέρης Α. 3 (1), Βοίνας Π. 11 (3), Τριαντάφυλλος Ν. 4 (1), Πετρόπουλος  Γ. 17, Μελισσουργός Δ., Πόντης Μ.

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος Α.): Μαρινάκης Ν. 2, Τάκος Δ. 15 (1), Σαμψωνίδης Ν. 11, Ευκαρπίδης Σ. 6 (2), Ρουμελιώτης Θ. 4, Τομαής Φ.4, Βελούδος Μ. 1, Ρούσσος Π., Νικολακόπουλος Α. 5 (1).

 

 

 

Ήττα για τον Άρη Σύρου από τον ΑΟ Μυκόνου

Σε παιχνίδι του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Δ. Βικέλας" της Σύρου, ο Άρης Σύρου ηττήθηκε από τον ΑΟ Μυκόνου με σκορ 38-88.

Οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση με πολλά λάθη, ειδικά στην επίθεση, σε αντίθεση με τους αθλητές της Μυκόνου που ήταν συγκεντρωμένοι και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς σημαντικό προβάδισμα, το οποίο και διεύρυναν με την πάροδο του αγώνα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-18, 8-31, 10-25, 15-14

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ: Χατζαντώνης 5, Πολίτης 12, Κωστόπουλος 2, Σκιαδάς 5, Βασιλειάδης Χ. 2, Γεωργαράς 8, Φωτεινιάς 4, Μαυροκέφαλος, Μαθιάσος, Καπέλλας, Αντωνίου, Ζουγανέλης

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ: Τζάρο 15, Κωνστανταράς 11, Μπάλλας 3, Πατσάνι 8, Ξενάριος 4, Τσίλης 8, Σώχος 5, Κουτσούκος 2, Βασίλιεβ 22, Κέφης 6, Μπελλής 4, Καραγκούνης