Πολύ η καλή η παρουσία του ΠΑΣ Τα Φανάρια στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική

Η Καλλιθέα Ρόδου πήρε την άνοδο

Η ομάδα της Ρόδου Α.Ε. Καλλιθέα πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Γ’ Εθνική και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Στον όμιλο που μετείχε και η ομάδα των Κυκλάδων τα Φανάρια ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με 4 βαθμούς, όμως σύμφωνα με την εικόνα τους θα μπορούσαν να τα είχαν πάει ακόμη καλύτερα. Μάλιστα οι λεπτομέρειες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε η ομάδα της Νάξου να χάσει ακόμη και τη διεκδίκηση της ανόδου.

Τώρα όσον αφορά τον σύλλογο από τη Ρόδο, η Καλλιθέα ήταν από την αρχή ένα από τα φαβορί για την άνοδο και μέσα από τους αγώνες που έδωσε πήρε δίκαια το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Οι Ροδίτες της τελευταία αγωνιστική επικράτησαν με 92-70 του Παπάδου Γέρας στο ντέρμπι που έκλεισαν οι αγώνες μπαράζ. Η Καλλιθέα έφτασε σε αυτή τη νίκη εκμεταλλευόμενη τα πολύ καλά ποσοστά που είχε κυρίως έξω από την γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών. Όπως επίσης και την γενικότερη υπεροχή της μέσα στο παρκέ. Για τους Ροδίτες η άνοδο αυτή εκπληρώνει ένα όνειρο δύο ετών, καθώς στόχος της διοίκησης ήταν η άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τέλος, να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές Ρόδου έγραψαν τη δική τους ιστορία αφού κατάφεραν να κλείσουν την χρονιά αήττητη και να κάνουν ένα σερί 21 νικών.

 

 

«Φουλ για την Β’ Εθνική»

Ο Θανάσης Σταμουλής μετά την επίτευξη του στόχου της ομάδας του δεν το βάζει κάτω και ήδη κοιτάζει την επόμενη ημέρα. Κι εκείνη δεν έχει να κάνει με την παραμονή, ή μια αξιόλογη πορεία στην Γ’ εθνική, αλλά η άνοδος στην Β’ εθνική. «Αρχίζουμε από σήμερα να κοιτάζουμε την Β’ εθνική», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα έξοδά μας είναι τα ίδια, οπότε γιατί να μην το κάνουμε;».

Σύμφωνα με πληροφορίες o κ. Σταμούλης ήδη έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις του με τον προπονητή της Καλλιθέας, τον Στάθη Βλαχοδήμο, ο οποίος το τελευταίο μήνα δούλεψε σκληρά για την κατάκτηση της ανόδου, για το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας τους, ενώ ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι με σκοπό να ενισχύσουν την Καλλιθέα και να την ανεβάσουν στην Β’ εθνική.

 

 

 

Τα αποτελέσματα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής

ΑΕ Καλλιθέα Ρόδου – ΑΠΣ Παπάδος Γέρας 92-70
AE Kαρλοβάσου Σάμου - ΦΟΒ Χίου 62-67
Ρεπό: ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

 

Τελική Βαθμολογία: 

1. ΑΕ Καλλιθέα Ρόδου  (4) 317-231 8β. (άνοδος στη Γ’ εθνική)
2. ΑΠΣ Παπάδος Γέρας  (4) 313-318 6β.  
3. ΦΟΒ Χίου  (4) 270-312 6β.  
4. ΑΠΑΣ “Tα Φανάρια” (4) 279-315 5β.  
5. AE Kαρλοβάσου Σάμου (4) 253-256 5β. 

Πλέον μετά και την άνοδο της Καλλιθέας στην Γ’ εθνική κατηγορία, τα Δωδεκάνησα θα έχουν τρεις εκπροσώπους στις εθνικές κατηγορίες με τον Κολοσσό Ρόδου στην Basket League και τον Ιπποκράτη Κω στην Β’ εθνική. Η Καλλιθέα θα συμμετέχει στον 2οόμιλο Νότου της Γ’ εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 

Αναλυτικά ο 2ος όμιλος:

2ος Όμιλος

1. ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου
2. ΑΣ Λοκρός Αταλάντης
3. ΟΦΗ
4. Βούρειος ΑΟΛ
5. ΑΕΕ Παναγίτσας
6. Δειλινό ΑΟ
7. ΑΣ Άρης Θήβας
8. ΑΕ Καλλιθέα Ρόδου
9. ΑΕ Ένωση Ιλίου
10. ΚΑΠ Αγίας Παρασκευής
11. ΑΟ Ίκαρος Ν. Σμύρνης
12. ΚΑΟ Μελισσίων
13. ΓΣ Κορωπίου
14. ΕΦΑΟ Ζωγράφου