Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο LG Aegeanball Festival

«Μαγευτικό» θέαμα από αθλητές Παγκόσμιου βεληνεκούς

  • Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 11 Ιουλ. 2018 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το 3ο LG AegeanBall Festival ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ με τον πιο όμορφο τρόπο. Εκατοντάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν την Πλατεία Μιαούλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Toko Shengelia, Nicola Kalinic, Thomas Heurtel, Θοδωρής Παπαλουκάς και, φυσικά, ο οικοδεσπότης, Γιώργος Πρίντεζης, γνώρισαν την μεγαλύτερη αποθέωση από ντόπιους και τουρίστες.

Η αυλαία του LG AegeanBall Festival 2018 έπεσε με εντυπωσιακό τρόπο και την ομάδα του Γιώργου Πρίντεζη, τους LG Warriors, να κατακτά την πρώτη θέση του Τουρνουά. Οι LG Warrios, οι οποίοι αποτελούνταν και από τους Κώστα Παπανικολάου, Εβίνα Μάλτση, Τόρνικε Σενγκέλια, Ανδρέα Χριστοδούλου και τον… guest star της βραδιάς Θοδωρή Παπαλουκά νίκησαν στον τελικό τους adidas Creators των Δημήτρη Μαυροειδή, Παναγιώτη Βασιλόπουλου, Στράτου Περπέρογλου, Αλέξη Κυρίτση, Έλενας Βλάνη και Τόμας Ερτέλ με 14-10.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο οικοδεσπότης του τουρνουά κατέκτησε το LG AegeanBall Festival. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ο πρώτος παίκτης ο οποίος κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το κορυφαίο τουρνουά της Σύρου, αφού το είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής και το 2017.

Στους διαγωνισμούς της βραδιάς, το LG Shooting Stars το κέρδισαν οι ΟΠΑΠ Crocodiles των Γιάννη Μπουρούση, Νίκολα Κάλινιτς, Πετρ Ματεγιόφσκι, Κατερίνα Χαλικιά και Βαγγέλη Μάντζαρη, το KOIS Long Shoot (Σουτ από τη σέντρα) ο Γιώργος Πρίντεζης, το Blue Star Ferries Free Throw ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και το ONEX Skill Challenge ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Στο LG AegeanBall Festival, όμως, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, γιατί το LG AegeanBall Festival είναι κάτι περισσότερο από ένα Τουρνουά μπάσκετ. Αθλητές, καλεσμένοι και φίλαθλοι μετέδωσαν για μια ακόμη φορά την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και την αξία της συμμετοχής. Και αυτό είναι το σπουδαιότερο τρόπαιο! Το μεγαλύτερο Τουρνουά της Ελλάδας, το οποίο έχει γίνει θεσμός από την παρθενική του εμφάνιση, πλέον αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την διεθνοποίησή του.

 

Τα παιχνίδια της Κυριακής

Η αρχή έγινε με τον τελικό της κατηγορίας PRO ανδρών, όπου αναμετρήθηκαν η ΑΕΠΕ (Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδας) με την Generation 2.0, με την τελευταία να επικρατεί με 10-5 εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους τους.

Έτσι η ΑΕΠΕ κατέλαβε την 2η θέση, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Φυσιολύσης.

Στην «μάχη» για το ποιος θα πετύχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, η Εβίνα Μάλτση ήταν αυτή που έκλεψε τη παράσταση καθώς ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία όλους τους άνδρες διαγωνιζόμενους, πετυχαίνοντας στη πρώτη φάση 9 πόντους. Για το ποιός θα την αντιμετωπίσει στον τελικό κοντραρίστηκαν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Λαμπρόπουλος (νικητής του διαγωνισμού τρίποντων της PRO), Γιάννης Μπουρούσης και Γιάννης Αθηναίου, με τον τελευταίο να επικρατεί με 7 πόντους.

Στον τελικό όμως αποτέλεσε… εύκολη λεία για την διεθνή γκαρντ, με την Μάλτση να παίρνει από τα χέρια του το βραβείο του μεγάλου νικητή του διαγωνισμού τρίποντων.

Το πλούσιο θέαμα του LG AegeanBall Festival συνεχίστηκε με τους αγώνες του LG CUP οι οποίοι και αποτέλεσαν ουσιαστικά το… ορεκτικό για τα όσα θα ακολουθούσαν. Οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών ήταν οι: LG WARRIORS (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Εβίνα Μάλτση, Τορνίκε Σενγκέλια, Ανδρέας Χριστοδούλου), adidas CREATORS (Δημήτρης Μαυροειδής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Στράτος Περπέρογλου, Αλέξης Κυρίτσης, Έλενα Βλάνη), ΟΠΑΠ CROCODILES (Γιάννης Μπουρούσης, Νίκολα Κάλινιτς, Κατερίνα Χαλικιά, Πετρ Ματεγιόφσκι) και ONEX PIRATES (Ζήσης Σαρικόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Τολιόπουλος, Στέλλα Φουράκη).

Στα ημιτελικά οι LG WARRIORS επικράτησαν μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι των adidas CREATORS με 14-12, ενώ οι ONEX PIRATES νίκησαν 13-10 τους ΟΠΑΠ CROCODILES, με τους χιλιάδες παρευρισκομένους στις εξέδρες να απολαμβάνουν πάσες πίσω από τη πλάτη, εντυπωσιακά καρφώματα και… ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τα αστέρια των δύο ομάδων.

Μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση, οι «πειρατές» των Σαρικόπουλου, Λαρεντζάκη, Αθηναίου, Τολιόπουλου και Φουράκη, επικράτησαν με 10-8 των «πολεμιστών» του οικοδεσπότη Πρίντεζη και των Παπανικολάου, Μάλτση, Σενγκέλια και Χριστοδούλου, παίρνοντας την πρώτη θέση στο LG CUP!

 

«Ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα»

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των αγώνων μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στο πλούσιο θέαμα που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά  οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. «Το 3ο LG Aegeanball Festival ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής και πραγματικά η πλατεία Μιαούλη έσφυζε από ζωή. Υπήρχε ενέργεια, πάθος, χρώμα και επίσης είμαστε ιδιαίτερα χαρούμε που αυτό το μεγάλο όνειρο  του Γιώργου Πρίντεζη έγινε πραγματικότητα. Όταν πριν από τέσσερα χρόνια το συζητούσαμε, το σχεδιάζαμε, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως αυτή τη στιγμή αυτή η εκδήλωση θα είναι το καλύτερο 3on3 της Ελλάδας και φυσικά ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Η Σύρος προβάλετε παντού και έχει αποδείξει αυτό το νησί πως μπορεί να αποτελέσει την ναυαρχίδα του αθλητικού τουρισμού στο Αιγαίο. Χαιρόμαστε επίσης πάρα πολύ γιατί περνάμε διάφορα μηνύματα όπως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει τρόπο και στάση ζωής για όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης πως μέσα απ’ αυτές τις συνεργασίες μπορούν να βγουν πάρα πολλά πράγματα. Είμαι χαρούμενος γιατί ακόμη και η άνθρωποι γιατί όπως είδε και ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης ο οποίος όλες αυτές τις μέρες ήταν στο νησί μας, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση. Βέβαια το Υφυπουργείο αθλητισμού όπως και του Τουρισμού είναι δίπλα μας και έχουν αγκαλιάσει το 3on3 και πιστεύω ότι μέσα απ’ αυτή την επιτυχία νιώθουν δικαιωμένη για την απόφασή τους να στηρίξουν το LG Aegeanball Festival”.

 

«Το κορυφαίο τουρνουά στην Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το LG Aegeanball Festival. «Το LG Aegeanball Festival είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τουρνουά και να τονίσω πως είναι υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι μπασκετομπολίστες έχουν αποδείξει πως στον ελεύθερο χρόνος τους βρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να είναι κοντά στον κόσμο και να έρθουν ακόμη πιο κοντά τους. Τους παρέχουν όμορφες στιγμές και ιδιαίτερα εδώ στη Σύρο το τουρνουά αυτό είναι το κορυφαίο του καλοκαιριού. Η τοποθεσία πιστεύω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του τουρνουά, αλλά και μην ξεχνάμε πως εδώ έρχονται και τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος. Τέτοιες δράσεις εμείς θέλουμε αλλά και τις εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας, είναι κομβικές και ταυτόχρονα δίνουν χαρά στον κόσμο».

Στην συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης απάντησε στην ερώτηση και για ένα θέμα που… καίει τους αθλητές του κλασσικού αθλητισμού, για το σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του προπονητηρίου στα Πευκάκια. «Θέλαμε με τον ερχομό μου στη Σύρο να προλάβουμε να υπογράψουμε την σύμβαση για τον στίβο, όμως δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε έτοιμοι – σ.σ. μέσα στον Ιούλιο – ούτως ώστε να ξεκινήσει και ο δήμος τον διαγωνισμό και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και του χρόνου, παράλληλα με το τουρνουά 3on3 ενδεχομένως να έχουμε και τα εγκαίνια του συγκεκριμένου χώρου».

Ετικέτες: