Διαιτητές μπάσκετ από τις Κυκλάδες θα σφυρίζουν στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής

Κάθε χρόνο κι ένα… βήμα προόδου για τους διαιτητές μπάσκετ στις Κυκλάδες, καθώς με επιτυχία πέρασαν τα γραπτά και αθλητικά τεστ και φέτος οι Εθνικοί Διαιτητές διαιτητές Καλαθοσφαίρισης Κώστας Παπαδημητρόπουλος  (Β’), Ιάκωβος Μαρουδιάς  (Β’), Μάριος Κιουλάφας ( Β’) και Ηλίας Δαγκλής (Γ’).

Έπειτα την θετική τους αξιολόγηση, οι τρεις (3) πρώτοι θα σφυρίζουν φέτος στα παρκέ της Β΄ Εθνικής, ενώ ο Ηλάις Δαγκλής θα βρεθεί στα παρκέ της Γ΄ Εθνικής.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσια των εργασιών του 36ου Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διαιτησίας της ΟΔΚΕ 2018, για τους αξιολογημένους διαιτητές των Εθνικών κατηγοριών B' - Γ'. Οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου διεξήχθησαν στην Ναύπακτο.  

Οι διαιτητές των  Κυκλάδων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τις αλλαγές των νέων κανονισμών της FIBA που θα ισχύσουν στα Πρωταθλήματα από την 1 Οκτωβρίου 2018.

Τέλος, στα σεμινάρια κύριος ομιλητής επεξήγησης Κανονισμών ήταν ο Εθνικός καθηγητής διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης κος Κώστας Κορομηλάς και ο πρώην διαιτητής Γιώργος Τανατζής.