Το ανδρικό τμήμα της Μυκόνου επικράτησε με 56-52 του Άρη Σύρου στο κλειστό της Τήνου

Η Μύκονος στις… λεπτομέρειες τον Άρη

  • Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 17 Οκτ. 2018 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με ήττα στις λεπτομέρειες ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν 2018-2019 για το ανδρικό τμήμα του Άρη Σύρου. Η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη ηττήθηκε με 56-52 από τον ΑΟ Μυκόνου, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου.

Το παιχνίδι δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ με τον Άρη Σύρου να έχει συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο στο τέλος οι τυπικά γηπεδούχοι Μυκονιάτες κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Παρά την πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ήττα, αλλά και τα παράπονα από την διαιτησία για μια κρίσιμη φάση στο τέλος του παιχνιδιού, στο στρατόπεδο του Άρη υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα της ομάδας που είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

 

Α.Ο. Μυκόνου – Άρης Σύρου 56-52

Δεκάλεπτα: 15-15, 12-14, 14-16, 15-7

ΑΟ Μυκόνου: Βινάνι 5, Γκιόκας 3, Ρουμελιώτης 3, Σαχάς 16, Γκαραγκούνης 4, Βασίλιεφ 10, Κέφης 8, Μπέλλης 4, Σαχάς 3, Μονογιός, Σκουλαξίνος, Τσίλης

Άρης Σύρου: Πολίτης 2, Λάσκος 2, Σκιαδάς 15, Οικονομίδης 6, Κόικας 6, Γεωργαράς 5, Κουναλάκης 12, Δούκας 4, Βασιλειάδης, Μαυροκέφαλος, Λοΐσιος, Ζουγανέλης

 

Νίκη της Ερμούπολης στο τοπικό ντέρμπι επί του Άρη

Δεν τα κατάφεραν οι παίδες του Άρη Σύρου στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου με τον ΑΟ Ερμούπολης, καθώς η ομάδα της Ερμούπολης που ήταν καλύτερη στο ματς επικράτησε με 75-42.

 

Οι αθλητές του Λευτέρη Λαζαρίνου δεν έδειξαν καλό πρόσωπο, κυρίως επιθετικά, βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην διεκδίκηση της νίκης, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων.

 

Στα θετικά του συγκεκριμένου αγώνα το σχεδόν γεμάτο γήπεδο, καθώς περίπου 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του "Δημήτριος Βικέλας" για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών των δύο ομάδων.

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 75-42

Δεκάλεπτα: 14-4, 20-11, 18-13, 23-14

ΑΟ Ερμούπολη: Σιγάλας 24, Μανανάς 12, Αραμπατζόγλου 3, Κουντούρης 2, Γουσγουνέλης 3, Καλογρίδης 10, Παλαιολόγος 8, Νικολακόπουλος 7, Ξαγοράρης 6, Τσικουδής, Μαρουδιάς, Ζούμπερης.

Άρης Σύρου: Κοπανιτσάνος 2, Κολσούζογλου Κ. 15, Καπέλλας 3, Κωνσταντίνου 15, Βαμβακούσης 7, Μόρκος, Καρυστινός, Φακής, Γλύκας, Κολσούζογλου Β., Βαρθαλίτης, Τομαής.

 

 

Δεύτερη νίκη για Μαρπησσαϊκό

Τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα των κορασίδων σημείωσαν τα κορίτσια του Μαρπησσαϊκού. Η ομάδα της Πάρου νίκησε με 58-30 τα Φανάρια, στο κλειστό της Μάρπησσας.

Οι αθλήτριες του Βαγγέλη Μουρογιάννη έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους. Αφού πίεσαν ψηλά και έκλειναν σωστά όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στη ρακέτα τους. Η πίεση απέδωσε… καρπούς καθώς η ομάδα της Πάρου από την αρχή κατάφερε να μία σημαντική διαφορά. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως Τα Φανάρια κατέβηκαν με συνολικά 8 αθλήτριες στο ματς, με αποτέλεσμα όσο ο χρόνος περνούσε τόσο η κούραση γινόταν πιο εμφανή. Στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης η Μάρπησσα κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 17-3 και να βάλει τις βάσεις για μία σχετικά εύκολη επικράτηση. Το ημίχρονο καθώς η εικόνα του ματς δεν άλλαξε έκλεισε με στο +15. Οι γηπεδούχες στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν ασταμάτητες καθώς άνοιξαν την… ψαλίδα και μάλιστα στο τέλος της περιόδου είχαν διαφορά τριάντα πόντων, καθώς το επιμέρους σκορ ήταν 21-6. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως παρατηρήθηκε ένα μικρό πρόβλημα στον φωτισμό του κλειστού της Μάρπησσας, καθώς ήταν ελλιπής στην μία πλευρά, ένα θέμα που θα πρέπει να το δουν άμεσα οι αρμόδιοι.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεοδοσίου, Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-3, 26-11 (ημίχρονο), 47-17, 58-30.

Μαρπησσαϊκός (Βαγ.Μουρογιάννης): Δαγδενέλη 6, Πετροπούλου 2, Αλιπράντη 11, Τσιγώνια 4, Λαουράκη 2, Χαλδαίου 8, Πραμμάτια, Παπαχρήστου 3, Μηναδάκη 4, Τόσκα 1, Μεσολογγίτη, Τζανακοπούλου 17.

ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” (Παν.Αθανασιάδης): Μιχελοπούλου 9, Γιαννακοπούλου 9, Μαθιάσου 1, Χουζούρη Καλ., Χουζούρη Σοφ. 8, Μαράκη 3, Μουστάκη, Κουφοπούλου.