Τεράστια νίκη μέσα στην Τήνο σημείωσε η Ερμούπολη επικρατώντας με 59-67 του Περιστεριώνα

Με το… δεξί η Ερμούπολη στο πρωτάθλημα

  • Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 31 Οκτ. 2018 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Ερμούπολη πέρασε από την… Τήνο επικρατώντας με 59-67 του Περιστεριώνα σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι Συριανοί στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και ήταν οριακά μπροστά στο σκορ. Μόνο στο τέλος της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά, όμως και πάλι οι αθλητές του Ανδρέα Μαύρου αντέδρασαν και κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Τα πάντα κρίθηκαν περίπου δύο λεπτά πριν τον φινάλε (1:54) κι ενώ το σκορ ήταν 59-62. Ο Αλέξανδρος Δίπλαρος με… βόμβα τριών πότων έφερε τη διαφορά στους έξι πόντους (59-65)… κόβοντας ουσιαστικά τα πόδια των γηπεδούχων. Οι παίκτες του κ. Βοδάλη δεν κατάφεραν στον χρόνο που απέμεινε να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο ματς, καθώς το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ με τους Συριανούς να επικρατούν με 59-67.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, με τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού της Τήνου, να απολαμβάνουν το θέαμα και να βλέπουν με αγωνία ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Οικονόμου, Ρούσσος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 35-41 (ημίχρονο), 50-47, 59-67.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Παγανέλης 1, Μπινιάκου 9 (1), Σπέντζαρης, Βιδάλης, Καμπέρι 8 (2), Τριαντάφυλλος 2, Σιώτης 17, Κουτσουμπάκος 16, Χατζίρης, Πετρόπουλος 2, Δελατόλας 4 (1), Αντάλης.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Σαμψωνίδης 3 (1), Δίπλαρος 14 (1), Τζώρτζης 3 (1), Γαβιώτης, Ρούσσος Π., Καραμολέγκος 11 (3), Αντωνίου, Τομαής 11 (2), Αληφραγκής Θ. 2, Ρούσσος Ι. 21 (2), Αληφραγκής Σ. 2, Γαδ.

 

Πρώτη νίκη για τους παίδες του Άρη Σύρου

Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων πανηγύρισαν οι παίδες του Άρη Σύρου, καθώς επικράτησαν με 63-47 του ΑΟ Μυκόνου, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Δ. Βικέλας" της Σύρου.

 

Οι παίκτες του Λευτέρη Λαζαρίνου έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και σε κάθε περίοδο ανέβαζαν την διαφορά, φτάνοντας τελικά σχετικά άνετα στην επικράτηση.

 

Η ομάδα κατάφερε να πάρει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα, αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση ήταν αρκετά αποτελεσματική.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να επικρατούν σε όλα τα δεκάλεπτα. Μάλιστα οι παίκτες του κ. Λαζαρίνου έδειξαν πως από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται καλύτεροι και πως πλέον είναι θέμα χρόνου να βγάζουν σε όλα τα ματς ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-9, 18-14, 17-12, 14-12

 

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ: Κοπανιτσάνος 5, Μόρκος 10, Κολσούζογλου Κ. 17, Καπέλλας 6, Κωνσταντίνου 4, Βαμβακούσης 21, Πλούμπι, Μάγειρας, Γλύκας, Κολσούζογλου Β., Καλογερόπουλος, Φακής

 

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ: Κώτσης 26, Ζίντρο 8, Ζιέμπα 1, Τσακάλωφ 5, Λοΐζος 3, Πατσιλής 4, Κατσιρμάς, Τσούρας, Δακτυλίδης, Νάζος, Κονταράτος

 

Τα Φανάρια νίκησαν τον Πανναξιακό

Το ντέρμπι της Νάξου κέρδισαν τα Φανάρια, καθώς επικράτησαν του Πανναξιακού με 36-52. Η ομάδα από την Ορεινή Νάξο ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο του παιδικού πρωταθλήματος και τα Φανάρια πλέον κοιτούν με διαφορετικό μάτι το υπόλοιπο της χρονιάς.

 

Από την πλευρά του ο Πανναξιακός ήθελε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, όμως από την αρχή βρέθηκε πίσω στο σκορ και σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να αντιστρέψει την αρνητική γι’ αυτόν κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς από την αρχή της αναμέτρησης καθώς με την λήξη της πρώτης περιόδου είχαν καταφέρει να πάρουν μία διαφορά 18 πόντων (3-21). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθώς η ομάδα του κ. Αθανασιάδη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αγγ. Σαμοθράκης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-21, 15-34 (ημίχρονο), 23-45, 36-52.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κων. Παπαβασιλείου): Τόμπας Αρ., Λιανόπουλος 5 (1), Μαυρομάτης 4, Σιδερής 1, Τόμπας Δημ. 6, Σαράντος, Μανδηλαράς 14, Βόμβας 4, Φλεριανός 2.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Γκιόργκι, Παπανικολάου 3 (1), Τριαντάφυλλος 15, Βασιλάκης 4, Σεϊντίνι 16 (2), Κοντοπίδης, Χίλα 7, Δόκλης, Ψαρράς, Τσακωνιάτης 7, Περιστεράκης.

 

Νίκησαν τον Α.Ο. Πάρου οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού, καθώς αυτή τη φορά επικράτησαν του Α.Ο. Πάρου με 33-44. Το παιχνίδι κατά την μεγαλύτερή του διάρκεια ήταν ντέρμπι, καθώς από τα τέσσερα δεκάλεπτα στα τρία οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Στην τελευταία περίοδο οι αθλήτριες του Βαγγέλη Μουρογιάννη ανέβασαν… στροφές και αύξησαν τη διαφορά προς το τέλος της αναμέτρησης. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του κ. Βλάχου προσπάθησε για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, ήταν κοντά στο σκορ, όμως στο τέλος δεν άντεξε την πίεση με αποτέλεσμα η Πάρος να γνωρίσει την ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θεοδοσίου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14, 17-24 (ημίχρονο), 26-30, 33-44.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Στ. Βλάχος): Κοττίκα Α., Ακαλέστου Α., Ρούσσου Α., Τσίπη Α., Βιώνη Φ. 8, Βεντουρή Α. 11, Σιφναίου Α., Ιωαννίδου Α. 10(1), Πετροπούλου Α. 4

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγ. Μουρογιάννης): Δαγδελένη Ε. 7, Πετροπούλου Α. 2, Αλιπράντη Κ. 1, Τσιγώνια Π., Λαουράκη Σ. 4, Χαλδαίου Α. 10, Πραμμάτια Χ. 2, Μηναδάκη Α., Τόσκα Ε., Μεσολογγίτη Π., Τζανακοπούλου Ζ. 18.