«Σεφτέ» στις νίκες για Άρη Σύρου

  • Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Δεκ. 2018 - 14:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων πανηγύρισαν οι άνδρες του Άρη Σύρου, καθώς επικράτησαν με σκορ 72-63 του Περιστεριώνα Τήνου, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό "Δημήτριος Βικέλας" της Σύρου.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο (24-33), όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με διψήφια διαφορά, οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη πραγματοποίησαν εξαιρετική τρίτη περίοδο, πήραν το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης αυτής ήταν οι Μηνάς Κόικας και Βαγγέλης Κουναλάκης που σημείωσαν από 17 πόντους, ενώ για την ομάδα της Τήνου κορυφαίοι ήταν οι Σιώτης και Κουτσουμπάκος με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ήταν ένα παιχνίδι το οποίο κράτησε σε αγωνία τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στην εξέδρα της Α’ κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Οι ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα ημίχρονο με τους γηπεδούχους να πατούν… γκάζι στο δεύτερο μέρος του ματς. Ο Περιστεριώνας μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει και στις δύο πρώτες περιόδους. Οι παίκτες του κ. Βαρθαλίτη στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν… αφηνιασμένοι και με μία εξαιρετική εμφάνιση ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, καθώς έκλεισαν την περίοδο αυτήν με επιμέρους σκορ 23-9. Η τέταρτη και τελευταία περίοδο ήταν ισορροπημένη με τους Συριανούς να επικρατούν με 25-21 και να κλείνουν το ματς στο +9 (72-63). Ταυτόχρονα η νίκη αυτή είναι η πρώτη για τους Συριανούς στο φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία των ανδρών.  

 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-18, 11-15, 23-9, 25-21

 

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ: Πολίτης 7, Δάσκος 1, Σκιαδάς 8, Οικονομίδης 11, Δούκας 2, Κόικας 17, Κουναλάκης 17, Τσακίρης 9, Λοΐσιος, Ελ Μπαραγκέ, Γεωργαράς, Μαυροκέφαλος

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ: Παγανέλης 10, Μπινιάκου 8, Σιώτης 20, Κουτσουμπάκος 16, Πετρόπουλος 2, Δελατόλας 7, Τζες, Χατζίρης, Τριαντάφυλλος, Καμπέρι, Βιδάλης, Σπέντζαρης