Ο Α.Ο. Ερμούπολης σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα πραγματοποίηση την κοπή της καθιερωμένης Αγιοβασιλόπιτας

Η θρυλική «αράχνη» στη Σύρο

  • Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 2019 - 16:31
  • /   Eνημέρωση: 28 Ιαν. 2019 - 17:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με καλεσμένο την… Θρυλική «αράχνη» του Ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Φασούλα, ο Α.Ο. Ερμούπολης έκοψε την καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από αθλητές, γονείς, αλλά και φίλοι της ομάδας, αίθουσα «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στα Λύκεια του Μάννα.

Οι μικροί αυριανοί πρωταθλητές είχαν την ευκαιρία να βγάλουν αρχικά φωτογραφίες με τον πρώην αθλητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και να τους υπογράψει αυτόγραφα.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο Γιάννης Δεσύπρης ως Γεώργιος Σουρής, έκανε μία ιστορική αναφορά στην Σύρο, αφού από την εποχή της δημιουργίας της έως και σήμερα. Μάλιστα ο κ. Φασούλας στην σύντομη ομιλία του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του κ. Δεσύπρη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Α.Ο. Ερμούπολης Μάρκος Φρέρης σύστησε στους παρευρισκόμενους τον Παναγιώτη Φασούλα, με ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο. Μέσα στο ολιγόλεπτο βίντεο υπήρχαν οι πιο σημαντικές στιγμές της αθλητικής καριέρας του πρώην αθλητή της Εθνικής, του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Φρέρης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναγιώτη Φασούλα, καθώς έχει προσφέρει τόσο στο άθλημα όσο και στην… πολιτική. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στην εκδήλωση της ομάδας.

Στον αθλητισμό πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μα εαυτό

Ο Παναγιώτης Φασούλας μετά τις… συστάσεις ανέβηκε στο βήμα και μίλησε μετά από 10 χρόνια όπως τόνισε. Το άγχος του ήταν εμφανές, αφού βρέθηκε μπροστά σε μία γεμάτη από αθλητές, γονείς και συγγενείς. Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε για τα πρώτα του αθλητικά βήμα, την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο κάθε αθλητής αλλά και τους στόχους που πρέπει να θέτει. «Είναι σημαντικό στην αθλητική καριέρα ο κάθε αθλητής να βάζει στόχους και να δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Θα πρέπει αρχικά να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία καθώς ο αθλητισμός μας προσφέρει πολλά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε συνεπείς και στα μαθήματα μας, αφού όλα θα πρέπει να σε αρμονία.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός θα σας πω, πως σε προσωπικό επίπεδο όταν αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας του γιού μου, ο αθλητικός οργανισμός κινητοποιήθηκε τόσο μαζικά που καταφέραμε οικογενειακός να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Μπορεί με τους πρώην συμπαίκτες μου να μην είμαστε σε καθημερινή επαφή, ή να πηγαίνουμε μαζί για καφέ, όμως όταν συμβεί κάτι άμεσα οι πάντες κινητοποιούνται και όλοι μαζί προσπαθούν να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις. Ένα ακόμη παράδειγμα για την κουλτούρα βέβαια που επικρατεί σε άλλα μέρη. Μία αθλήτρια του Ολυμπιακού στο μπάσκετ τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αμερική και αμέσως βρήκε δουλειά στην ίδια χώρα. Η αθλήτρια ζήτησε άδεια από την εταιρία αυτή και αμέσως η διοίκηση της έδωσε ώστε να συνεχίσει την αθλητική της καριέρα. Όταν με το καλό το αποφασίσει η θέση της στην εταιρία θα την περιμένει. Αυτό δείχνει πως πόσο μεγάλο βάρος δίνουν οι εταιρίες, αφού θέλουν τους εργαζόμενούς τους να προέρχονται από τον  αθλητισμό. Τώρα, από την πλευρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας και την παρουσία μου στη Σύρο. Ένα νησί μοναδικής ομορφιάς και μέσα από την σύντομη παρουσίαση του κ. Δεσύπρη έμαθα ακόμη περισσότερα πράγματα για τη Σύρο. Είχα σταματήσει να πηγαίνω σε πίτες αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις, από τότε που ήμουν Δήμαρχος Πειραιά. Δεν μπορούσα όμως να αρνηθώ την πρόσκληση των ανθρώπων της Ερμούπολης, αφού είδα αλλά και γνωρίζω πως κάνουν πολύ καλή δουλειά και προσφέρουν στο άθλημα».

 

Το καλωσόρισμα του Α.Ο. Ερμούπολης στον Παναγιώτη Φασούλα

 Το Σάββατο το μεσημέρι σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου της διοίκηση της Ερμούπολης και του Παναγιώτη Φασούλα. Το παρών έδωσαν τα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιου της Ερμούπολης, με τον πρόεδρό της κ. Φρέρη να καλωσορίζει τον Παναγιώτη Φασούλα. Από την πλευρά του ο πρώην πρωταθλητής αναφέρθηκε στην σημαντική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα νησιά της Ελλάδος. Αφού τόσο στην Λήμνο όσο και στη Ρόδο οι ομάδες έχουν καταφέρει να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Επίσης έδειξε να γνωρίζει και την προσπάθεια που καταβάλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι άνθρωποι της Ερμούπολης, αλλά και των τοπικών ομάδων».