Η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη επικράτησε του Ανδριακού με 57-41 για την κατηγορία των εφήβων

Στον Άρη Σύρου το ροζ φύλλο αγώνα

  • Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2019 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι έφηβοι του Άρη Σύρου πήραν τη νίκη απέναντι στον Α.Ο. Άνδρου, καθώς η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη επικράτησε στο κλειστό του αθλητικού κέντρου με 57-41. Οι Συριανοί πήραν μία σχετικά εύκολη νίκη με "όπλο" την εξαιρετική τους άμυνα, αλλά και τις σωστές επιλογές που έκαναν σε κρίσιμες επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη στο 3ο δεκάλεπτο όταν ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μανώλης Δάσκος με 28 πόντους, ωστόσο όλοι οι παίκτες που έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν υστέρησε κανένας. Από την φιλοξενούμενη ομάδα ξεχώρισε ο Άλντον Μπέλλο με 20 πόντους.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη μπήκε δυνατά στο ματς και με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου είχε αυξήσει τη διαφορά στους επτά πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και προσπάθησαν μέσα από τη «σκληρή» άμυνα να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η διαφορά των δύο πόντων στο επιμέρους σκορ 9-11 στο τέλος του δεκαλέπτου,  έδωσε την ευκαιρία στους Ανδριώτες να μειώσουν στο -5. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και με πίεση σε όλες τις γραμμές κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (+12).  Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο, με τον Άρη να φτάνει σχετικά εύκολα στη νίκη με 57-41.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Άνδρου 57-41

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-12, 9-11, 15-8, 14-10

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ: Χατζαντώνης 8, Δάσκος 28, Μόρκος 2, Λημναίος 8, Βαμβακούσης 2, Κολσούζογλου 9, Δρόσος, Νταβελάκης, Καπέλλας

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ: Ζόνγκα 2, Μπέλλο Α. 20, Γκανάς 9, Μπέλλο Ε. 2, Κωνσταντής 2, Μενδρινός 2, Σουσούδης 4, Βρεττός, Μανδράκας, Ντόστι, Καλογέρι

 

Εύκολα η Ερμούπολης τον Α.Ο. Άνδρου

Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου δεν δυσκολεύτηκε για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Άνδρο στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου. Ο Α.Ο. Ερμούπολης πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μετά τη νίκη του με 72-41 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου.

Από την πλευρά του ο Α.Ο. Άνδρου αν και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, δεν τα κατάφερε κι έτσι γνώρισε τη δεύτερη ήττα του μέσα σε ένα 24ωρο κι έπεσε στην τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου, έχοντας επτά βαθμούς.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η ομάδα της Ερμούπολης μπήκε δυνατά το ματς και χάρη στην ασφυκτική της άμυνα κατάφερε να πάρει από την αρχή μία διαφορά πάνω από 15 πόντους, αφού τη πρώτη περίοδο έκλεισε στο +16 (20-4). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αφού και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ερμούπολης πίεσε πολύ στην άμυνα και είχε ευστοχία κυρίως έξω από την γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ερμούπολης στο +24 και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να ισορροπούσουν το ματς και στη συνέχεια να μειώσουν το σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο Ανδρέας Μαύρος χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του, αφού ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους μέχρι σήμερα δεν είχαν παίξει αρκετά.

Α.Ο. Ερμούπολης – Α.Ο. Άνδρου 72-41

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπιστιντζάνος, Ξευγένη

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-4, 37-13 (ημίχρονο), 47-21, 72-41

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Σιγάλας, Τάκος 21, Αραμπατζόγλου, Σαμψωνίδης 13, Νικολακόπουλος, Μανάνας 3, Μάνης 8, Τομαής 19, Καλογρίδης 2, Βελούδος, Ρούσσος 6, Λούβαρης.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Ζόνγκα 2, Μπέλλο Αλν. 13, Βρεττός, Γκανάς 8, Ανύσης 3, Μπέλλο Ερ., Μανδράκας, Ντόστι, Κωνσταντής 6, Καλογέρι, Μενδρινός, Σουσούδης 

 

 

Πέρασε από την Νάξο η Α.Ε. Σαντορίνης

Οι κορασίδες της Α.Ε. Σαντορίνης μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι επικράτησαν με 28-38 του Πανναξιακού στο κλειστό της Νάξου, υποχρεώνοντας τις γηπεδούχες στην πρώτη τους ήττα. Με τη νίκη αυτή η Α.Ε. Σαντορίνης έφτασε τις τρεις και ταυτόχρονα ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου με τον Πανναξιακό.

Από την πλευρά της ομάδα του Τάσου Βάβουλα αν και προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, στην τέταρτη περίοδο «παραδόθηκε» στην αντίπαλη ομάδα. Για τρία δεκάλεπτα το ματς ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ. Είναι ενδεικτικό στο σκορ των ομάδων στο τέλος κάθε περιόδου, όπου η διαφορά μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δεν ξεπέρασε τους τέσσερις πόντους. Η τέταρτη περίοδο ανήκει στην ομάδα της Σαντορίνης η οποία επέβαλε τον ρυθμό της και με επιμέρους 4-10 κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στον Πανναξιακό.  

 

Πανναξιακός – Α.Ε. Σαντορίνης 28-38

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Θεοδοσίου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-9, 20-21, 24-28, 28-38

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Τ. Βάβουλας): Βερυκόκκου Αν. 2, Κρητικού, Βερυκόκκου Δ. 2, Βάβουλα Αικ. 11 (1), Βερυκόκκου Ι., Βάβουλα Καλ. 5, Δέτση 8, Ανεβλαβή.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Π. Χατζηαυγουστίδης): Βαρβαρήγου, Τσολακίδου, Σελάμι 1, Παντζιαρίδη 2, Φουστέρη 8, Παπαϊωάννου 12, Τρούνη, Γούσια 14, Αργυρού, Ξαγοράρη, Τσαβδαρίδη 1, Κεβάνι.

 

Επίδειξη δύναμης από τους παίδες του Περιστεριώνα

Οι παίδες του Περιστεριώνα επικράτησαν εύκολα του Α.Ο. Μυκύνου και διεύρυναν το αήττητο σερί τους. Οι γηπεδούχοι που μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από νωρίς το ματς, κατάφεραν στο τέλος της πρώτης περιόδου να πάρουν διαφορά δεκατεσσάρων πόντων. Οι περσινοί πρωταθλητές δεν κατέβασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης… ταχύτητα με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ευρεία νίκη με 78-28. Από την πλευρά της η ομάδα της Μυκόνου που προσπάθησε να αντισταθεί και να φανεί πιο ανταγωνιστική, στο τέλος «παραδόθηκε» στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Περιστεριώνας – Α.Ο. Μυκόνου 78-28

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσικούρας, Ανδροβικ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-5, 44-13, 61-17, 78-28

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Βιδάλης 5, Καμολίνος 2, Πάντζι, Ανδριώτης 9 (1), Χάλαρης 2, Χαρικιόπουλος 2, Μπον Σ. 6, Σπέντζαρης 12, Δεσύπρης 5, Τσουλχάι 4, Μπον Ν. 10, Τζες 21 (3).

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Γ. Σκόρδος): Τσούρας, Θεοδοσίου, Δακτυλίδης 2, Νάζος, Κώτσης 16 (3), Κονταράτος, Τσανγκάλοβ, Λοΐζος 2, Ντόκα, Πατσίλης 8.

 

 

Πέμπτη σερί νίκη για τον Πλοηγό, πέρασε δεύτερος στο παιδικό

Ο Πλοηγός Αντιπάρου όχι μόνο δείχνει καλά στοιχεία, έχει δημιουργήσει κι ένα ανταγωνιστικό σύνολο.  Η ομάδα του κ. Αγγελάκου σημείωσε την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε με 6050 του Πανναξιακού για το πρωτάθλημα των παίδων. Η ομάδα της Πάρου έπειτα τη νέα της νίκη ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 11 βαθμούς. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το ματς είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανναξιακός ήταν καλύτερος και είχε καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ. Αρχικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +9 για τον Πανναξιακό (11-20). Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν στους τρεις (25-28). Με αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς καλύτεροι και το σκορ να αλλάζει υπέρ της ομάδας της Αντιπάρου. Η περίοδο έκλεισε στο +3 για τον Πλοηγό, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Αντιπάρου με ασφυκτική πίεση κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και στο τέλος να επικρατεί με 60-50.  

 

Πλοηγός Αντιπάρου – Πανναξιακός 60-50

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαμοθράκης, Θεοδοσίου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 25-28 (ημίχρονο), 39-36, 60-50

ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ (Βαγ. Αγγελάκος): Φαρούπος Α. 7, Μαρινάτος Δ. 6, Φαρούπος Χ. 5, Αθανασίου Χ., Χιούσα 10, Καλάργυρος 12, Σκιαδάς, Τριαντάφυλλος 20 (1), Αθανασίου Φ.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κων. Παπαβασιλείου): Δετσης 1, Λιανόπουλος, Μαυρομμάτης 12 (1), Τόμπας 3 (1), Βερυκόκκος, Μανδηλαράς 11, Βόμβας 21 (1), Φλεριανός 2.