Ο Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησε στο ντέρμπι της Σύρου, με τον Άρη όμως να φωνάζει για τη διαιτησία

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το ματς

  • Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 7 Φεβ. 2019 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το ντέρμπι της Σύρου μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στην κυριολεξία στην τελευταία φάση πήρε ο Α.Ο. Ερμούπολης. Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου νίκησε με 61-62 του Άρη Σύρου και πλέον είναι μέσα στο… κόλπο της πρόκρισης. Βέβαια μετά το τέλος υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Άρη Σύρου, καθώς όπως υποστήριξε μα ανακοίνωσή του, το σκορ διαμορφώθηκε από τα λάθη των διαιτητών. Από εκεί και πέρα ο αγώνας των ανδρών μεταξύ των δύο ομάδων της Σύρου ήταν ένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά ματς που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Άρης από την πλευρά του κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αφού έλεγχε το ματς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, μάλιστα στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε αποκτήσει διαφορά 13 πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ερμούπολη εκμεταλλεύτηκε όλα τα… δώρα από πλευράς Άρη, καθώς κατάφερε αρχικά να μειώσει και στη συνέχεια να ισοφαρίσει το ματς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα χέρια, με τον Άρη να είναι μπροστά με μόλις έναν πόντο (61-60). Ο Καλογρίδης μετά από επιθετικό ριμπάουν έβαλε τη μπάλα στο καλάθι για να διαμορφώσει το τελικό 61-62 και να δίνει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του. Όπως αναφέρουμε παραπάνω η διοίκηση του Άρη Σύρου μετά το τέλος του αγώνα με ανακοίνωσή της καυτηριάζει τις αποφάσεις των διαιτητών και πως μέσα από τα λάθη διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.  

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαμοθράκης, Ρούσσος

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-14, 29-27 (ημίχρονο), 51-38, 61-62

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Λευτ. Λαζαρίνος): Κοπανιτσάνος, Μάγειρας, Κολσούζογλου Κυρ. 27 (1), Νταβελάκης, Κωνσταντίνου 9 (2), Μόρκος 9, Κάπελλας 3, Γλύκας, Πλούμπι, Βαμβακούσης 13, Φακής, Τομαής.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Βαρθαλίτης, Σιγάλας 22 (2), Μανάνας 17 (2), Μαρούδιας, Αραμπατζόγλου 2, Τσικούδης, Ζούμπερης, Καλογρίδης 14 (2), Παλαιολόγος 4, Νικολακόπουλος 3, Γουσγουνέλης.