Η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου επικράτησε με 59-48 της Άνδρου και απέκτησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας

Στο χέρι της η πρόκριση στο final four

  • Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 14 Φεβ. 2019 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι κορασίδες του Α.Ο. Ερμούπολης επικράτησαν της Άνδρου με 58-48 και ταυτόχρονα κάλυψαν και τη διαφορά του -6 του πρώτου αγώνα και πλέον απέκτησαν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το συγκρότημα του κ. Μουστάκα. Το παιχνίδι της Ερμούπολης με τον Α.Ο. Άνδρου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Α’ αίθουσας του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρουσία αρκετών φίλων του αθλήματος. Αγωνιστικά το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι φιλοξενούμενες ήταν αυτές που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθούν με επτά πόντους διαφορά (4-11). Στη συνέχεια οι αθλήτριες του Ανδρέα Μαύρου ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με διαφορά τεσσάρων πόντων (23-19). Το τρίτο δεκάλεπτο που ουσιαστικά ήταν και το καλύτερο από πλευράς Ερμούπολης, αφού κατάφερε να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +17 και να κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ομάδα της Άνδρου αν και πάλεψε να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι ξανά, το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στο -10 (58-48). Τέλος, η ομάδα της Ερμούπολης με τη νίκη αυτή ανέβηκε στη δεύτερη θέση και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τον Περιστεριώνα.  

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Α.Ο. Άνδρου 58-48

Διαιτητές: Μπιστιτζάνος, Ξευγένη

Δεκάλεπτα: 4-11, 23-19 (ημίχρονο), 43-29, 58-48

ΑΟ Ερμούπολης (Ανδ. Μαύρος): Γρηγοριάδου, Βρούτση 9 (1), Γρηγοριάδου 2, Διακούλη 2, Φουάση 10, Ρούσσου Φ. 25, Βενέτη, Τζαβάρα 6, Μαριάννου 4, Μπουντούρη, Ρούσσου Χρ.

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Φουντά Α. 2, Πέτσα 2, Γιαχουντή Θ. 2, Κουλούρη 19 (3), Ζαχαρούδη, Γιαχουντή Παρ., Ίσαρη, Κούρτη 2, Φουντά Πολ. 6, Παπαχρήστου 5, Σουσούδη 4, Λανέ 6.

 

 

Ο Περιστεριώνας επικράτησε του Άρη με 68-41

Την ήττα με σκορ 68-41 γνώρισαν οι έφηβοι του Άρη Σύρου από τον Περιστεριώνα Τήνου, σε παιχνίδι του πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου.

Μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16-2, οι παίκτες του Αντώνη Βαρθαλίτη έδειξαν καλό πρόσωπο στο 2ο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να "ροκανίσουν" την διαφορά και το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφωθεί στο 29-21.

Ωστόσο το κακό πρόσωπο επανήλθε στο 3ο δεκάλεπτο, με πολλά και επιπόλαια λάθη και αστοχία στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αυξήσουν την διαφορά και να φτάσουν εύκολα στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα που ανέβασαν… ταχύτητα έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια που χρειάζεται λίγος χρόνος για να φανούν και τα πρώτα αποτελέσματα. Από την πλευρά της η ομάδα της Τήνου πλέον έχει μπει για τα καλά στο γκρουπ των δυνατών συλλόγων, αλλά και αυτών που διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο. Στο ματς με τον Άρη στην Τήνο, με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, στα υπόλοιπα τρία έλεγχαν το παιχνίδι και ουσιαστικά έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν σε κάθε προσπάθεια και να εμψυχώνουν τους αθλητές.

 

 

Περιστεριώνας Τήνου – Άρης Σύρου 68-41

Δεκάλεπτα: 16-2, 13-19, 22-10, 17-10

Περιστεριώνας Τήνου (Βιδάλης): Ανταλής 8, Μπινιάκου 8, Παγανέλης 12, Καμπέρι 9, Σπέντζαρης 3, Χατζίρης 1, Τριανταφύλλου 11, Μπον, Μαρκουίζος, Πετρόπουλος 12, Τζες 4, Πόντης

Άρης Σύρου (Βαρθαλίτης): Χατζαντώνης 10, Δάσκος 3, Καπέλλας, Μόρκος, Λημναίος 6, Νταβελάκης, Βαμβακούσης 6, Κολσούζογλου 16.

 

 

 

Αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Την Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Τήνου, αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των παικτών των Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κυκλάδων και των Παλαιμάχων του ΤΑΚ Περιστεριώνα.

Ο αγώνας όπως αναφέρουμε παραπάνω θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα έσοδα όπως έχει γίνει γνωστό θα δοθούν για την ενίσχυση του σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα».

 

 

Στο… κόλπο της πρόκρισης και ο Πανναξιακός

 

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι έφηβοι του Πανναξιακού, καθώς επικράτησαν μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι του Μαρπησαϊκού με 71-51. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο δεύτερο μέρος, καθώς το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, αφού και οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα. Οι γηπεδούχοι αν και προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλουν το ρυθμό τους δεν τα κατάφεραν αφού ο διαβασμένος Μαρπησσαϊκός είχε τις δικές του απαντήσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε η απόλυτη ισορροπία, αφού στο τέλος της περιόδου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 20-20. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την πίεσή τους ψηλά και χάρη στην ευστοχία των παικτών του από μακρινή απόσταση κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά επτά πόντων και να πάνε στα αποδυτήρια με μία μικρή διαφορά. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα άλλο… παιχνίδι. Οι παίκτες του κ. Παπαβασιλείου επέβαλαν τον ρυθμό τους και δεν άφηναν κενούς διαδρόμους προς τη ρακέτα τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξήσουν τη διαφορά και στο τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκονται στο +17 (57-40). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να ελέγχους τον παιχνίδι. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις στην πιεστική άμυνα των γηπεδούχων, αλλά και στην επίθεση δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό. Ο Παναξιακός έπιασε στην Βαθμολογία τον Μαρπησσαϊκό στη δεύτερη θέση και πλέον τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

 

 

Πανναξιακός – Μαρπησσαϊκός 71-51

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Γεωργόπουλος.

Δεκάλεπτα: 20-20, 39-32 (ημίχρονο), 57-40, 71-51

Πανναξιακός ΑΟΝ (Κων. Παπαβασιλείου): Σαράντος 10 (2), Κρητικός 13 (1), Κορακίτης 12, Αρτσάνος 26 (2), Μαυρομάτης, Απειρανθίτης, Γρυλλάκης 10, Λιανόπουλος, Φλεριανός, Τόμπας.

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός (Βαγ. Μουρογιάννης): Χαλιάς 1, Μελανίτης, Μπουραντάς 2, Προμπονάς, Ρούσσος, Ζωντανός 14, Μπάλιος 7, Γεωργίσος 9, Λουκής 12 (3), Αρκούλης 6, Πετρόπουλος.

 

Κοντά στην πρόκριση οι κορασίδες της Σαντορίνης

 

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στο final four έκαναν οι κορασίδες της Α.Ε. Σαντορίνης, έπειτα τη νίκη τους με 46-32 του Α.Ο. Πάρου. Η ομάδα της Σαντορίνης είχε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο τέλος έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Μπορεί η διαφορά να μην είναι μεγάλη, όμως η Θηραϊκή ομάδα είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, που την έφερε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη πλευρά οι Παριανές αν και πάλεψαν στο παιχνίδι δεν τα κατάφεραν αφού έπεσαν πάνω στην ομάδα της Σαντορίνης η οποία ήταν αποφασισμένη για τη νίκη.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην είναι εύστοχες και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 10-7. Στη δεύτερη περίοδο η Θηραϊκή ομάδα βρήκε κάποιους κενούς διαδρόμους κι έφτασε πιο εύκολα κοντά στο καλάθι, με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά εννέα πόντων. Στην επανάληψη η ομάδα της Πάρου πίεσε για την μείωση του σκορ και μάλιστα τα κατάφερε αφού στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 34-29. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες ανέβασαν την πίεση ψηλά, έκλεψαν κάποιες μπάλες κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουν στο +14 (46-32) και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κασάπη, Ποιμενίδης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-7, 23-14 (ημίχρονο), 34-29, 46-32

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Παν. Χατζηαγουστίδης): Βαρβαρήγου 2, Τσολακίδου, Σελάμι, Παντζιαρίδη, Φουστέρη 6, Παπαιωάννου 26, Τρούνι 5, Γούσια 7, Αργυρού, Κεβάνη, Ξαγοράρη, Τσαβδαρίδη.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Στ. Βλάχος): Κόττικα, Ακαλέστου, Ρούσσου 1, Βιωνη 6, Περράκη 2, Βεντούρη 7, Σιφναίου Α., Σιφναίου Ε., Ιωαννίδου 4, Πετροπούλου 12.

 

Παρέμειναν στην κορυφή οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού

Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα είχαν οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού, που επικράτησαν στην Νάξο με 39-64 του ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια. Η ομάδα της Πάρου έδειξε για μία κόμη φορά την ανωτερότητά της, αφού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ουσιαστικά είχαν βάλει τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη. Η νίκη έφερε την ομάδα της Πάρου ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού με τους 10 βαθμούς απολαμβάνει μέχρι στιγμής την μοναξιά της κορυφής.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν με το… καλημέρα να πάρουν διαφορά δεκαέξι πόντων (7-23). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε αφού η διαφορά παρέμεινε η ίδια και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με τις φιλοξενούμενες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 16-32. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα της Πάρου να φεύγει από τη Νάξο με ένα σπουδαίο διπλό μετά και το 39-64.

 

ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια – Μαρπησσαϊκός 39-64

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Γεωργόπουλος

Δεκάλεπτα: 7-23, 16-32 (ημίχρονο), 29-54, 39-64

ΑΠΑΣ “ΤΑ Φανάρια” (Θοδ. Μάμμος): Μιχελοπούλου 11, Γιαννακοπούλου 3, Μαθιάσου, Χουζούρη Καλ. 8 (1), Χουζούρη Σοφ. 10, Μαράκη 7, Μουστάκη, Κουφοπούλου.

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός (Βαγ. Μουρογιάννης): Δαγδαλένη 3, Πετροπούλου 2, Αλιπράντη 14, Τσιγώνια, Λαουράκη 6, Χαλδαίου 10, Πραμμάτια, Παπαχρήστου 13, Μηναδάκη, Τόσκα, Μεσολογγίτη, Τζανακοπούλου 16.

Νίκη του Α.Ο. Άνδρου επί του Α.Ο. Μυκόνου

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε στην ομάδα της Άνδρου μετά τη σπουδαία νίκη επί του Α.Ο. Μυκόνου στο κλειστό της Τήνου. Οι έφηβοι του κ. Μουστάκα μετά το πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο, όχι μόνο πήραν τη νίκη αλλά και διαφορά 18 πόντων. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό κι από τις δύο ομάδες, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το ματς ήταν… ντέρμπι. Οι Ανδριώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθούν ακόμη και με 11 πόντους (10-21). Οι τυπικά γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν στους δύο (31-33) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε το τρίτο δεκάλεπτο με τις ομάδες να συμβαδίζουν και να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου ήταν… ισοπεδωτικοί, αφού το +1 της τρίτης περιόδου το μετέτρεψαν σε +18 στο τέλος του αγώνα. Τώρα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, αυτή θα κριθεί στα απόμενα παιχνίδια καθώς Α.Ο. Άνδρου και Α.Ο. Μυκόνου ισοβαθμούν με 10 στην κορυφή του ομίλου.

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο Α.Ο. Μυκόνου

Με ανακοίνωσή του ο τεχνικός της ομάδας της Μυκόνου έκανε γνωστή την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα, αφού πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ο κ. Σκόρδο τόνισε:

"Δυστυχώς, ήρθε η στιγμή να ενημερώσω τους φίλους του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ για μια λυπηρή εξέλιξη του εφηβικού τμήματος μας, το οποίο μετά από μια εξαιρετική πορεία δύο ετών που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 16-17 και της συμμετοχής του στον τελικό της περιόδου 17-18 να μην μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις προγραμματισμένες από τις 16 Αυγούστου προπονήσεις, όσο και στα υπολειπόμενα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη έδρας και η αναγκαστική πολύωρη παραμονή της ομάδας στην Τήνο, όπου το γήπεδο της χρησιμοποιείτε ως έδρα μας κατέστησε αδύνατη την συμμετοχή των αθλητών που δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις στους αγώνες για τους προφανείς λόγους (διαβάσματα, φροντιστήρια) με αποτέλεσμα την απογοήτευση όλων και την σταδιακή αδρανοποίηση των αθλητών που δυστυχώς κατέληξε σε αδιαφορία.

Βρέθηκα στο γήπεδο σε προγραμματισμένη τακτική προπόνηση και δεν παρουσιάστηκε κανείς κυριολεκτικά έφηβος, χωρίς βεβαίως εγώ ως προπονητής τους να έχω κάποια ενημέρωση. Λυπηρό γεγονός, το οποίο δημιουργεί ρήξη στους δεσμούς της ομάδας. Μετά από μια περίοδο δύο εβδομάδων όπου κανείς αθλητής δεν πήρε θέση για αυτή την κατάσταση και την συνεχή απουσία από τις προπονήσεις, ενημερώθηκα ότι κάποιοι από τους έφηβους έξι συγκεκριμένα ήθελαν να παίξουν στο ορισμένο παιχνίδι με τον Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ. Το παιχνίδι έγινε στις 9/2, η συμπεριφορά των περισσοτέρων εφήβων μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν απαράδεκτη, προσβλητική, ντροπιαστική για το άθλημα, το σύλλογο, τους νεώτερους συμπαίκτες τους , τους παράγοντες του αγώνα, την αντίπαλη ομάδα και τους φιλάθλους. Με το κεφάλι σκυμμένο για πρώτη φορά στα 30 χρόνια προπονητικής ζητούσα συγνώμη από όποιον πλησίαζε κοντά μου για να ρωτήσει τι συμβαίνει.

Η εξωγηπεδική τους συμπεριφορά στην συνέχεια κατά την παραμονή τους στην Τήνο συνιστά μόνο παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους αθλητές και ο νοών νοείτο, αλλά πολύ δε περισσότερο για τους τρεις παίδες συμπαίκτες τους που ήταν δίπλα τους. Μετά από αυτά τα δυσάρεστα, η αποχώρηση της εφηβικής ομάδας από το πρωτάθλημα είναι δεδομένη μιας και οι παραπάνω έφηβοι αποκλείονται από όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για την φετινή περίοδο. Σε τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές τόσο προσβλητικές για τον σύλλογο και το άθλημα δεν μπορούν να γίνουν ποτέ εκπτώσεις ανοχής. Θέλω να ελπίζω πως με δεδομένη πλέον την βελτίωση των γηπεδικών υποδομών, ο σύλλογος και όλοι μας, προπονητές, γονείς, παράγοντες και φίλοι του μπάσκετ θα έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά και θα τα υποστηρίξουμε ως οφείλουμε ώστε τα ιδεώδη του αθλητισμού (άμιλλα, συνεργασία, ομαδικότητα, επιμονή, συνέπεια) να είναι τα πρώτα που πρέπει να κατακτήσουν για να παίξουν αυτό το υπέροχο παιχνίδι και τότε θα είναι σίγουρα νικητές."

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπιστιτσάνος, Οικονόμου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-21, 31-33 (ημίχρονο), 46-47, 57-75

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Γ. Σκόρδος): Βινάνι 24 (2), Γκιόκας, Πατσίλη 2, Μονογυιός 5, Σκουλαξινός 8, Κωνσταντάρας Γ. 18, Κωνσταντάρας Α.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Ζώνγκα 8 (1), Μπέλλο Α. 15 (1), Βρεττός, Γκάνας 26 (5), Ανύσης 1, Μπέλλο Ε., Μανδαράκας, Λαμάι 11, Κωνσταντής, Καλογέρι, Μενδρινός 4, Σουσούδης 10.