Φιλανθρωπικός αγώνας για την ενίσχυση του Σωματείου Τήνου «Έχουμε δικαίωμα»

  • Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:23

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Αιγαίου, πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή, ανθρωπιστικού χαρακτήρα αθλητική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Τήνου, η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη και έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τους κατοίκους του νησιού.

Η ομάδα μπάσκετ των Ενώσεων Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστών Κυκλάδων αγωνίσθηκε με την ομάδα των παλαιμάχων του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ Τήνου, σε ένα ιδιαίτερο και γεμάτο ενδιαφέρον αγώνα μπάσκετ, ο οποίος στην κυριολεξία δεν είχε νικητές και ηττημένους, καθώς τελείωσε ισόπαλος με σκορ 47-47.

Τα έσοδα του αγώνα προσφέρθηκαν για την ενίσχυση του Σωματείου Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) Τήνου  ΄΄Έχουμε Δικαίωμα΄΄, μέλη του οποίου έδωσαν συγκινητικό παρόν στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο, το οποίο κατακλύσθηκε από το φίλαθλο κοινό της Τήνου, που με  το βροντερό παρόν του επιδοκίμασε τη δράση και το κοινωνικό πρόσωπο των συνδικαλιστικών οργάνων των ενστόλων που υπηρετούν στις Κυκλάδες, οι οποίοι εμπράκτως απέδειξαν ότι με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους και καλλιεργείται κλίμα τόνωσης της προσωπικότητάς τους.

Πριν από την έναρξη του αγώνα απευθύνθηκε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ.κ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, δια του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου ΦΑΝΕΡΟΥ , Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο ΜΑΡΑΓΚΟ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχόμενος καλό αγώνα συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για την φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Αιγαίου Σταύρος ΡΟΥΣΣΟΣ, ο οποίος ήταν και ο διαιτητής του αγώνα, διευθύνοντάς τον μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκε αντίστοιχες να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.  Την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων εκπροσώπησε ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Απόστολος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση αγωνιζόμενος με τους λοιπούς ένστολους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες συμβάλουν στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, ενδυναμώνουν τη συνοχή της κοινωνίας μας και αναδεικνύουν την αρωγή και αλληλεγγύη των ενστόλων έναντι των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ακόμη δεσμεύθηκε ότι παρόμοιες κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες θα επαναληφθούν και στο μέλλον, με γνώμονα τον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη στήριξης από οργανωμένους φορείς.

Τέλος, στην όλη προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση του φιλανθρωπικού αγώνα εμπράκτως και αποτελεσματικώς συνέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄.