Η Ερμούπολη επικράτησε του Άρη Σύρου με 80-45 και προκρίθηκε στο final four των ανδρών

«Κλείδωσε» την πρωτιά στον όμιλο

Ο ΑΟ  Ερμούπολης ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου αφού επικράτησε του Άρη με 80-45 και κλείδωσε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο των ανδρών. Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου ήταν από την αρχή καλύτερο στο ματς και καθάρισε σχετικά εύκολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Ιδιαίτερα γιατί ο Άρη… καίγονταν για την νίκη, αφού ήθελε μόνο το ροζ φύλλο αγώνα για να προσπεράσει στην βαθμολογία τον Περιστεριώνα και να προκριθεί στο final four  των αδρών. Η ομάδα του Αντώνη Βαρθαλίτη βρέθηκε σε κακή μέρα και γνώρισε βαριά. Αυτό είναι σαν συνέπεια όπως αναφέρουμε παραπάνω να αποκλειστεί από την επόμενη φάση του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, καθώς κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο πίσω από ΑΟ Ερμούπολης και Περιστεριώνα Τήνου. Οι παίκτες του Ανδρέα Μαύρου μπήκαν πιο δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και πήραν το προβάδισμα, με την διαφορά να φτάνει σε διψήφιο νούμερο μέχρι το ημίχρονο. Καταστροφική για τον Άρη ήταν η 3η περίοδος, με κακές επιλογές στην επίθεση και πολλά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Ερμούπολη να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά και ουσιαστικά να εξασφαλίσει τη νίκη. Στην τελευταία περίοδο, όπου όλα είχαν κριθεί, οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς τους.

Ο τεχνικός της Ερμούπολης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε για τη νίκη της ομάδας του αλλά και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. «Βασικός μας στόχος είναι να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στους τελικούς κι εκεί να πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Ακόμη και μία νίκη να πετύχουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Βαρθαλίτης αν και απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αφού ήθελε τη νίκη – πρόκριση για την ομάδα του είπε:

 «Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που δεν πετύχαμε ούτε μία νίκη, από τη φετινή είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος, αφού καταφέραμε να πετύχουμε δύο. Το τελείωμα, όμως, του πρωταθλήματος ήταν λίγο απογοητευτικό. Κάναμε μια προσπάθεια, δεν μας βγήκε. Ο χρόνος θα δείξει».

 

Α.Ο. Ερμούπολης – Άρης Σύρου 80-45

Δεκάλεπτα: 18-11, 21-12, 23-7, 18-15

ΑΟ Ερμούπολης (Ανδρέας Μαύρος): Θεοδωράκης 10, Δίπλαρος 13, Τζώρτζης 5, Γαβιώτης 4, Σαμψωνίδης 4, Καραμολέγκος 12, Μάνης 2, Τομαής 3, Χατζηαναγνώστου 6, Αλιφραγκής Θ. 2, Αλιφραγκής Δ., Ρούσσος 19

Άρης Σύρου ( Αντώνης Βαρθαλίτης): Δάσκος 4, Σκιαδάς 7, Οικονομίδης 7, Δασκαλάκης 11, Κόικας 11, Κουναλάκης 5, Ζουγανέλης, Τσακίρης, Ελ Μπαράζ, Δούκας, Κολσούζογλου, Πολίτης

 

 

 

Άφησαν υποσχέσεις για τον μέλλον

Οι έφηβοι του Μαρπησσαϊκού έκλεισαν με νίκη τις φετινές τους υποχρεώσεις αφού επικράτησαν στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς με 53-45 του ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια». Η ομάδα της Πάρου με απολογισμό πέντε νίκες και τρεις ήττες, αλλά και με 13 βαθμούς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στην τρίτη (3η) θέση του βαθμολογικού πίνακα του δευτέρου ομίλου. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα από την Ορεινή Νάξο γνώρισε την έκτη (6η) της ήττα για φέτος, ενώ για να κλείσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις απομένει ακόμη ένα ματς, αυτό με τον Α.Ο. Πάρου στο γήπεδο της Μάρπησσας.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό αφού ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερή του διάρκεια. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι στο σκορ με 12-15. Οι Παριανοί στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν τους φιλοξενούμενους. Τα Φανάρια παρά την πίεση που τους ασκήθηκε, είχαν τις λύσεις και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το οριακό προβάδισμα  ενός πόντου (23-24). Η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πάνω κάτω η ίδια  με το δεύτερο, αφού το ματς ήταν στην… κόψη του ξυραφιού και οι δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Οι έφηβοι του Μαρπησσαϊκού ήταν για ένα καλάθι πιο εύστοχοι και κατάφεραν να προσπεράσουν με έναν πόντο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τα πάντα άλλαξαν με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, όπου οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο σκορ και να κρατήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος. Οι Παριανοί που βρίσκονται μετά την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου σε συνεχή άνοδο κατάφεραν να επικρατήσουν με οκτώ (8) πόντους 53-45 των Φαναριών και να αφήσουν πολλές υποσχέσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνόπουλος, Σέλληνας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-15, 23-24 (ημίχρονο), 37-36, 53-45.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγ. Μουρογιάννης): Ρηγόπουλος, Χαλιάς, Ζουμής, Μπουραντάς 8 (2), Μαρινάκης 5 (1), Ζωντανός 17 (1), Μπάλιος 8, Γεωργίτσος 4, Λουκής 7 (1), Ρούσσος 2, Πετρόπουλος 2.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Φρ. Κρητικός): Γκιόργκα, Παπανικολάου, Χιλάι, Σεϊντίνι 17 (2), Δόκλης, Ναυπλιώτης 4, Τσακωνιάτης 2, Τελόπουλος, Μαθιάσος 18 (3), Χιλά 4.