Η ομάδα της Τήνου έκανε το… δύο στα δύο σε κορασίδες και εφήβους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις δύο κατηγορίες

Οι Κορασίδες του Περιστεριώνα στέφθηκαν… βασίλισσες Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Απρ. 2019 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στο πιο ψηλό του βάθρου ανέβηκαν οι κορασίδες του Περιστεριώνα όπου επικράτησαν στον τελικό της ΑΕ Σαντορίνης με 37-25. Η ομάδα της Τήνου χάρη στην πολύ καλή δουλειά που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχει καταφέρει ιδιαίτερα στα μικρά τμήμα να είναι… ανίκητη, να διεκδικεί, αλλά και να κατακτά τα τρόπαια. Αυτό οφείλεται και στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου με τους αθλητές και τις αθλήτριες να κάνουν προπόνηση κάτω από ανθρώπινες συνθήκες σε αντίθεση με το παρελθόν που οι προπονήσεις γίνονταν στο κρύο και τους δυνατούς ανέμους.

Τώρα όσον αφορά τον τελικό του final four των κορασίδων, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό της Σαντορίνης. Όπως στην Τήνο έτσι και στην Σαντορίνη ο κόσμος τίμησε τις αθλήτριες με την παρουσία τους κι αυτό τις βοήθησε να αποδόσουν ακόμη καλύτερα. Οι τυπικά γηπεδούχες από την έναρξη του αγώνα πήραν το προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησαν μέχρι το τέλος. Οι αθλήτριες του κ. Σιώτη έδειξαν από την αρχή πως θα ήταν η δική τους… μέρα αφού στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με επτά πόντους (11-4). Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο με τις Τηνιακές να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +8 (22-14). Στο δεύτερο ημίχρονο παρά την προσπάθεια της οικοδέσποινας ομάδας (ΑΕ Σαντορίνης), ο Περιστεριώνας δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη διαφορά και στο τέλος του ματς να γιορτάσει μία ακόμη κατάκτηση.

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ε. Σαντορίνης 37-25

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεοδωρόπουλος, Μπιστιτζιάνος, Σέλληνας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-4, 22-14 (ημίχρονο), 29-18, 37-25

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Παν. Σιώτης): Πετροπούλου, Μπρουντζάκη 3 (1), Μπινιάκου, Καμπέρι, Μαραγκού, Λούβαρη Μ. 2, Φωσκόλου 10, Βοϊνά 8 (2), Τριανταφύλλου 4 (1), Λούβαρη Αν., Κλαυδιανού, Πλυτά 10 (1).

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Παν. Χατζηαυγουστίδης): Παντζιαρίδη, Τσολακίδου, Σελάμι, Βαρβαρήγου, Φουστέρη 10, Παπαϊωάννου 12 (1), Τρούνη 1, Γούσια 1, Αργυρού, Τσαβδαρίδη, Ξαγοράρη 1.  

 

Την τρίτη θέση κατάκτησε ο Α.Ο. Ερμούπολης

Την 3η θέση στο final four των κορασίδων κατέκτησε το Α.Ο. Ερμούπολης μετά τη νίκη του στον μικρό τελικό με 55-51 του Μαρπησσαϊκού. Η ομάδα της Σύρου κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές και ωραίο θέαμα. Η ομάδα της Πάρου ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι αθλήτριες του Ανδρέα Μαύρου ανέβασαν στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν… κεφάλι στο σκορ με 44-41. Οι Συριανές κράτησαν την οριακή διαφορά μέχρι το τέλος του ματς και ταυτόχρονα ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπιστιντζάνος, Αντωνόπουλος, Σέλληνας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-19, 25-31 (ημίχρονο), 44-41, 55-51

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Κοτσιπετσίδου 18 (1), Βρούτση 2, Διαγούλη 6, Φουάση 2, Ρούσσου Φ. 20, Μιμόγλου, Τζαβάρα, Μαριάνου 7, Ρούσσου Χ.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγ. Μουρογιάννης): Δαγδελένη 2, Πετροπούλου, Αλιπράντη 12, Τσιγώνια 1, Λαουράκη 12, Χαλδαίου 4, Πραμμάτια 2, Παπαχρήστου 5 (1), Μηναδάκη 2, Μεσολογγίτη, Τζανακοπούλου 11.

 

 

Παρέμειναν στον… θρόνο τους

Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφήβων κατέκτησε ο Περιστεριώνας Τήνου καθώς στον τελικό επικράτησε της Α.Ε. Σαντορίνης με 62-55. Το final four των εφήβων πραγματοποιήθηκε στην Τήνο, αφού το νεόκτιστο κλειστό είναι σε πάρα πολύ κατάσταση και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα οι φίλοι του αθλήματος έδωσαν βροντερό παρών και στήριξαν τόσο την ομάδα τους, αλλά και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών της Σαντορίνης.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό αφού τόσο οι γηπεδούχοι όχι και η ομάδα της Σαντορίνης έδειξαν πως διαθέτουν πλούσιο ταλέντο.

Οι αθλητές του Αντώνη Βιδάλη μπήκαν από το ξεκίνημα πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 21 πόντους  (41-20) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη του αγώνα οι Σαντορινιοί ανέβασαν την πίεσή τους και προσπάθησαν να κάνουν την… ανατροπή. Μείωσαν σταδιακά τη διαφορά έφτασαν από το -21 στο -4, όμως οι αθλητές του κ. Βιδάλη είχαν τις… λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Οι αθλητές του κ. Πεταλωτή ουσιαστικά… πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα, αφού δέχθηκαν στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο 29 πόντους και σημείωσαν 7. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι Τηνιακοί στο τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 21 πόντους (41-20). Τη ροή του αγώνα προσπάθησαν να αλλάξουν οι αθλητές του κ. Πεταλωτή στην Τρίτη περίοδο όπου βγήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι για να παλέψουν. Αρχικά στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσαν σε 14 πόντους και με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία ξεκίνησαν το τέταρτο δεκάλεπτο. Περίπου λεπτά πριν το φινάλε μείωσαν στους 4 πόντους (54-50), όμως οι Τηνιακοί κατάφεραν να βρουν τις λύσεις και να φτάσουν στο 62-55.

 

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ε. Σαντορίνης 62-55

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκούτας, Παπαδημητρόπουλος, Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-7, 41-20 (ημίχρονο), 54-40, 62-55

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Ανταλής, Μπινιάκου 14 (1), Παγανέλης 14 (3), Καμπέρι 13 (1), Σπεντζάρης, Χατζίρης 3, Τριαντάφυλλος 12 (1), Μπον Ν., Μαρκουΐζος 3 (1), Πετρόπουλος 3, Βιδάλης, Τζες.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Χαρ. Πεταλωτής): Γρηγοριάδης, Βλαβιανός 3, Νασούλας 4, Φερατάι 3 (1), Κοκιόπουλος Στ. 5 (1), Πελεκάνος 16 (2), Φέγγης 19, Λάζρι, Δελλαμάνης, Ρουστέμι, Καβαλλάρης 5, Κοκιόπουλος Γ.