Η γυναικεία ομάδα των Φαναριών νίκησαν στο κλειστό της Μάρπησσας με 41-50 του Α.Ο. Πάρου

Νίκησε κι έβαλε πλώρη για τον… Τίτλο

Τα Φανάρια νίκησαν στο κλειστό της Μάρπησσας με 41-50 τον Α.Ο. Πάρου και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του γυναικείου πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Νάξου έφτασε τους οκτώ βαθμούς και αν καταφέρει να πάρει ισάριθμες νίκες στα τρία ματς που απομένουν τότε θα τα Φανάρια θα κατακτήσουν τον τίτλο. Αρχικά το συγκρότημα του κ. Ονάσογλου έχουν να αντιμετωπίσουν τον Περιστεριώνα (εντός) και στη συνέχεια την Α.Ε. Σαντορίνης (εντός). Ο κύκλος των αγώνων θα κλείσει με το ματς με την Α.Ε. Σαντορίνης, στο κλειστό της Θήρας.

Από εκεί και πέρα κοντά στον τίτλο και μάλιστα είναι και το μεγάλο φαβορί είναι  το συγκρότημα της Σαντορίνης, όπου Αν καταφέρει και κερδίσει ένα από τα δύο παιχνίδια που έχει με τα Φανάρια τότε θα είναι η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κυκλάδων. Ο ΑΟ Πάρου φαίνεται πως βγαίνει εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού με την ήττα αυτή έφτασε τους 9 βαθμούς και θα τερματίσει στους 13 με δύο νίκες στα χαρτιά επί του Πανναξιακού που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης η ομάδα της Πάρου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε μετά από πολύ καλή αμυντική λειτουργία να ξεφύγει με δέκα (10) πόντους. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθώς όσο κι αν προσπαθούσαν οι Ναξιώτισσες η ομάδα της Πάρου είχε τις… απαντήσεις. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 9 πόντων. Στην επανάληψη η ομάδα της Νάξου έδειξε μεγαλύτερη διάθεση έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της και κατάφερε αρχικά να μειώσει στους πέντε (5) 37-32 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η αντεπίθεση της ομάδα των Φαναριών συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού όχι μόνο κατάφερε να… προσπεράσει αλλά και να πάρει διαφορά ασφαλείας. Το τελικό 41-50 βγάζει εκτός διεκδίκηση τους τίτλου τις Παριανές και με το απόλυτο στα παιχνίδια που απομένουν το πρωτάθλημα θα πάει στα Φανάρια. Βέβαια στο «κόλπο» είναι και η Α.Ε. Σαντορίνης που θέλει μία νίκη στα δύο παιχνίδια με τα Φανάρια.

 

Α.Ο. Πάρου – ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια 41-50

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Δημ. Θεοδοσίου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-5, 25-16 (ημίχρονο), 37-32, 41-50.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Καλακώνα 9 (1), Βιώνη, Φλέσσα 2, Βεντούρη 8 (1), Κουρμούκη, Αλιπράντη Δημ., Πάσσαρη, Καλογεροπούλου, Καπούτσου, Αλιπράντη Φλ. 1, Ιωαννίδου 12 (2), Λαουράκη 9.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μαρ. Ονάσογλου): Μαθιάσου, Φάρκωνα 5 (1), Βουδιά, Τριανταφύλλου 27, Χουζούρη Καλ., Κορρέ 2, Μαράκη, Ζευγώλη, Χουζούρη Σοφ. 5, Ζούλη, Κρητικού 11.