Ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις στο μπάσκετ με την διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής

Νικητής του τοπικού ντέρμπι ο Α.Ο. Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 25 Σεπ. 2019 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η Ερμούπολη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι του νησιού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος των παίδων. Οι δύο ομάδες ήταν εμφανές πως έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν μέρος με αρκετούς μικτότερους σε ηλικία αθλητές, αλλά και παίκτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μπάσκετ. Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου έδειξε για ακόμη μία φορά ικανό να διεκδικήσει μία θέση όχι μόνο στην τετράδα, αλλά και της ομάδας που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αγωνιστικά οι παίκτες του Άρη παρά την ήττα, κέρδισαν σε εμπειρία, καθώς απέναντί τους είχαν μία δυνατή ομάδα η οποία πάντα πρωταγωνιστεί. Τα παιδιά και των δύο ομάδων έδειξαν πως αγαπούν το μπάσκετ κι αυτό που κάνουν και πως στον άμεσο μέλλον τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Τώρα, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του τοπικού ντέρμπι ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα για να παρακολουθήσει από κοντά στο ματς μεταξύ του Άρη και της Ερμούπολης. Περίπου 200 φίλοι του αθλήματος είδαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και των δύο ομάδων και στο τέλος της αναμέτρησης τους χειροκρότησαν για την γενική τους εικόνα. Η Ερμούπολης επικράτησε με 34-102 σε ένα ματς το οποίο ήταν ουσιαστικά ένα… μονόλογος για το συγκρότημα του Ανδρέα Μαύρου. Από την πλευρά τους οι αθλητές του Λευτέρη Λαζαρίνου, προσπάθησαν να μείνουν μέσα στο… παιχνίδι, έβγαλαν σε κάποια σημεία καλές προσπάθειες και ωραίες συνεργασίες.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Ερμούπολης 34-102

Δεκάλεπτα: 4-30, 7-21, 9-33, 14-18

Διαιτητές: Σαμοθράκης- Καλπακίδου

Άρης Σύρου (Λαζαρίνος): Χρυσαφίδης 1, Γαδ, Κοπανιτσάνος 16, Γλύκας, Ανδρεαδάκης, Κουτσός, Κοντός, Στρογγύλης 1, Κολσούζογλου 5, Φακής 5, Βαρθαλίτης 2, Νταβελάκης 4

ΑΟ Ερμούπολης (Μαύρος): Σιγάλας 25, Βαρθαλίτης 6, Μαρουδιάς 16, Καπέλλας, Ξαγοράρης 4, Ζούμπερης 4, Καλογρίδης 33, Παλαιολόγος 14.

 

 

Εύκολο πέρασμα του Μαρπησσαϊκού από την Νάξο

Με το Ροζ φύλλο αγώνα έφυγαν από το νησί της Νάξου οι αθλητές του Μαρπησσαϊκού, καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος των παίδων επικράτησαν του Πανναξιακού με 36-58.

Η ομάδα της Νάξου δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να φέρει αντίσταση, καθώς κατέβηκε στο ματς με μόλις επτά (7) αθλητές. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλή διάθεση να παίξουν μπάσκετ από το ξεκίνημα, αλλά και να πάρουν την απαιτούμενη διαφορά ώστε να μην κινδυνέψουν στην συνέχεια.

Ο Μαρπησσαϊκός όπως αναφέρουμε παραπάνω μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε με την συμπλήρωση δέκα (10) λεπτών να προηγηθεί με 15 πόντους. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του κ. Μουρογιάννη δεν κοίταξαν ποτέ ξανά… πίσω κι έφτασαν εύκολα και δίκαια σε μία πολύ μεγάλη νίκη.

 

Πανναξιακός – ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός 36-58

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Κούτσιος

Δεκάλεπτα: 5-20, 18-37 (ημίχρονο), 26-45, 36-58

Πανναξιακός ΑΟΝ (Τ. Βάβουλας): Δέτσης 4, Τόμπας, Καρούσης 5, Μαυρομμάτης 18, Κάρλοβιτς 3, Σαράντος 6, Χατζηεργάτης.

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός (Βαγ. Μουρογιάννης): Ρίνι 21 (3), Ρούσσος 2, Μηναδάκης 4, Ζουμής, Τριβυζάς Κ., Χανιώτης, Μελανίτης 22 (1), Τριβυζάς Γ., Ανουσάκης 9 (1), Πετρόπουλος. 

 

 

Πήραν το ντέρμπι τα… Φανάρια

Με  το… δεξί ξεκίνησαν τα Φανάρια καθώς επικράτησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 73-55 του Α.Ο. Πάρου. Ένα παιχνίδι που παρά την διαφορά των 18 πόντων κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους πάλεψαν για τη νίκη, με τους γηπεδούχους όμως να είναι καλύτεροι στα… σημεία. Το πρώτο Δεκέλαπτο το ματς ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, καθώς τα Φανάρια ήταν μόλις με δύο πόντους μπροστά. Η πίεση των γηπεδούχων τους έφερε με την λήξη του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ με επτά (7) πόντους. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έπαιξαν περισσότερο με το… μυαλό, καθώς εκμεταλλεύτηκαν όλα όσα τους δόθηκαν από τους αντιπάλους τους. Αρχικά ανέβασαν την διαφορά στους 18 πόντους από τους επτά που ήταν όταν ολοκληρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στην τελευταία περίοδο οι αθλητές του κ. Καζακίδη προσπάθησαν να μειώσουν και μέχρι ενός σημείου το κατάφεραν, όμως τη στιγμή εκείνη μίλησε ο… Λιανόπουλος που με τους πόντους που σημείωσε επανέφερε και πάλι τη διαφορά και τα Φανάρια εκτός από την μεγάλη νίκη απέκτησαν και ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την συνέχεια. Αυτό γιατί η διαφορά των 18 πόντων φαντάζει ως ένα καλό… μαξιλάρι σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.  

 

ΑΠΑΣ “ΤΑ Φανάρια” – Α.Ο. Πάρου 73-55

Διαιτητές: Σαμοθράκης, Κούτσιος.

Δεκάλεπτα: 15-13, 34-21 (ημίχρονο), 55-36, 73-55

ΑΠΑΣ “ΤΑ Φανάρια” (Παν. Αθανασιάδης): Γκιόργκα 1, Λιανόπουλος 15 (1), Παπανικολάου 5, Τριαντάφυλλος 17 (1), Κούρτης, Σεϊντίνι 19, Δόκλης 7, Δεγαίτας, Τελόπουλος 2, Χιλάι 7 (1), Φραγκίσκος.

ΑΟ Πάρου (Θοδ. Καζακίδης): Αλιπράντης 24 (3), Μπομποτάς 17, Βιώνης, Πάσσαρης 4, Θωμόπουλος 4, Λάβδας 4 (1), Σκιαδάς, Ανδρεάδης 2, Σαρρής.