Με πολύ ωραίες αναμετρήσεις και καλά παιχνίδια ξεκίνησε το πρωτάθλημα των ανδρών και των κορασίδων στο μπάσκετ

Νίκη του Α.Ο. Μυκόνου επί του Άρη

  • Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 2 Οκτ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με ήττα (54-27) από τον ΑΟ Μυκόνου ξεκίνησε η σεζόν για τους έφηβους του Άρη Σύρου, στο ματς που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τήνου.

Η ομάδα του κ. Σκόρδου ήταν καλύτεροι κι έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, καθώς είχαν τον έλεγχο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης κατάφερε να κρατήσεις του Μυκονιάτες μακριά από τη ρακέτα του, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς το ίδιο δύσκολα έφτανε και ο ίδιος στο αντίπαλο καλάθι.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι αρχικά ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-8 υπέρ της ομάδας της Μυκόνου. Η δεύτερη περίοδο ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να φτάνουν με δυσκολία στην αντίπαλη ρακέτα κι αυτό φαίνεται και από το επιμέρους 5-5 του δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 19-13 υπέρ των γηπεδούχων. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης… έμεινε στα αποδυτήρια καθώς οι Μυκονιάτες έκαναν ότι ήταν εντός αγωνιστικού χώρου με το ευρύ 17-6 έστειλαν τη διαφορά στους 15 πόντους. Κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι καθώς με την ψυχολογία στα ύψη οι αθλητές του Α.Ο. Μυκόνου συνέχισαν να αποδίδουν καλό μπάσκετ και να επικρατούν με 54-27. Μία διαφορά που μπορεί στο τέλος να παίξει τον δικό του ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

 

Α.Ο. Μυκόνου – Άρης Σύρου 54-27

Δεκάλεπτα: 14-8, 5-5, 17-6, 18-8

ΑΟ Μυκόνου (Γ. Σκόρδος): Βινάνι 22, Ζίντρο 8 (2), Μονογυός 11 (2), Νάζος, Γκιόκας 2, Κωτσής 3 (1), Στύππα 4, Τσανγκάλοβ, Κονταράτος, Πατσίλη 4.

Άρης Σύρου (Αντ. Βαρθαλίτης): Κολσούζολου, Κοπανιτσάνος, Μόρκος 10 (1), Κωνσταντίνου 6, Νταβελάκης, Κάπελλας, Τομαής, Καρυστινός 2, Βαμβακούσης 6, Δάσκος 3.

 

 

 

Με το… δεξί μπήκαν οι έφηβοι του Περιστεριώνα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκαν στην… κούρσα του φετινού πρωταθλήματος οι έφηβοι του ΤΑΚ Περιστεριώνα. Οι αθλητές του Αντώνη Βιδάλη επικράτησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 58-37 του Α.Ο. Ερμούπολης. Ταυτόχρονα έστειλαν από νωρίς το μήνυμα πως είναι από τα φαβορί και του φετινού πρωταθλήματος.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι Τηνιακοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου οι αθλητές της ομάδες της Τήνου είχαν χτίσει μία διαφορά έντεκα (11) πόντων (14-3). Έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω καθώς η διαφορά όσο περνούσε ο χρόνος αυξάνονταν παρά τις προσπάθειες των παικτών της Ερμούπολης. Ο Ανδρέας Μαύρος έδινε τις δικές του οδηγίες από τον πάγκο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έλεγχαν πλήρως το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 29-10.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε καθόλου καθώς οι Τηνιακοί διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης κι έτσι έφτασαν σε μία σχετικά εύκολη νίκη, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι αυτή της Ερμούπολης.

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ο. Ερμούπολης 58-37

Διαιτητές: Ρούσσος, Οικονόμου

Δεκάλεπτα: 14-3, 29-10 (ημίχρονο), 51-25, 58-37

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Αντ. Βιδάλης): Βιδάλης 2, Μπινιάκου 7 (1), Παγανέλης 7 (1), Πάντζι, Σπεντζάρης 8 (2), Χατζίρης 2, Τριαντάφυλλος, Μπον Ν., Μαρκουΐζος, Πετρόπουλος 27, Τσουλχάι 2, Τζες 3 (1).

ΑΟ Ερμούπολης (Ανδ. Μαύρος): Ζούμπερης 2, Σιγάλας 7, Σαμψωνίδης 6 (1), Νικολακόπουλος 3 (1), Βελούδος, Μάνης 4 (1), Τομαής 8, Καλογρίδης, Ξαγοράρης 4, Ρούσσος 3.

 

 

Γιόρτασε την περσινή κατάκτηση με… νίκη επί του Α.Ο. Πάρου η Άνδρος

Οι κορασίδες του Α.Ο. Άνδρου ξεκίνησαν με νίκη το πρωτάθλημα καθώς επικράτησαν με 60-30 του Α.Ο. Πάρου. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης απονεμήθηκε το κύπελλο και τα μετάλλια από τον Νίκο Μαραγκό Γενικό Γραμματέα της ΕΣΚ Κυκλάδων στον Α.Ο. Άνδρου για την περσινή του επιτυχία.

Το πρωτάθλημα για τον Α.Ο. Άνδρου είναι το πρώτο που κατακτά μετά από έξι χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων, ενώ υπήρξαν κι άλλες επιτυχίες σε κατηγορίες και τμήματα του συλλόγου. Να σημειώσουμε πως πλέον το μπάσκετ έχει… ανοίξει κι αυτό κάνει καλό στο άθλημα, καθώς έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό και οι ομάδες δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό.

 Τώρα όσον αφορά το ματς με τον Α.Ο. Πάρου, οι γηπεδούχες ήταν καλύτερες είχαν από την αρχή τον έλεγχο, αν και στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, όμως με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι αθλήτριες του κ. Μουστάκα πίεσαν τον Α.Ο. Πάρου, έκλεψαν μπάλες και κατάφερναν να ξεφύγουν στο σκορ με 19 πόντους. Η τελευταία περίοδο είχε περίπου την ίδια εικόνα καθώς και πάλι ο Α.Ο. Άνδρου όσο περνούσε η ώρα αύξανε τη διαφορά με το τελικό 60-30 να δίνει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του ξ. Μουστάκα.

 

 

Α.Ο. Άνδρου – Α.Ο. Πάρου 60-30 (κορασίδες)

Διαιτητές: Καραμπατζάκης, Βλάμης

Δεκάλεπτα: 14-6, 27-22 (ημίχρονο), 43-24, 60-30

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Γκουμένη, Πέτσα 17 (1), Νασοπούλου 2, Κουλούρη 4, Λεμπέση, Γιαχουντή 2, Φουντά Α., Χέλμη, Φουντά Π. 4, Παπαχρήστου 8, Λανέ 17, Ίσσαρη 6.

ΑΟ Πάρου (Γ. Ζαμπακόλας): Κοττίκα, Ακάλεστου 2, Ρούσσου, Καλακώνα, Βιώνη 21, Περάκη, Καραντάνη Β., Καραντάνη Ν., Σιφναίου 2, Οικονόμου,  Πετροπούλου 5.