Η ομάδα της Τήνου επικράτησε του Μαπρησσαϊκού με 44-35 στον τελικό της διοργάνωσης

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι κορασίδες του ΤΑΚ Περιστεριώνα

Τον τρίτο συνεχή τίτλο πανηγυρίζουν οι κορασίδες του Περιστεριώνα, έπειτα από την επικράτησή τους στον μεγάλο τελικό του final four που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου. Η ομάδα του κ. Σιώτου επικράτησε στον τελικό με 44-35 του Μαρπησσαϊκού, σε ένα τελικό όπου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο μεγάλο τελικός έγινε υπό το βλέμμα της μεγάλης αθλήτριας και αρχηγού της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, Εβίνας Μάλτση. Επίσης το "παρών" έδωσαν ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος και ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, Λώρης Σαλάχας.

Τώρα όσο αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα της Τήνου είχε μεγαλύτερη ευστοχία στα κρίσιμα σημεία κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Οι Τηνιακές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 11-3, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Παριανές αντέδρασαν και κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά σε 11-7, με το τέλος της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο του ματς ήταν ντέρμπι, με την ομάδα της Πάρου να συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο. Όσο ο χρόνος περνούσε τόσο ο Μαρπησσαϊκός ανέβαζε στροφές με αποτέλεσμα να περάσουν στο σκορ με 15-16 έπειτα από καλάθι  που σημείωσε η Πετροπούλου. Ο Περιστεριώνας κατάφερε να… προσπεράσει με 17-16 και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το οριακό προβάδισμα του ενός πόντου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το… σκηνικό άλλαξε, καθώς ο Περιστεριώνας πάτησε… γκάζι και με αιχμή του «δόρατος» την Βοϊνά, ξέφυγε ακόμη και με 13 πόντους (32-19). Ίσως αυτό το ξέσπασμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της αναμέτρησης, καθώς όσο και να προσπαθούσαν οι αθλήτριες του κ. Μουρογιάννη δεν κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Περιστεριώνας το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κρατήσει τη διαφορά που είχε πάρει από το τρίτο δεκάλεπτο, παίζοντας άμυνα, αλλά και ολοκληρώνοντας με μεγαλύτερη άνεση τις επιθέσεις του. Ο Μαρπησσαϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διάφορά κάτω από τους δέκα πόντους καθώς το ματς ολοκληρώθηκε με 44-35.  

ΤΑΚ Περιστειρώνας – Μαρπησσαϊκός 44-35

Δεκάλεπτα :11-7, 17-16, 32-19, 44-35

Διαιτητές: Κιουλάφας - Οικονόμου 

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Παν. Σιώτης): Καλογεράκη, Σαρρή, Μπινιάκου 6, Καμπέρη 2, Μαραγκού, Δεσύπρη, Πετροπούλου 2, Βοϊνά 20 (2), Τριανταφύλλου 8 (1), Ψάλτη, Πατακού, Κλαδιανού 6.

Μαρπησσαϊκός (Βαγγ. Μουρογιάννης): Πετροπούλου, Αλιπράντη 12, Τσιγώνια, Λαουράκη 2, Χαλδαίου 4, Πραμμάτια, Παπαχρήστου 2, Ιωαννίδου 4, Τζανακοπούλου 9.

Στην Τήνο η Ευανθίνα Μάλτση

Το final four εκτός από τη πολύ καλή παρουσία των ομάδων που πήραν μέρος στην τελική φάση, οι διοργανωτές θα το θυμούνται και για την παρουσία της Ευανθίας Μάλτση. Η αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας έδωσε το "παρών" και είδε από κοντά τις προσπάθειες των ομάδων του νομού μας και μάλιστα έδειξε μεγάλη ικανοποίηση για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Νίκη του Μαρπησσαϊκού στον ημιτελικό

Ο Μαρπησσαϊκός επικράτησε στον έναν ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στο final 3 της Τήνου, με 70-55 του Α.Ο. Άνδρου. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τήνου «Τήνια 1985» και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που υπήρχαν πριν την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα η ομάδα της Πάρου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό της και να πάρει μία διαφορά δεκατεσσάρων πόντων με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα, ο Μαρπησσαϊκος με την ψυχολογία στα ύψη δεν κοίταξε ποτέ… πίσω και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Άνδρου προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, έκανε το δικό της παιχνίδι, όμως αποχώρησε από τη διοργάνωση με το κεφάλι… ψηλά, έχοντας μία καλή εμφάνιση στον ημιτελικό παρά την ήττα από τον Μαρπησσαϊκό.

Μαρπησσαϊκός – Α.Ο. Άνδρου 70-55

Διαιτητές: Οικονόμου, Τσικούρας

Δεκάλεπτα: 19-5, 29-19 (ημίχρονο), 55-38, 70-55

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός (Ευαγ. Μουρογιάννης): Πετροπούλου, Αλιπράντη 16, Τσιγώνια 5, Λαουράκη 6, Χαλδαίου 4, Πραμμάτια, Παπαχρήστου 4, Ιωαννίδου 15 (1), Τζανακοπούλου 20.

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Φουντά Α., Πέτσα 11, Νασοπούλου, Κουλούρη 6, Χέλμη, Γιαχούντη, Ζαγοραίου, Ζαχαρώδη, Φουντά Π. 4, Παπαχρήστου 23, Γκουμένη, Λανέ 11.