Η Α.Ε. Σαντορίνης πέρασε από τη Νάξο επικρατώντας με 72-74 των Φαναριών

Με ένα σπουδαίο διπλό ξεκίνησε τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ομάδα της Σαντορίνης, η οποία επικράτησε των Φαναριών στο ΔΑΚ Νάξου με 72-74. Η ομάδα των εφήβων της Α.Ε. Σαντόρίνης ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα και με το καλημέρα έβαλε υποψηφιότητα για μία από τις πρώτες θέσεις τόσο του δευτέρου ομίλου όσο και του πρωταθλήματος.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 6-0. Στη συνέχεια η ομάδα της Σαντορίνης κατάφερε να αντιδράσει και μάλιστα να πάρει, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, μία σημαντική διαφορά πετά πόντων (13-20). Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +9.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι αθλητές του κ. Πεταλωτή μπήκαν με καλύτερη ψυχολογία και κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά και να την φτάσουν έως το +14 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως ένα παιχνίδι με τη διαφορά να είναι στο +14 για τους φιλοξενούμενους στο τέλος θα γινόταν ντέρμπι και μάλιστα ο νικητής θα κρινόταν στο σουτ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με στόχο την ανατροπή του σκορ, πίεσαν όσο τον δυνατόν καλύτερα μπορούσαν, έπαιξαν άμυνα ψηλά, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν αρκετά λάθη. Τα Φανάρια μείωσαν στο σκορ, όμως η ομάδα της Σαντορίνης κράτησε τη νίκη παίζοντας στο τέλος καλή άμυνα, αλλά και κρατώντας την ψυχραιμία της.

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια – Α.Ε. Σαντορίνης 72-74

Διαιτητές: Καλαβρός, Πασχάλη

Δεκάλεπτα: 13-20, 30-39 (ημίχρονο), 45-59, 72-74

ΑΠΑΣ “ΤΑ Φανάρια” (Παν. Αθανασιάδης): Βασιλάκης, Τουμπακάρης, Παπανικολάου Πρ. 13, Κούρτης 7 (2), Παπανικολάου Θ. 1, Γιόργκα 7 (1), Δόκλης 38 (2), Δεγαΐτας 6 (2), Πετράς, Μανδηλαράς, Βερώνης, Αλιμπέρτης.

ΑΕ Σαντορίνης (Χαρ. Πεταλωτής): Βαζαίος, Γρηγοριάδης 22, Γκιοπαλάι 2, Διαμαντής 2, Μαρκοζανές, Φωτεινός 5, Μαλολλάρι 38 (4), Μουρατίδης 3 (1), Χάλαρης 2, Φύτρος Ηλ., Φύτρος Κ.