«Τα Φανάρια» επικράτησε με 42-74 της Πάρου και προκρίθηκαν στο final four των παίδων

Έδειξαν έτοιμοι για τη διεκδίκηση του τίτλου

Συμπληρώθηκε η τετράδα των ημιτελικών μετά και την επικράτηση των Φαναριών επί του Α.Ο. Πάρου. Η ομάδα της Νάξου επικράτησε στο κλειστό της Παροικιάς επί του Α.Ο. Πάρου με το ευρύ 42-74 και προκρίθηκε στο final four στην κατηγορία των παίδων.  

Τα Φανάρια στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως μπαίνει με αξιώσεις στην τελική φάση. Η ομάδα της ορεινής Νάξου, έχοντας σε καλή μέρα το σύνολο των παικτών της, πέρασε χωρίς πρόβλημα από το κλειστό της Μάρπησσας, επικρατώντας με 42-74 του Α.Ο. Πάρου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Πάρου αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα με ήττα. Ο Α.Ο. Πάρου ολοκλήρωσε τη φετινή του προσπάθεια στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Β’ ομίλου.  Αναφορικά με τους εναπομείναντες αγώνες του ΑΟ Πάρου και του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” με αντίπαλο τον Πανναξιακό ΑΟΚ, αυτοί σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα διεξαχθούν, αφού το σωματείο της Νάξου αποσύρθηκε από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος κι έτσι ΑΟΠ και ΑΠΑΣ παίρνουν τις νίκες στα χαρτιά με σκορ 20-0 άνευ αγώνα.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης η ομάδα από την ορεινή Νάξο ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασε στη νίκη – πρόκριση. Οι περυσινοί πρωταθλητές Κυκλάδων του Παναγιώτη Αθανασιάδη είχαν την ουσία και τον έλεγχο του αγώνα σε όλη την αναμέτρηση. Βέβαια, η ομαδικότητα που επέδειξαν οι Ναξιώτες ήταν παραδειγματική εν όψει του φάιναλ φορ. Η νίκη απέναντι στην Πάρο ήρθε σχετικά εύκολα, όπως άλλωστε δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα. Τα Φανάρια είχαν βάλει τις βάσεις από νωρίς, αφού με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 24 πόντους διαφορά (16-40).

Α.Ο. Πάρου – ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» 42-74

Διαιτητές: Καλαβρός, Σιάτης

Δεκάλεπτα: 8-15, 16-40 (ημίχρονο), 29-53, 42-74

ΑΟ Πάρου (Βασ. Ανδριέλος): Λυμαράκης 8 (1), Βιώνης 7 (1), Βαθρακοκοίλης, Αραβαντινός 7 (1), Θωμόπουλος, Σκιαδάς, Βλάσι 9 (2), Σαρρής 11.

ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» (Παν. Αθανασιάδης): Τριαντάφυλλος, Παπανικολάου Θ., Παπανικολάου Προμ. 16 (1), Δόκλης 25, Γκιόρκα 2, Κούρτης 17 (1), Δεγαΐτας 4, Κουφόπουλος, Μανδηλαράς 8 (2), Σκουλάτος 2.