Νίκησε την Πάρο (75-55) ο Πανναξιακός και πάει αήττητος στο ντέρμπι με τον Άρη

Ο Πανναξιακός επικράτησε με 76-55 του Α.Ο. Πάρου, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος των ανδρών και πλέον πάει για τον τελικό με τον Άρη Σύρου. Οι Ναξιώτες βέβαια έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς θα μπουν στο ματς τίτλου με τον Άρη με το πλεονέκτημα των 13 πόντων που είχαν κερδίσει στη Σύρο.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης του Πανναξιακού με τον Α.Ο. Πάρου, ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι με ρυθμό και ωραία καλάθια. Η ομάδα του Μάριου Ονάσογλου ζορίστηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα της Πάρου πίεσε αρκετά και ήταν κοντά στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα της Νάξου μπροστά στο σκορ με 18-11. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι στους 16 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και πίεσαν αρκετά με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει από τους 16 στους 8 (52-44). Η υπερπροσπάθεια της τρίτης περιόδου επηρέασε αρκετά το αγωνιστικό τους πρόσωπο με αποτέλεσμα στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι να μείνουν από δυνάμεις και τον Πανναξιακό να κάνει ότι θέλει στο παρκέ. Η διαφορά στην τελευταία περίοδο ξέφυγε, με την ομάδα της Νάξου να επικρατεί με 75-55.

Τώρα ο Πανναξιακός διατήρησε τη διαφορά από τον Άρη Σύρου και θα παίξει το ματς στη Νάξο με ένα αρκετά μεγάλο αβαντάζ. Για να χάσει τον τίτλο ο Πανναξιακός θα χρειαστεί η ομάδα του Μάκη Νικολαΐδη να επικρατήσει με πάνω από 14 πόντους.  

Πανναξιακός – Α.Ο. Πάρου 75-55

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλαβρός, Παπαδημητρόπουλος

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-11, 41-25 (ημίχρονο), 52-44, 75-55

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ (Μαρ. Ονάσογλου): Δέτσης, Βόμβας 1, Καλαβρός 2, Αδελφουλάκος, Λάσκαρης, Μαγγιώρος 11 (3), Ελευθερίου 7 (1), Καραγκιολίδης 20 (1), Σκούταρης 10 (2), Μυλωνάς 4, Χατζόπουλος 4, Σταθούλης 16 (1).

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Ευαγγέλου, Κουτσιούκης 16 (3), Χρυσοχός, Θωμόπουλος 11 (2), Εσκη 8 (2), Τσίπη, Μπαρμπαρής, Καλίμπε 10, Κορτιάνος 10 (1), Βαγιόπουλος.