Ο Άρης Σύρου επικράτησε του Α.Ο. με 58-28 του Α.Ο. Μυκόνου στην πρεμιέρα του παιδικού πρωταθλήματος

Πειστική εμφάνιση από την ομάδα του κ. Παπαναστασίου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στους αγώνες  η ομάδα του Αριστοτέλη Παπαναστασίου. Οι παίδες του Άρης Σύρου επικράτησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 58-28 του Α.Ο. Μυκόνου. Η εικόνα πρωτόγνωρη καθώς το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου μιας και το κλειστό γυμναστήριο παραμένει… κλειστό. Οι ομάδες του νησιού βρίσκονται στην αναμονή αφού ελπίζουν πως σύντομα θα ξεκινήσουν και πάλι τα έργα και θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Άρης Σύρου μπήκε στο παιχνίδι δυνατά, αιφνιδιάζοντας ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους και με άμυνα "μπετό" κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 14-0. Από εκεί και πέρα οι Συριανοί "πετούσαν" αφού η ψυχολογία τους ήταν στα ύψη. Ο Α.Ο. Μυκόνου προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Συριανοί άντεξαν στην πίεση των παικτών του κ. Σκόρδου και πήγαν στους πάγκους με το σκορ στο 37-12

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς η ομάδα του κ. Παπαναστασίου συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να κλείνει την τρίτη περίοδο με 10-6 και να αυξάνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μία διαφορά πάνω από 20 πόντους. Οι Μυκονιάτες, αν και προσπάθησαν να κατεβάσουν τη διαφορά, δεν τα κατάφεραν καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους απαντήσεις. Η ομάδα του κ. Σκόρδου κέρδισε την τέταρτη περίοδο με 10-11, όμως το σκορ διατηρήθηκε σε υψηλότατα επίπεδα και το σκορ έκλεισε στο 58-28.

Ο Άρης Σύρου μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα και βάσει της εικόνας του αγώνα θέτει υποψηφιότητα για μία θέση που οδηγεί στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος των παίδων. Βέβαια υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη και όσο οι μέρες περνούν οι δυσκολίες θα είναι ακόμη περισσότερες μιας και οι αθλητές της ομάδας της Σύρου κάνουν προπόνηση σε ανοικτό γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως οι προπονήσεις θα γίνονται με βάση τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Σαμοθράκης και ο Γιάννης Ζαράνης, ένα δίδυμο το οποίο θα το δούμε σε αρκετά παιχνίδια τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο. Η αγάπη και των δύο στην για τον αθλητισμό είναι γνωστή και προσπαθούν να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου 58-28

Δεκάλεπτα: 14-0, 23-12, 10-6, 10-11

Άρης Σύρου (Παπαναστασίου): Πέτρος Ευα 10, Κωροναίος 11 (1), Χρυσσαφίδης 19 (1), Ρετζεττάς, Γεωργίου, Αρώνης 16 (1), Ρέντο 2, Ρουσσολάτος.

ΑΟ Μυκόνου (Σκόρδος): Κυραντώνης 2, Δακτυλίδης 1, Γαρόπουλος, Βασσιλάς 2, Γρυπάρης Τ. 5, Καλλέργης 4, Καλαμαράς Β, Πετράκης, Βικελής 8, Γρυπάρης Α., Κουκουβέλος 4, Μπουντούρης 2