Το συγκρότημα από την ορεινή Νάξου επικράτησε με 64-74 του Πρωτέα Βούλας

Κοντά στον τελικό ανόδου ο ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 - 06:23

Με ένα υπερπολύτιμο διπλό επέστρεψε στη βάση του ο ΑΠΑΣ Νάξου, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Πρωτέα Βούλας με 64-74. Η ομάδα από την ορεινή Νάξο έσπασε το πλεονέκτημα του συγκροτήματος από τη Βούλα και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της. Ο ΑΠΑΣ χρειάζεται μόνο μία νίκη, ώστε να προκριθεί στον τελικό ανόδου για το πρωτάθλημα της Elite League.

Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη έδειξε πως είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε όλες τις δεύτερες ευκαιρίες που της δόθηκαν στο ματς, κυρίως στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίος των κινητών ήταν ο Χαρούνι ο οποίος σημείωσε συνολικά 27 πόντους, με τέσσερα τρίποντα.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα. Το σημαντικό για τους φιλοξενούμενους ήταν πως βρήκαν στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και πήραν μία σπουδαία νίκη.

Το συγκρότημα του Κώστα Ρουμελιώτη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με το +13 (13-26). Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βελτιώθηκαν και μείωσαν το σκορ, μιας και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με τον ΑΠΑΣ Να προηγείται με μόλις επτά πόντους (31-38).

Η ανοδική πορεία της ομάδας της Βούλας κράτησε και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και ανέτρεψε της εις βάρος της κατάσταση, περνώντας μπροστά στο σκορ με 48-44.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο ΑΠΑΣ, κάνοντας ένα φανταστικό κλείσιμο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πρωτέα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και ταυτόχρονα είχαν πολυφωνία στην επίθεση. Με επιμέρους σκορ 16-30 ο ΑΠΑΣ Νάξου πήρε μία σπουδαία νίκη, που του δίνει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό για την άνοδο στην Elite League.  

 

Πρωτέας Βούλας-ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια 64-74

Διαιτητές: Αγγελής-Κατσαπρακάκης-Ξυλάς

Δεκάλεπτα: 13-26, 31-38, 48-44, 64-74

Πρωτέας Βούλας (Μιχελάκος): Πεφάνης 9 (1), Τζόλος 13 (2), Καραμαλέγκος 9 Ι. (1), Παπαγεωργόπουλος 2, Σταθόπουλος 5 (1), Καραμαλέγκος Η. 10 (1), Αλμπίγιανιτς 8, Τσιουμπρής, Παλαιοχωρίτης 8, Ξύδας, Τουμαζάτος.

ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια (Ρουμελιώτης): Χαρούνι 27 (4), Λάκοβ 11 (1), Γκαβασιάδης 10, Παρασκευόπουλος 5 (1), Τζόρτζεβιτς 6, Νεόφυτος 2, Κρανιάς 5, Μπακέας 1, Δενδρινός 7, Στάθης.

Ετικέτες: