Καθαρισμός βυθού από τον Ν.Ο. Σύρου

  • Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, 2018 - 18:44
  • /   Eνημέρωση: 2 Νοε. 2018 - 7:31

O Ναυτικός Όμιλος Σύρου και η Ομάδα Aegean Rebreath έχοντας αντιληφθεί πλήρως την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, σχετικά με την έκταση του προβλήματος ρύπανσης των θαλασσών και τις εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες ξεκινούν την  υλοποίηση πρωτοβουλιών αποφόρτισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Έχοντας σαν στόχο την διαμόρφωση ενός ολιστικού μοντέλου ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, διαχείρισης, ανακύκλωσης και επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων, η ιδέα της Aeagea Rebreath έχει αναδειχθεί πρώτη σε σύνολο 475 προτάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εταίροι θα προχωρήσουν σε εκτεταμένες υποβρύχιες και παράκτιες δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την ανέλκυση και συλλογή απορριμμάτων, τη διαλογή, ταξινόμηση και καταγραφή τους, στοιχεία που θα προσφέρουν σημαντικά συμπεράσματα για την επιβάρυνση και τις πηγές επιβάρυνσης της περιοχής.

Με αφορμή τη δράση στο νησί της Σύρου θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες η Γερμανική εταιρεία παραγωγής Taglicht Media Film - & Fernsehproduktion, η οποία για λογαριασμό του  Γερμανικού Καναλιού ZDF. Τα γυρίσματα θα επικεντρωθούν στην ανέλκυση εγκατελλειμένων διχτυών, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνουν εικόνες από αξιοθέατα της Σύρου.

Ο καθαρισμός των βυθών θα γίνει από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου και την ομάδα Aegean Rebreath στις 03/Νοέμβρη (Σάββατο) και 04/Νοέμβρη (Κυριακή) στον Όρμο του Φοίνικα και στο Καρνάγιο με τη συμμετοχή 19 Δυτών και το καταδυτικό κέντρο GREEKSCUBA.COM              ( Greekscuba diving center ).

Ευχαριστούμε το σύνολο των  φορέων για την κοινή αυτή προσπάθεια να επικοινωνήσουν  το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων διχτυών στους βυθούς των θαλασσών σε Διεθνές Επίπεδο.

Αρωγός στην δύσκολη αυτή και πρωτοπόρο – εθελοντική προσπάθεια της ομάδας Aegean Rebreath και του Ν.Ο. Σύρου βρίσκεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και το Λιμεναρχείο Σύρου.

Στην βιντεοσκόπηση θα υπάρχουν τα λογότυπα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικό Λιμενικού Ταμείου Σύρου, του Ν.Ο. Σύρου και της Aegean Rebreath.