Από τις 29 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2019 - 18:10
  • /   Eνημέρωση: 16 Απρ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε… ρυθμούς Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser 4,7 κινείται η Σύρος, αφού σε περίπου δύο εβδομάδες η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Σύρου με συνδιοργανωτές το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε οι περίπου 160 αθλητές από 50 ομίλου να απολαύσουν τόσο τη διαμονή τους στο νησί όσο και τους αγώνες. Η αρχή θα γίνει στις 29 Απριλίου με την έλευση των αθλητών και των συνοδών στην Σύρο, την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι ενημερώσεις και οι εγγραφές κι από την 1η Μαΐου θα ξεκινήσουν οι αγώνες.

Καλεσμένος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ήταν ο Έφορος των Εθνικών ομάδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παντελής Παυλίδης ο οποίος έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νεώσικο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Τη συνέντευξη Τύπου την… άνοιξε ο Στέλιος Σκαθίτης έφορος δημοσίων σχέσεων του τμήματος και αμέσως μετά τον λόγω πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Θεόδωρος Δούνιας.

Από την πλευρά του ο κ. Δούνιας σημείωσε την σημαντικότητα του αγώνα και πως ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου είναι έτοιμος να φέρει σε πέρας με επιτυχία μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Όπως είναι ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου ο Όμιλος έχει την εμπειρία αφού έχει διοργανώσεις σπουδαίες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα. Αλλά και πως ο αγώνα αυτός είναι μέσα στο πρόγραμμα πολύ σπουδαίο διοργανώσεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του 2019. «Από την πλευρά μας ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, αλλά και με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι 160 αθλητές που έχουν δηλώσεις έως και σήμερα, αλλά και οι συνοδοί τους να περάσουν καλά και να τους μείνουν οι αγώνες αυτοί χαραγμένοι στη μνήμη τους. Είμαι βέβαιος πως κι αυτοί οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία, αφού υπάρχει η εμπειρία, αλλά και η όρεξη από όλους εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία για την στήριξή της και την εμπιστοσύνη που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια στον Όμιλο».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης αρχικά ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου για την πρόσκληση, αλλά και για όλα όσα έχει προσφέρει ο όμιλος στον αθλητισμό γενικότερα. Ο έφορος της Ελληνικής Ομοσπονδίας τόνισε πως θα είναι συνεχώς δίπλα στις προσπάθειες των ανθρώπων της Σύρου, αλλά και υπενθύμισε πως υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης αν βρεθούν αθλητές ΑΜΕΑ που μπορούν να αθληθούν και να ενταχθούν στο δυναμικό της ιστιοπλοΐας.

Τέλος, το ακούραστο μέλος του Ν.Ο. Σύρου Σταμάτης Γρυπάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Όμιλος και στους αθλητές που έχει βγάλει κατά καιρούς. Ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε στον κ. Παυλίδη κάποιες υποσχέσεις που είδε δώσει με την στήριξη του στον όμιλο και την χορήγηση κάποιον σκαφών.