Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7 από τον Ν.Ο. Σύρου

Υψηλό το επίπεδο των αγώνων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος Laser που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Συνολικά στη Σύρο βρέθηκαν 161 αθλητές από 46 συνολικά ομίλου που δήλωσαν συμμετοχή εκ των οποίων οι τρεις (3) ήταν από την Κύπρο. Οι αγώνες αν και αρχικά αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία. Ιδιαίτερα οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα, είχαν ανταγωνισμό και σπουδαίο θέαμα. Από την πλευρά τους οι αθλητές έδειξαν το καλύτερό τους πρόσωπο, αφού η δουλειά που γίνεται σε όλους τους ομίλους είναι πάρα πολύ καλή και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέσα απ’ αυτές τις κατηγορίες η χώρα μας έχει γνωρίσει σπουδαίες επιτυχίες. Τώρα όσο αφορά το οργανωτικό κομμάτι, ο Ναυτικός όμιλος Σύρου απέδειξε για ακόμη μία φορά πως μπορεί να φέρει εις πέρα ακόμη και την πιο δύσκολη… αποστολή. Το σημαντικό για το Όμιλο της Σύρου είναι ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλου του νησιού κι αυτό φάνηκε από την βοήθεια που πρόσφεραν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις

Οι Όμιλοι που αποφάσισαν να έρθουν στη Σύρο και να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όχι μόνο έμειναν ευχαριστημένοι αλλά είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον θα επιστρέψουν είτε για κάποιον αγώνα, είτε για τις διακοπές τους. Οι εθελοντές από την πλευρά τους συνέβαλαν ώστε ο όμιλος της Σύρου να κερδίσει ακόμη ένα… στοίχημα και το νησί να αποκτήσει νέους… φίλους. Είναι σημαντικό πως αρκετοί από τους συμμετέχοντες ήρθαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πολύ νωρίτερα, αφού θέλησαν ταυτόχρονα να κάνουν και τις διακοπές τους και να ζήσουν από κοντά την μοναδικότητα του Πάσχα στη Σύρο.

Τέλος κατά τη διάρκεια των απονομών οι αθλητές και οι συνοδοί έδειξαν πως απόλαυσαν τους αγώνες αλλά και τη διαμονή τους στη Σύρο και τόνισαν πως θα… επιστρέψουν.  

«Η Σύρος για ακόμη μία φορά κέρδισε το… στοίχημα»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Θεόδωρος Δούνιας, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιτυχία των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος Laser 4.7. «Η Σύρος για ακόμη μία φορά κέρδισε το… στοίχημα. Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες των κατηγοριών του Πανελληνίου πρωταθλήματος κι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση. Αρχικά θα πρέπει να σημειώσω πως αν και περιμέναμε περίπου 120 σκάφη τελικά στο νησί μας ήρθαν κάτι παραπάνω από 160. Όπως ήταν φυσικό σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς από την πλευρά του ο καιρός δεν βοήθησε όσο θα θέλαμε - ήταν ακατάλληλος τις πρώτες ημέρες – πιστεύω ότι τα πήγαμε περίφημα. Όλοι έδειξαν πως έμειναν ικανοποιημένο κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων και από την πλευρά μας αποκτήσαμε ακόμη περισσότερες εμπειρίες. Αυτές οι εμπειρίες θα μας βοηθήσουν να διοργανώσουμε στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Αυτό που θέλω να πω και να το τονίσω είναι πως οι αγώνες ήτα ν πετυχημένοι γιατί οι πάντες ήταν δίπλα μας. Όπου και να απευθυνθήκαμε όλοι μας βοήθησαν. Από τους επαγγελματίες, μέχρι τους απλούς πολίτες. Υπήρχαν παντού εθελοντές κι αυτό ήταν το σημαντικότερο. Για να καταλάβετε το μέγεθος της βοήθησαν του κόσμου της Σύρου είναι πως μέσα στη θάλασσα και κατά τη διάρκεια των αγώνων είχαμε 30 εθελοντές. Βρήκαμε σε χρόνο ρεκόρ 10 φουσκωτά σκάφη. Μας πρόσφεραν καύσιμα, φαγητά, αναψυκτικά, τα πάντα ότι και να ζητήσαμε. Με αυτό τον τρόπο και μ’ αυτήν την εξωστρέφεια είμαι σίγουρος πως το μέλλον της Σύρου θα είναι πάρα πολύ καλύτερο» είπε αρχικά ο κ. Δούνιας για να συνεχίσει αναφερόμενος στην εικόνα που αποκόμισε από τους φιλοξενούμενους στο νησί. «Υπήρχαν αρκετοί που συμμετείχαν στους αγώνες που ήρθαν πολύ νωρίτερα στο νησί καθώς αποφάσισαν να περάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, αλλά και δύσκολα πιστεύω θα φύγουν. Είμαι απολύτως βέβαιος πως όσοι συμμετείχαν στον αγώνα θα επιστρέψουν σύντομα στο νησί για τις διακοπές τους, αφού έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από την φιλοξενία όσο κι από τη διοργάνωση».

«Οι εθελοντές βοήθησαν στην επιτυχία των αγώνων»

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Στέλιος Σκιαθίτης αρχικά για τους αγώνες είπε: «Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και της οργανωτικής επιτροπής θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που ασχολήθηκαν για την άρτια διοργάνωση των αγώνων. Θεωρώ πως οι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Είχαμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, 46 διαφορετικοί όμιλοι για την ακρίβεια ήρθαν στο νησί μας και έλαβαν μέρος. Όπως επίσης θα πρέπει να τονίσουμε εδώ πως είχαμε και τρεις (3) συμμετοχές από την Κύπρο. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν 161 συνολικά, από τα οποία 106 αγόρια και  55 κορίτσια. 161 σκάφη ήρθαν στη Σύρο και οι εικόνες κατά τη διάρκεια των αγώνων ήταν μοναδική. Ο καιρός θέλω να πιστεύω ότι ικανοποίησε τους αθλητές αν και όπως μου μετέφεραν η τρίτη και τελευταία μέρα βοήθησε λίγο παραπάνω να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο και να δούμε ακόμη καλύτερους αγώνες».

Στη συνέχεια ο κ. Σκιαθίτης αναφέρθηκε και στις υποδομές που υπάρχουν αλλά και για το αν ο Ν.Ο. Σύρου μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση. «Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση απέδειξε την αξία του αλλά και την αναγνωσιμότητα που έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για τον Όμιλο όσο και για το νησί, αφού μέσα από αυτούς τους αγώνες μπορούμε να φέρνουμε κόσμο στο νησί και ταυτόχρονα να διοργανώνονται σπουδαίοι αγώνες».

Η επιτυχία του αγώνα είναι και μία παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον;

«Έτσι πιστεύω, αφού ήταν ένα δείγμα που δείχνει τη δύναμη του Ομίλου μας, αλλά και των αθλητών. Επίσης δείχνει πως στους αγώνες που πραγματοποιούνται στη Σύρο έρχονται αθλητές με πάρα πολύ καλά στοιχεία κι αυτό μας δίνει το κίνητρο  να συνεχίσουμε. Επιπλέον αποδείξαμε πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε αγώνες όχι μόνο στην κατηγορία των laser αλλά κι άλλων Ναυταθλητικών αγωνισμάτων. Μπορούμε αλλά κι έχουμε τις δυνάμεις να διοργανώσουμε ακόμη μεγαλύτερους αγώνες».